Азелаинова киселина - какви са нейните ползи за кожата?

Тя е ефикасно средство при акне
3
Азелаинова киселина - какви са нейните ползи за кожата?
IStockphoto

Когато се замислите за лечение на акне, азелаиновата киселина може да не е първата съставка, която ви идва наум, или, нека бъдем честни, дори петата, но това трябва да се промени. Независимо дали го използвате като крем, гел или почистваща пяна, това лечение може да прогони бактериите и да намали зачервяването, причинено от различни кожни заболявания.

Азелаиновата киселина е любима на дерматолозите заради нейната гъвкавост и нежност, като помага при много повече проблеми, освен акне. Тази съставка за грижа за кожата заслужава малко повече уважение и признание, отколкото получава в света на красотата.

Какво е азелаинова киселина?
 
Накратко, азелаиновата киселина е дикарбоксилна киселина, която помага за ексфолирането на кожата и се синтезира естествено от дрожди, но може да бъде извлечена от няколко места. Тя се произвежда естествено върху кожата ви от дрожди, но може да я направите и в лаборатория, като може да дойде от зърнени храни и култури.
 
Освен че е комедолитична, което означава, че предотвратява появата на черни точки, тя работи и за дълбоко ексфолиране на порите. Киселината също така е кератолитична – намалява кератина – противовъзпалителна е и има антиоксидантни свойства.
 
Въпреки че дерматолозите препоръчват да закупите азелаиновата киселина с рецепта със сила от 15 до 20%, тя се предлага и без рецепта в по-ниска концентрация от 10 или по-малко процента. Съставката може да се намери в лечения без отмиване и се предлага под формата на гел, пяна и крем, които са предназначени за използване върху различни области от тялото.
 
Ползи от азелаиновата киселина
 
Азелаиновата киселина е многофункционална съставка за грижа за кожата, която се справя с множество проблеми, свързани с пъпки и възпаления.
 
Нежно ексфолира – навлиза дълбоко в порите и премахва мъртвите кожни клетки, които причиняват матов тен на кожата и запушване.

Още по темата четете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
4
 
! Отговори
Шу Мфу Шите преди 1 година
Азелаиновата киселина е ли е вече новото морковче , с което ще ни примамват ?! Хиалуроновата вече не оправдава ли надеждите ?
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 1 ; Интересно , дали в Африка дават реклами с българи ?! Щото в България се нaakaxa да плескат реклами с африканци във всичко , за което се сетиш - нали сме в ЕС , мултикултурата е второто ни аз ...