Роджър Уотърс представя у нас "The Wall" на 30 август

Билетите за шоуто на стадион "Васил Левски" ще са от 65 до 180 лв.
Обновена: 9 ное 2012 12:29 | 9 ное 2012 12:29, Петя Славова
39
Роджър Уотърс представя у нас "The Wall" на 30 август
Снимка: Reuters

Още една рок легенда ще пристигне у нас. Този път поканата да ни гостува е приел Роджър Уотърс – един от създателите на Pink Floyd.

Може да видим грандиозното му шоу "The Wall" на 30 август догодина на националния стадион „Васил Левски", съобщават организаторите от Sofia Music Enterprises.

Шоуто е с изключителни визуални ефекти, с много социални внушения като падането на Берлинската стена и прелитащи самолети. Самият Уотърс приканва публиката да показват снимки на загиналите си близки от войни.

Билетите ще бъдат пуснати в продажба от 16 ноември и ще са от 65 до 180 лв, като капацитетът на стадиона е 50 000 души.

През 1979 г. Роджър Уотърс създава един от най-популярните и обичани албуми за всички времена - "The Wall".
Рокоперата е базирана на преживяванията на самия Уотърс. Още през 80-те години на миналия век той изпълнява "The Wall" на живо близо 30 пъти. Тогава го завладява идеята да го направи в невиждани дотогава мащаби.

През 1990 г. Уотърс организира един от най-големите рокконцерти в историята в Берлин, пред около 200 000 души. Спектакълът е уникален и се разпродават мигновено. Следват 56 концерта в Северна Америка, изяви в Австралия, Южна Америка и цяла Европа.

Въодушевен от големия успех, през 2010 г. Роджър Уотърс решава да преобразува "The Wall" за големи и открити стадиони.

Досега са се състояли 192 концерта пред 3,3 милиона души в 28 държави, а продадените билети са на стойност 380 милиона долара.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Николова-***,разбра ли?-СЕ-ЛЯН-КА!!!!!!
33
0
 
2
 
! Отговори
Bob преди 11 години
Браво на промоутърите щом успяха да се преборят за Роджър, Бон Джоуви и Депеш. Страхотна концертна 2013г. Само да сме живи и здрави - предполагам, че стадионите ще са пълни. Така ще докажем на всички калташко мислещи хора, че България била дупка, която никой не посещавал. Напротив от 2006 насам все повече и повече музиканти и истински стойностни хора идват и оценяват както публиката, така и природата, историята, самите българи като обикновени трудолюбиви хора, но с много дух и музикалност.
32
2
 
3
 
! Отговори
:) преди 11 години
Заменям 2 Роджър Уотърса за 1 Дейвид Гилмор. Жалко, че последния вече не прави концерти, ами си живее хем в лодката, хем Оn an island. Стената може да е комерсиално и всичко, но си заслужава да се види такава легенда. Дано свършека на света се отложи. Поздрави за хубавата новина с концерта в Гданск, завиждам на поляците.
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Pink Floyd може вече да ги няма, но музиката им все още е тук. Дано и следващото поколение намерят своя Pink Floyd. За мен, това ще бъде Концертът, който чаках цял живот.
30
1
 
13
 
! Отговори
Рок фен преди 11 години
Ще бъде невероятно! Ще се изпълни една от мечтите ми - да чуя на живо любимия си албум в комбинация с традиционното за Пинк Флойд грандиозни шоу! Иска ми се и Дейвид Гилмор да се присъедини, но и фактът, че легенда като Уотърс е приел да дойде тук, е достатъчен повод на България за гордост.
29
1
 
15
 
! Отговори
богнострокулум преди 11 години
Щом самите титани -Уотърс и Гилмор намериха желание отново да се качат заедно на една сцена...би било нормално тия които ги коментират, да не ги противопоставят един на друг. То е ясно, че всеки истински фен на легендата Пинк Флойд иска да ги види заедно, но да не забравяме, че това са хора с техни си мечти и цели и да се насладим на онова, което но се предлага ! :-) Честито на всички онези, които като мен, чакаха дълго !:-)
28
1
 
