Bullet For My Valentine и Dorrn идват на Sofia Rocks 2013

Новият албум на метъл бандата от Острова излиза през февруари
Обновена: 8 яну 2013 10:15 | 8 яну 2013 10:15, Петя Славова
48
Bullet For My Valentine и Dorrn идват на Sofia Rocks 2013
Bullet For My Valentine. Снимка: Sofia Rocks 2013

Една от най-яките метъл банди от Острова става част от рок феста на годината. Bullet For My Valentine се присъединяват към афиша на Sofia Rocks 2013.

Бандата ще гостува в България за първи път на 26 юли 2013 г. малко след като стане факт и съвсем новият им, четвърти албум, който се чака през новата година. "Temper Temper" ще излезе на 12 февруари, 2013, а първият официален сингъл от албума “Riot” – още на 14 януари.

Концертът им ще е на Националния стадион "Васил Левски". „Няма нищо фалшиво в това, което правим“, казват за себе си Bullet For My Valentine.

И феновете, и критиката са напълно съгласни. Bullet For My Valentine са една от най-бързо развиващите се метъл банди в света. През 2008 и 2009 Kerrang! ги обяви за най-добра британска банда. Музикантите са свирили на една сцена с имена като Metallica, Guns N Roses и Iron Maiden.

За първи път у нас като част от Sofia Rocks 2013 ще забие и немската банда Dorrn, които също нямат търпение да се срещнат с българската публика. Медиите ги описват като „истински рок от 21 век, с пънк и ню метъл проблясъци“. Тази четворка е предвождана от дама – Джаки, вокал, която основава групата заедно с басиста Бернд Блодорн.

Амбициозната банда от Хамбург печели феновете си със запомнящи се мелодии, много лични текстове и супер характерен женски вокал, който преминава през различни състояния – от мек и нежен шепот до мощен крясък. Групата твърди, че обича да експериментира и некрекъснато да разширява свите хоризонти.

Освен огненото шоу на немската машина Rammstein ще дойде още едно немско подкрепление, както и безмилостен метъл изстрел право в целта от британската метъл четворка, пишат организаторите.

Що се отнася до четвъртото издание на Sofia Rocks 2013 - събитието ще събере в самия център на София рок фенове от цяла България и целия Балкански полуостров. Фестивалът влезе в историята с шоуто на Голямата траш четворка. През 2010 г. Metallica, Slayer, Megadeth и Antrax забиха на една сцена като никога до тогава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
0
 
! Отговори
gradio.hristov преди 10 години
колко е билета някой знае ли ?
45
1
 
2
 
! Отговори
varg преди 11 години
Тия вече остаряха мин им модата или по-точно с банди като тази започна модата по емо *** и всякакви такива мелодични дет грайнд ноиз *** простотии.
44
1
 
2
 
! Отговори
рокаджия преди 11 години
Е да де ама ако сте 2-3 хиляди в което изобщо не се съмнявам концерт няма има.Или ако има ще е с БТР нали.То и в Каварна работата отива на провал.Минаха времената дето се ходеше въпреки групата.Проста сметка Бензин100 кинта,4 билета 400 кинта,нощувка в София около 200 лева и бира по 2 лева за капак наистина сте оптимисти да ме сурвакате така през 2 седмици.В Букурещ ми е по изгодно за съжаление.
43
1
 
2
 
! Отговори
Виктория преди 11 години
Евала! Баси ш*баните хейтъри! Думи нямам.. все недоволен тоя народ! Нищо им няма на групите, много са си добре даже! Ениуей... BULLET FOR MY FUCKING VALENTINE BITCHES!!!! От толкова дълго време ги чакам и нямам търпение да дойде лятото вече!!! Вие продължавайте да си хейтвате, останалите ще си се разбием мега якото!! \\m//
42
1
 
1
 
! Отговори
HATE преди 11 години
Айде сега хора, дето няма да идат на концерта са ми седнали тука хейт да наливат.... Смешни "разбирачи"
41
1
 
1
 
! Отговори
рокаджия преди 11 години
Понеже съм сигурен,че нова група с голям хонорар няма как да се покани без поне 50 000 билета продадени предварително ще ни забавляват застаряващи групи.С такава гъстота 2 седмици и билети по 100лв.Организаторите са големи оптимисти.Провали ще има яки.Аз лично бих платил 100 лева за Lamb of God или BVB и то на деня не предварително.
40
1
 
0
 
! Отговори
king_for_a_day преди 11 години
Абе, като казах Septic Flesh, дай да пуснем нещо на кастофоня, да се настроим за работния ден :D - ютуб/watch?v=93Kqz49tQB8ютуб/watch?v=InUh7k1I60k
39
1
 
1
 
! Отговори
king_for_a_day преди 11 години
А, ще те линчуват... Аз ако ти кажа, че харесвам дори и някои стари неща на Депеш Мод, кво трябва да ме направят? Заедно със Septic Flesh и Bloodbath хаххаха :D. Като минеш през гювеча от индъстриал, готик, атмосферик, прогресив, дет, алтернатив и всякакви експериментаторски банди, които не мога да определя изобщо... Не бива човек да се ограничава във вкуса си, само защото нещо попада в определен жанр, който не си пасва с останалите.Btw, според мен слушаш най-читавото от металкора.
38
1
 
1
 
! Отговори
Християн преди 11 години
УМИРАМ ВЕ ЕЙЙЙ !! ТАМ СЪМ !!
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Важното е че идват Рамщайн. Друго не ме интересува.
36
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сигурно да слушаме как някакви ръмжат , *** и пищят е много хубаво. Все едно някой го режат с трион . Било тежка музика . Най много де е тежко на тия дето го слушат. Да слушаш дет и блек трябва да си някакъв извратен с психични отклонения.
35
1
 
2
 
! Отговори
Demonical преди 11 години
"тоя фестивал се заформя като една блудкава позьорска шитня. съжалявам но това няма нищо общо с метъла в истиския му вид." Металкора е много разпространен напълно съм съгласен с теб, че ще е шит. Но като цяло и те си имат фенове нека се кефят и тва е вид метал макар да не е като класик, ***, деад, блек и тн. Много мразя металкори или подобия на метали(металкорите не са такива) които слушат метал някъв си по лек и игнорват тея дето слушат по хард метал. Аз слушам основно дет метал.
34
1
 
1
 
! Отговори
Tyler Durden преди 11 години
king_for_a_day Според мен не спорим-говорим си:)Съгласен съм,че май харесваме доста сходни неща,но аз се кефя и на металкор,не като цяло(наистина са много еднаки бандите и музиката в тоя сtил),но има такива които са много силни!Също така се кефя и на много други стилове и групи.Ето някои по-интеерсни:Amaranthe,Hatebreed,The Browning,Woe Is Me, Chimaira, Sybreed А да не споменавам, че слушам и много електронна музика и bjork и други алтернативни банди, че old school металите ще ме линчуват :)
33
4
 
3
 
! Отговори
decapitation преди 11 години
тоя фестивал се заформя като една блудкава позьорска шитня. съжалявам но това няма нищо общо с метъла в истиския му вид
32
1
 
3
 
! Отговори
^^ преди 11 години
Haters gonna hate, im going on Sofia Rocks 2013 _|_
31
0
 
3
 
! Отговори
king_for_a_day преди 11 години
Tyler, напълно съм съгласен по отношение на модерната и различна музика. И мен ме дразнят клишираните групи, че да не кажа направо и стилове (като металкора, щото предствителите му са още по-еднакви и неотличими помежду си, дори в сравнение с хеви и траша). Както и да е, не знам защо спорим, явно харесваме много подобни музика и въобще принципи. Да живеят и новото, и старото, стига да е оригинално, експериментаторско, неподправено. Поздрави!
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До IYIТи какво слушаш, непозьоре, музикален великане :D
29
2
 
1
 
! Отговори
ЗМ преди 11 години
До АнонименДам, ама няма достатъчно публика за тях в БГ, за съжаление.
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами, зле са булетите - врясък и кич.
27
3
 
4
 
! Отговори
Tyler Durden преди 11 години
king_for_a_day Аз също не харесвам булетите :) Просто ми е писнало от целия хейт по новата музика, както ми е писнало и псевдо-метали, които са слушали 2 групи през живота си и могат само да пият и да се търкалят в калта, да ми обясняват колко велики са старите групи и как новите за нищо не стават. За Мешуга съм много съгласен - нечовешка музика правят. Аз просто съм за новите, модерни и различни групи. Уважавам старите, но на тях вече времето им е минало.