Led Zeppelin издават легендарен концерт

Шоуто от 2007 година в зала O2 Arena излиза на CD и DVD
14 сеп 2012 10:48,
5
Led Zeppelin издават легендарен концерт
Обложката на албума. Снимка: Орфей Мюзик

Легендарният концерт на Led Zeppelin от 2007 година в лондонската зала O2 Arena ще бъде достъпен за феновете на различни формати от 19 ноември.

Преди пет години бандата изнесоха трибют концерт в чест на своя скъп приятел и основател на Atlantic Records - Ахмед Ертегюн (Ahmet Ertegun).

Над 2 часа Джон Пол Джоунс, Джими Пейдж, Робърт Плант и присъединилия се Джейсън Бонъм, синът на покойния барабанист на групата Джон Бонъм, правят запомнящо се шоу, в което изпълняват 16 песни от техния богат каталог. Сред тях са култовите “Whole Lotta Love”, “Rock And Roll”, “Kashmir” и “Stairway To Heaven”.

Въпреки че 20 милиона души са заявили желание да закупят билет за шоуто, първото хедлайнерско шоу на бандата от 27 години е гледано само от 18 хиляди притежатели на билети, които са били достатъчно големи късметлии да си осигурят места чрез световната лотария.

Филмът Celebration Day ще има световна премиера на 1 500 екрана. Кино прожекциите ще бъдат последвани от премиери в Лондон, Лос Анджелис, Ню Йорк и други големи градове. Билети за публичните прожекции ще бъдат на разположение от 13 септември чрез ledzeppelin.com.

Celebration Day пък ще бъде достъпен за милионите почитатели на групата на аудио и видео формат от 19 ноември. У нас пък той ще се разпространява от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

Междувременно стана ясно, че Led Zeppelin са избрани за едни от получателите на Kennedy Center Honors за 2012 година. Бандата ще бъде почетена на годишната церемония, която ще се проведе на 2 декември във Вашингтон, САЩ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: филмLed Zeppelinпремиера
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Zeppelinist преди 11 години
Разгеле, бях загубил вече надежда. Най-големите сред най-великите.
4
0
 
8
 
! Отговори
нона преди 11 години
най-великите!!!!
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Днес бг,хайде обясните ми,как се "издава легендарен концерт,без да ми триете въпроса!
2
2
 
1
 
! Отговори
ева преди 11 години
Харесвам Лед Зепелин ,но в обложката на албума виждам масонски символи .
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази картинка е почти като измисленото македонско знаме, с тази разлика, че е много по-хубава :)