18
 
! Отговори
aMorph преди 11 години
Както някой каза... Роджър ще дойде страна в която Стените още не са паднали! Гледах три пъти шоуто в зала миналата година... след такова изживяване човек осъзнава колко може да сме щастливи че сме живи.Together we stand, divided we fall... tear down the wall, mr.Waters!
27
1
 
6
 
! Отговори
Майстора преди 11 години
До Николова Млъкни, гарго проклета!
26
2
 
10
 
! Отговори
Руснака преди 11 години
Оу невероятна новина, не знам как ще се мине времето до тогава.... мислех си че никога няма да се случи това нещо. ! Просто удивително. Най-накрая един невероятен спектакъл ще бъде поставен и в България ! Само надявам се 21.12.2012 да не обърка плановете хахахахх .
25
1
 
19
 
! Отговори
Жорко преди 11 години
"Together we stand, divided we fall..."
24
1
 
34
 
! Отговори
Уейлън преди 11 години
Критиката на британската образователна система е само една от многото теми в "The Wall". Стената е предимно автобиографично произведение. Уотърс разказва за детските си страхове, за починалия си във войната баща, за доминиращата си майка, за проблемите в училище, за неуспехите в личния си живот, за ежедневието на рок звезда, за маниите си, за лудостта и прочие.Стените не са буквални, а метафорични. Стени между хората, стена между публика и група, вътрешни задръжки, предразсъдъци и прочие.
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само не мога да разбера общото между "The Wall" и Берлинската стена?... Все пак "The Wall" е написана като критика срещу британската образователна система...
22
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ех сега и ако Дейвид Гилмоур обяви турне, ще си умра от щастие :)
21
2
 
22
 
! Отговори
pf преди 11 години
хора, нещо велико ще се случи, хайде спрете да превръщате това в спор Роджър Уотърс срещу Дейвид Гилмор. Все пак миналата година двамата се качиха на една сцена. дръжте се на висотата на това изкуство.
20
1
 
24
 
! Отговори
Dysphoria преди 11 години
Прекрасна новина! Там съм!А за хората, питащи кой е този и коментиращи за "дългите коси" коментарът е излишен. Те просто са безмозъчни индивиди, които никога няма да разберат творчеството на Роджър, камо ли това на Pink Floyd и да се докоснат до нещо съвършено... Жалко за тях.
19
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Независимо от това, че Уотърс е автор на повече текстове на парчета на Pink Floyd, истинската магия в тази група се дължи предимно на David Gilmour. Доказателство за това са двата грандиозни албума на Pink Floyd под негово давление - "A Momentary Lapse Of Reason" и "The Division Bell". Които са сто пъти по-хубави от соловите албуми на Уотърс, които са да умреш от скука.
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Roger Waters е написал 90 % ( 6 от песните са само на Гилмоур, 6 са на Уотърс/Гилмоур ),от The Wall.Даже първоначално е предложил на групата - The pros and cons of hitch hiking, но нещо не са го харесали и по - късно той става първият му самостоятелен албум през 1984 година.
17
19
 
3
 
! Отговори
Кайзеера преди 11 години
масова промивка ще бъде...яко...яко...щом почнаха такива "специални" концерти да гостуват и в БГ...явно не сме последна дупка на кавала
16
1
 
31
 
! Отговори
Уейлън преди 11 години
Падането на БЕРЛИНСКАТА стена,...хахаха :)) PR-ът на SME няма никаква идея, за какво става въпрос в албума "The Wall". На всичкото отгоре, сценичната концепция с изграждане на стена на сцената и падането й в края на спектакъла е правена за турнето The Wall Tour на Pink Floyd през 1980 г., когато Берлинският дувар си е бил здрав и прав. Падат стените, които Пинк е изградил вътре в себе си и зад които се е скрил от света, страховете си и хората. А не Берлинската.
15
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До приморски гларусЕми никъв,къф да е?!Само дето за своите 69 години,сам,а и съвместно с останалите от Пинк Флойд, е сътворил такава музика,която ти и 1000000..... години да имаш на разположение няма да успееш!!!