Само ден до срещата със Стив Вай

Концертът на виртуозния китарист е утре от 20.00 часа в НДК
30 окт 2012 13:27, Петя Славова
0
Само ден до срещата със Стив Вай
Снимка: Sofia Music Enterprises

Само ден ни дели до концерта на Стив Вай.

Виртуозният китарист и шоумен ще излезе на сцената Зала 1 на НДК на 31 октомври от 20.00 часа. Той ще представи  най-новия си десети подред албум „Тhe Story of Light”, който излезе на музикалния пазар на 14 август 2012.

Признат от специалисти за един от най-влиятелните гении на китарата, Вай е продал над 15 милиона албума, а изпълненията му на живо винаги са истински зрелища, които събират хиляди почитатели на стойностната рок музика. Със своята повече от 20 годишна музикална кариера, Стив Вай е един от най-необузданите китарни виртуози с дълбоко чувство на артистичност, който не спира да твори чудеса, отбелязват организаторите на събитието.

Китаристът има повече от 60 световни музикални номинации и 3 награди Грамми. Наскоро към колекцията му от статуетки се добави и тази на NAMM 2012 (National Association of Music Merchants) за гуру в музикалните изобретения.

Стив Вай пристига у нас с една от най-коментираните американски звезди – Бевърли Маклелан. Тя се превръща в сензация и спечелва американската публика по време на участието си в шоуто „The Voice”. Покрай това музикалните специалисти сравниха гласовитата певица с легенди като Ета Джеймс, Джанис Джоплин, Бони Райт и Мелиса Етъридж. Именно там я забелязва и самият Стив Вай, който й предлага да запише вокали за последния си албум „Тhe Story of Light”.

Като запален пчелар и един от най-твърдите вегетарианци в музикалния бизнес Стив Вай държи в менюто му да няма никакво месо, риба, дори и яйца. Той е поръчал кафяв ориз с броколи, разнообразно меню от зеленчуци, спагети, пармезан и порция тофу.

Музикантът пристига у нас веднага след концерта в Сърбия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари