Хитове на The Beatles на стерео винил

Премиерата на 180-грамовите плочи е на 12 ноември
28 сеп 2012 10:34,
1
Хитове на The Beatles на стерео винил
Пол Маккартни. Снимка: Reuters

Серия оригинални студийни албуми на The Beatles ще направят своя дебют на стерео винил. Премиерата е на 12-ти ноември тази година, съобщиха от Вирджиния рекърдс.

Става въпрос за ремастерираните проекти, които през 2009 г. и 2010 г. бяха дигитализирани за iTunes. Произведени на 180-грамов висококачествен винил с точно копие на оригиналния дизайн, 14-те албума на група се завръщат към първоначалния си звук и слава.

Колекцията е съпътствана и от много допълнителни акценти като плакат на The Beatles - The White Album, откъси от Sgt. Pepper’s Lonely Heart Club Band’s и отделни картонени опаковки на някои от заглавията. Всеки от албумите ще може да бъде закупен и самостоятелно, придружен от страхотна книга от 252 страници с елегантен дизайн, опакована в  кутия и в лимитирана бройка от 50 000 копия.

Книгата, която е ексклузивна за бокс сета, е написана от радио продуцента Kevin Howlett и съдържа по една глава, посветена на всеки един от албумите. Печатното издание проследява и цялостния процес по ремастерирането и изработването на самите винили. Освен всичко, в книгата могат да се видят уникални фотографии, проследяващи кариерата на The Beatles, които не са включвани в предното издание.

Колекцията представлява 12 заглавия на оригинални албуми, издавани между 1963 г. и 1970 г., както и Magical Mystery Tour, Past Masters, Volumes One & Two, включващи ипита и някои изключително редки тракове. С този музикален проект, първите четири албума на The Beatles правят своя американски дебют на плоча. През 2013 г. ремастерираните албуми ще отбележат и своя моно винил старт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: The Beatles
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
0
 
! Отговори
пффф преди 11 години
Безобразие, *** са музиката каго са я дигитализирали и сега ще пишат направените лайнан върху плоча, е няма да се получи като истинско. Що не вземат да пуснат оригинлните плочи от аналогов носител... а не съвременните ***?