Нападението на Русия над Украйна – най-важното събитие в света за 2022 г.

Икономическата криза и отстъплението на Ковид – другите топ събития за отминаващите 365 дни
31 дек 2022 21:45, Красимир Ангелов
77
Нападението на Русия над Украйна – най-важното събитие в света за 2022 г.
Снимка: БГНЕС

Светът скоро ще отбележи края на още една тежка и изпълнена с изпитания година. Година, започнала под сянката на коронавируса, продължила с кратък период на оптимизъм по време на зимните олимпийски игри в Пекин, и белязана почти изцяло с войната в Украйна.

Година, през която тормозилият ни повече от 2 години коронавирус най-после отстъпи, но пък се завърна още по-силно сянката на войната.

Какво още обаче се случи през отиващата си 2022 година и какво впечатли най-много читателите на Dnes.bg? Точно това се опитахме да разберем от вас в традиционната ни годишна анкета, в която участваха точно 2971 наши читатели.

Кое е световно събитие №1 за читателите на Dnes.bg за 2022 година?

Едва ли има особена изненада, че именно военната агресия на Русия и войната в Украйна, която продължава вече повече от 10 месеца, е най-важното събитие за болшинството наши читатели. Цели 65% от анкетираните категорично посочват това като най-важното международно събитие за годината.

За други 21% пък най-важното събитие е енергийната и икономическа криза, която скова Европа след началото на военните действия. Ако не бе войната в Украйна, вероятно краят на ковид пандемията би било най-важното световно събитие за годината. Сега обаче едва 7% от нашите читатели отбелязват отстъплението на страшния вирус като топ събитието за отминаващите 365 дни.

Всички останали предложени събития в анкетата събират незначителен брой гласове. Все пак заслужава внимание, че за 3% от участвалите в анкетата най-важното събитие е нормализирането в спорта и фактът, че Зимните олимпийски игри в Пекин и Световното първенство по футбол Катар се проведоха и то в нормален режим и без да се налага отлагането им, както бе при Евро 2020 и Токио 2020.

Смъртта на кралица Елизабет II и качването на престола на крал Чарлз III, което развълнува сериозно света през септември, е най-важното събитие за 2% от анкетираните. Убийството на бившия японски премиер Шиндзо Абе и новото напрежение на Балканите между Сърбия и Косово и Гърция и Турция събират само по процент от отговорилите в анкетата.

За финал, остава да си пожелаем новата 2023 година да бъде по-здрава и час по-скоро да сложи край на войната. Защото без здраве и мир, всичко останало в света няма своя положителен смисъл.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
3
 
! Отговори
пикан преди 1 година
До Истуканти от просия ли се обаждаш
50
3
 
0
 
! Отговори
зина преди 1 година
До Гошо...Тъпотозащото сме сестри ли русия нападна украйна
49
1
 
1
 
! Отговори
кънчо преди 1 година
До избори 2023за теб без копеики от русия
48
1
 
4
 
! Отговори
дани преди 1 година
До ЧНГфашизма е в просия
47
1
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
До Анонимен 51 Останалите 98% са имали възможност да гласуват.След като не са го направили,значи нямат мнение.Интересува ги само чалга,ракия и шопска салата.
46
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вярно е. Но най-важно е за САЩ.
45
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голяма представителност. 2 процента от читателите гласували и въз основа на 2% обявяват най-важните събития. А мнението на останалите 98 не е важно. Всичките ви данни са такива.
44
3
 
10
 
! Отговори
22.02.2022 - НВО преди 1 година
В момента има поне десет войни, освен "военната операция" на територията на бивша Украйна, след ковид измишльотината стана пределно ясно, че глупостта и простотията е голямо наказание.
43
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кобре, чу ги има Путин и Русия, та западът се видя, че зарят е гол. Сано 2023-та донесе победа за Русия и справедливостта възтържествеува. И както казват руснаците-Бог е с нас, тогава кой е против нас?
42
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дрън дрън ярини - "нападението на Русия над Украйна". Това не беше нападение, а принудителна мярка за защита на Донбас, който по плановете на НАТО и ВСУ трябваше да бъде изтребен. Най-важното за годината е доказателството за лицемерието и колосалната лъжа на Меркел и Макрон с Минските споразумения. Второто най-важно събитие е 10 г геноцид и избиване на населението на Донбас от украинските фашисти.
41
17
 
11
 
! Отговори
americano do 25 преди 1 година
айде да видим как ще нападне натовска държава?!!ха ха , руски миZe.rн.ици!!
40
15
 
24
 
! Отговори
ЧНГ преди 1 година
Победа за Русия,наздраве!
39
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Живот и здраве за г-н Путин! Ще довърши на пролет започнатото! Украинският режим в Киев,няма шанс! Румънско говорящите Укрита са Лицемери!
38
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия даже много закъсня с това нападение. Трябва сега повече мобилизация да се доведе операцията по денацификация на фашистка Украйна докрай.
37
12
 
22
 
! Отговори
хммм преди 1 година
Забележете нападането на Русия на Украйна е най-важното, а не войната в Украйна. Учернянето на Русия в този сайт е 24 от 7. Сигурно и *** ите им са изрисувани с жълто и синьо по тоалетната чиния в офиса. И докато същите ни учеха преди година че трябва да се боцкаме за да сме здрави сега ни учат и на политика. Пиша с красив почерк Украйна на тоалетната ми хартия от едната страна, от другата има Сорос, да ми е по-сигурна работата.
36
10
 
14
 
! Отговори
Някой към 45 преди 1 година
В Германия нито една украйнка и дете не съм чула да говори друго освен руски. Нито една украйнка и дете не съм видяла нещастни, притеснени да реват или притесняват, а точно обратно удри Манчо....Странно, но факт. Иначе явно е някакъв руски феномен от двете страни и се поздравяват с бомби за Нова година... Никога няма да ги разбера и вече не искам. Поредните луди в калъбалъка са за мене..
35
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ клати Европа и Русия 2 в 1 заедно са с Китай които им произвеждат.
34
6
 
15
 
! Отговори
избори 2023 преди 1 година
Хайде още 20 минути и отстъпката от 25 стинки за горивото приключи..............ЧНГ!
33
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е събитието на века до сега.
32
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
от САЩ САМО ГМО И ОТРОВИ ИДВАТ ..СЛАВА РУСИЯ ....