Две групи се присъединяват към концерта на Children Of Bodom

На сцената ще излязат Decapitated и Medeia
22 май 2013 17:55, Петя Славова
1
Две групи се присъединяват към концерта на Children Of Bodom
Children Of Bodom. Снимка: Loud Concerts

Както вече беше обявено, на 13 ноември българските метъл фенове ще се срещнат отново с финландските легенди Children Of Bodom. Концертът ще е в столичната зала Универсиада.

Вече са ясни и съпорт групите, които ще придружават Children Of Bodom в София, а именна полските death машини Decapitated  и финландската метъл надежда Medeia.

Decapitated е една от най-разнообразните и екстремни групи излизали от полската метъл сцена и постигнали международен успех през годините, отбелязват организаторите. Бандата е създадена през 1996 и бързо печели уважението на феновете и популярност извън границите на Полша, като майстори на техничния дет метъл, които не спират да развиват звученето си с всеки нов албум.
Единственият постоянен член и основен двигател на метъл машината, наречена Decapitated, е китаристът Wacław "Vogg" Kiełtyka. От 1996 насам той сменя голяма част от музикантите и редица вокалисти, и издава четири студийни алDecapitated, а друг изпада в кома. След известно прекратяване на дейността на бандата, Vogg събира нови музиканти и започва да записва нов материал и да прави концерти. Така прес 2011 се появява петия и най-амбициозен албум на групата “Carnival Is Forever”, с който Decapitated затвърждават позицията си на една от най-иноватовните групи в съвременния death metal.

От дебюта си през 2002 насам, финландците от Medeia имат една единствена цел: да създават свеж, брутален и безкомпромисен death metal, подплътен с истинско съдържание. Първият им албум "Quantum Holocaust: World Domination" е много добре приет от фенове и критици и подготвя пътя към успеха за младата група. Оттогава MEDEIA имат зад гърба си три студийни албума, както и безброй концерти и турнета с имена като Ozzy Osbourne, As I Lay Dying, The Dillinger Escape Plan, Between the Buried and Me, Entombed, Raised Fist, Terror и други. Тази година очакваме и четвъртият им, все още неозаглавен албум, парчета от който ще чуем със сигурност в София на 13 ноември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари