Роджър Уотърс ще ни срине със Стената

Български деца се включват в шоуто на 30 август
2 юли 2013 16:50, Петя Славова
2

 

Снимка: СМЕ

Няма по-добро, по-мащабно и по-грандиозно шоу от The Wall, категорични са специалисти, музикални критици и милиони фенове. Роджър Уотърс успява да пресъздаде по уникален начин своите послания в тази автобиографична рок опера. Зашеметяващият спектакъл е изпълнен с невиждани визуални ефекти, включващи падането на Берлинската стена, съживяване на учителя марионетка и много други, отбелязват организаторите на концерта у нас СМЕ.

Ангажиран с различни благотворителни каузи, Роджър Уотърс отделя специално внимание в шоуто си на децата. Може би най-емоционалната част от спектакъла са кадрите на радостни деца, които са изненадани от завръщането у дома на техните бащи, сражавали се в Ирак и Афганистан. Бащата на Уотърс загива по време на Втората световна война. Този факт остава отпечатък върху музикалната легенда и до голяма степен го вдъхновява за създаването на един от най-популярните и обичани албуми за всички времена – „The Wall”.

Във всяка страна, в която представя The Wall, Роджър Уотърс кани 15 деца на сцената, които изпълняват с него класиката “Another Brick in the Wall”. Това ще се случи и у нас на концерта в София. Вече се подбират децата, които ще имат уникалната възможност да пеят и танцуват редом до рок легендата. Не е нужно децата да имат добри певчески и танцови умения, за Уотърс по-важно е да усети техния ентусиазъм и да се вдъхнови от техните усмивки. Той задължително ще си направи снимки с тях и ще раздаде автографи преди концерта си.

Музиката в The Wall включва вариации на “Another Brick in the Wall”, песен, която може да звучи както като детска закачка, така и като погребален марш. Но зрителите имат възможността и да се насладят и на други класики, създадени от гениалния Роджър Уотърс, включително “Comfortably Numb”, “Mother” и “In the Flesh?”, която поставя начало на шоуто.

Стената от бели тухли с размерите на огромен стадион със сигурност е най-голямата прожекционна повърхност, поемала някога на турне. Но тя не е единственият специален ефект на шоуто. Марионетки, чиято височина е колкото тази на стената, са неизменна част от спектакъла. Шоуто е изпълнено с пиротехника, звукови и светлинни ефекти, пресъздаващи бойни самолети, а над публиката прелита огромен балон във формата на прасе (независимо, че е част от обложката на друг албум на Пинк Флойд).

The Wall е едно грандиозно шоу с участието на актьори, музиканти, огромни марионетки и уникални ефекти. Също толкова драматичен е и албумът “The Wall”, както и култовият филм на Алън Паркър от 1982 г. “Пинк Флойд – Стената”, представящ рок-звезда, която все повече се изолира от света чрез тухлите, с които изгражда „стената” около себе си. Предстои у нас да излезе и луксозно издание на книгата “Създаването на Pink Floyd The Wall” за филма на Алън Паркър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари