Рок на реката

Звезди на българския рок "нажежиха"въздуха край Струма
16 юни 2013 11:06, Петя Славова
0
Рок на реката
Васко Кръпката на фестивала в Симитли. Снимка: Булфото

Около триста почитатели на рока първата вечер и три пъти повече през втората събра второто издание на фестивала "Рок на реката Симитли-2013" в рафтинг центъра край Струма на входа на Кресненското дефиле.

Васко Кръпката и "Подуене Блус Бенд", Петьо от "Контрол" и Highball дадоха силен старт на рокфеста, а на следващата вечер - в събота, въздуха край реката "нажежиха" с изпълненията си Данчо Караджов и "Сигнал", Милена Славова, Светльо Витков и "Хиподил", групите "Силует и "Севи". Стотици възторжени фенове пяха в един глас заедно с тях до среднощ.

Данчо Караджов сподели пред БТА, че за първи път след 6000 концерта за 35 години свирят и пеят със "Сигнал" на брега на Струма сред една невероятна природа. Това е още едно екзотично блюдо в нашата биография като група, каза той.Обстановката е невероятна, много ми интересно, приятно, става много хубав купон, хората са много положителни, каза Милена Славова. Иска ми се да остана тук цяла седмица, но няма как, добави тя.

Светльо Витков също сподели, че не се е поколебал да приеме поканата за "Рок на реката", че той и момчетата от "Хиподил" се справят с плуването, чувстват се чудесно и по-природно тук. Той приема това участие и като релакс след политическите битки, в които се включи, последвани сега от обиколка на групата за концертни участия в 29 града за девет дни.

За една година идеята "Рок на реката" направи голяма крачка и е вече разпознаваема марка в рок-средите, коментира Васко Кръпката. А аз се чувствам като талисман на този фестивал, след като с още няколко рок-банди точно преди година пробвахме този формат. И взе че се получи. Поздравявам Чачи за инициативата и кмета на общината за организацията и подкрепата. Рок фестивали -много, но на реката е само тук, в Симитли, добави Васко Кръпката. Певецът тази година направи своя прощепълник и с рафтинг в бързеите на Струма, усети заедно с тръпката от спускането с лодката и освежаващата сила на водата.

Мястото е превъзходно, фестивалът привлича имена от елита на българския рок, многобройна публика и "Рок на реката" в Симитли ще има, ще го развиваме, утвърждаваме и надграждаме, заяви кметът на община Апостол Апостолов.

"Рок на реката Симитли-2013" премина и под знака на благотворителността. В дарителски кутии бяха събирани средства за лечението на 20-годишния Борислав Неделчев от село Крупник, който страда от остра бъбречна недостатъчност и се нуждае от средства за трансплантация, за да може да продължи пълноценно живота си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари