Отиде си Петър Гюзелев от "Щурците"

Китаристът се бори с тежка болест шест години
Обновена: 25 апр 2013 14:07 | 25 апр 2013 14:04, Петя Славова
112
Отиде си Петър Гюзелев от "Щурците"
Петър Гюзелев. Снимка: Булфото

Китаристът на "Щурците" Петър Гюзелев почина в дома си след дълго боледуване.

Той е автор на едни от най-известните български рок песни. Ще го запомним със „Сватбен ден“, „Кралят рок“, „Дай ми малко нежност“, „Стълбата“. Музикантът ни посвети и „Неизживените неща“, както и много други.

Петър Гюзелев бе и един от основоположниците на „Стари муцуни“, където композираше музиката, а текстовете бяха вдъхновени от Георги Минчев.

До последния си дъх Пеци, както го наричаха неговите приятели, не е спирал да мисли и прави музика. От 2007 г. той става и общински съветник.

Не са малко и отличията, които получава музикантът. Сред едни от най-значимите е призът от БНР за песента му "Когато си отива любовта". Той получава и Златен Орфей за песента "И една звезда".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
47
 
! Отговори
стефанова преди 10 години
Дано искрената му вяра в Бог даго отведе в един по-добър свят!
30
4
 
54
 
! Отговори
Лавро преди 10 години
До No12:Червен ***, поне под такава новина не влизай с партийния си аватар и не се занимавай с пропаганда! И от човешката трагедия искате да правите политика, нямате и грам чувство за морал! Ако са те сложили дежурен по форум, поне тук влез анонимно.Извинявам се на останалите. Пепи беше велик и ще си остане такъв - и като човек, и като музикант. Знам какво е преживял, пиша този пост от легло в Онкологично отделение и ..както и да е. Бог да го прости Пепи, достоен българин беше!
29
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
50 годишните ,знаят най-добре,какво означава името Петър Гюзелев-прекрасен музикант,голям талант!Поклон!
28
0
 
44
 
! Отговори
Aks преди 10 години
Поклон пред паметта на един от великите китаристи на България. Отраснах с музиката на Щурците и винаги ще ги слушам, те са класиците за българския рок...
27
0
 
31
 
! Отговори
ААА преди 10 години
Благодарим ти за всичко!!! Вечна памет!
26
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
благодарим ти пеци!завинаги оставаш в нас!!
25
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дълбок поклон!
24
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прави са били българите, измислили вечни мъдрости в своя живот. "Не питай за лудото, то само се обажда",казвам на ***.На 2 - ри ще кажа с българска мъдрост:"Никне там, дето не си го посял".Не е задължително да си изказва мнение и то задължително негативно за всичко, дори и за непознато, защото това е крещяща ПРОСТАЩИНА.Няма да се уморя да го казвам.
23
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Svetla mu pamet
22
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отиде си за да ни свири и пее ВЕЧНО!!ДЪЛБОК ПОКЛОН ПЕПИ .
21
0
 
22
 
! Отговори
валя преди 10 години
Искрено съжалявам
20
0
 
62
 
! Отговори
Жо преди 10 години
ПЕЦИ ГЮЗЕЛЕВ в последното си интервю- "По-важното за мен е да бъда полезен на други хора, които страдат от същата болест. Срещам се с такива хора, разговарям с тях, давам им кураж. Имам идея, ако оздравея или си отида от този свят, събраните пари от фондацията да останат за други хора с моето заболяване. Не ме е страх от това, което ми предстои, дори да си отида".
19
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Искрено съжалявам за този човек, познавам го от екрана и безбройните чи плочи на Щурците! Слушах го преди време и почувствах силата на човешкото достойнство в битката със смъртта. За съжалениеи, макар и продължил пътя си повече от очакваното от медицината, опитът с новия метод на лечение, може да се окаже за мнозина разочароващ. Не бива никой да се отказва да се бори! Достойно и с цялата си духовна сила. Ако не ти е било наблизо, никога няма да можеш да го разбереш.Светла памет.
18
0
 
63
 
! Отговори
A преди 10 години
Този мъж буди възхищение у мен. Не само заради музиката, която е създал, а и заради високия дух, който показа, борейки се с рака. Нестихваща вяра и надежда, желание за живот, а в същото време МЪДРА примиреност с това, което може би ще настъпи. Гледах го при Карбовски... невероятен човек, невероятен ! Поклон пред паметта - на музиканта и на човека.
17
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Светла му памет! И аз цял ден слушам парчета на Щурците... върнах се толкова години назад.. Благодаря ти, Пеци, за уникалните песни!!!!
16
0
 
40
 
! Отговори
Георги преди 10 години
Много стойностен, много истински човек и голям музикант !Дано всеки черпи пример от теб ! Вечна памет !
15
0
 
39
 
! Отговори
Теди преди 10 години
Поклон и вечна му памет!Пуснала съм си Среща на Щурците в негова чест!
14
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поклон пред Пеци! Бог да те прости! Голям музикант и човек, ще останеш завинаги в сърцата.
13
0
 
50
 
! Отговори
mitoshka.ilieva преди 10 години
Голяма загуба за България,един по един ни напускат талантливите и стойностни хора .Дано дае на по-добро място, на което силно се надяваме всички .Почивай в мир!
12
167
 
3
 
! Отговори
Алов преди 10 години
Тази година голям урожай от дърти величия. Машала