Роджър Уотърс ни показва "The Wall"

За първи път грандиозното му шоу гостува в България
30 авг 2013 08:27, Петя Славова
5

Снимка: СМЕ

Най-грандиозният спектакъл в историята на рок музиката гостува днес за първи път у нас. Шоуто "The Wall" на легендарния музикант Роджър Уотърс ще се състои тази вечер на Националния стадион "Васил Левски" в София.

Както Dnes.bg. писа, във всяка страна, в която представя "The Wall", Роджър Уотърс кани 15 деца на сцената, които изпълняват с него класиката "Another Brick in the Wall". Това ще се случи и на концерта в София. Децата, подбрани от няколко столични училища от хореографа Живко Желязков, се подготвяха за своето участие повече от месец според инструкциите, подадени от мениджмънта на Уотърс. Изричното условие е те да не са професионални певци и танцьори, важна е тяхната емоция и как те я изразяват чрез участието си в шоуто.

В 150 тира е събрано цялото оборудване за шоуто. На внушителната сцена е построена огромната Стена, висока 12 метра. Белите тухли в нея, на които ще се прожектира ефектната мултимедия, са направени от специален материал и всяка една тежи приблизително 5 кг. В края на шоуто широката 150 метра стена ще бъде разрушена като символ за края на разделението между хората.

Още по темата

Роджър Уотърс е лидер и основател на "Пинк Флойд". През 1979 г. той създава един от най-популярните и обичани албуми за всички времена - "The Wall". Автобиографичната рок опера е базирана на преживяванията на самия Уотърс и е с мултиплатинени тиражи по целия свят. Три години по-късно Алън Паркър създава супер успешния си филм "Стената", в който главната роля е поверена на Боб Гелдоф.

Макар че още през 80-те Роджър Уотърс изпълнява "The Wall" на живо близо 30 пъти, той е завладян от идеята да го направи в невиждани дотогава мащаби. През 1990 г. организира един от най-големите рок концерти в историята - "The Wall" на живо в Берлин, пред около 200 000 души. Спектакълът е уникален и разпродава мигновено 56 концерта в Северна Америка. Следват изяви в Австралия, Южна Америка и цяла Европа.

Турнето има уникален по рода си замисъл - пресъздава падането на Берлинската стена след края на Студената война. Уотърс придава особено значение на призива против войната по време на шоуто и дори призовава феновете да му изпращат снимки на техни близки, загубили живота си по време на войните. Въодушевен от големия успех през 2010 г. Роджър Уотърс решава да преобразува "The Wall" за големи и открити стадиони. Досега са се състояли 192 концерта пред 3,3 милиона души в 28 държави, а продадените билети са на стойност 380 милиона долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
5
 
! Отговори
Невероятно преди 10 години
Концертът беше едно страхотно, неповторимо и незабравимо изживяване! Роджър пееше с изключително голямо желание и наистина от сърце. Благодаря ти за най-хубавия концерт на света, Роджър Уотърс! Велик си, най-великият....
3
1
 
7
 
! Отговори
Жоро преди 10 години
Господ Роджър вилня на сцената! Този човек е извънземен! Никой нормален човек не може да напише такива песни! Поклон пред Господ Роджър!!!!!
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хъхъ 1 :) една песен .. албума на пинк флойд "The Dark Side of the Moon" e най-продаваният албум в САЩ 14 години подред (на първо място в класацията на Billboard в продължение на 1007 седмици). Песента, за която ти говориш "Another Brick in The Wall", всъщност се състои от три песни в едноименния албум. А той самият е един от успелите композитори/музиканти на планетата. Така, че не е баш една песен :) А за всички следващи, които ще коментират, бих им препоръчал първо да чуят малко от музиката му
1
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"продадените билети са на стойност 380 милиона долара." е това е разковничето а не някакви си стени. Евала на човека де, да добиеш такава популярност с една песен си е постижение.