Вандали оскверниха звездата на Джон Ленън

Днес музикантът щеше да навърши 73 години
Обновена: 9 окт 2013 14:58 | 9 окт 2013 14:58, Александър Попов
15
Вандали оскверниха звездата на Джон Ленън
Снимка: Reuters

Звездата на Джон Ленън на Алеята на славата в Холивуд в бе осквернена от вандали навръх рождения му ден. Работници бяха мобилизирани по- най-бързия начин да отстранят драсканиците, рисунките "смайли" и драскотините по петолъчката от червена мозайка, за да я приведат в първоначалния й вид, съобщава БТА.

Тази вечер почитатели на големия музикант ще запалят свещи в негова памет и ще изпълнят негови песни под акомпанимент на китара.

На 9 октомври Ленън щеше да навърши 73 години, ако не бе застрелян в Ню Йорк през 1980 г.

Джон Ленън е икона не само във Великобритания, но и в САЩ. През 1971 година, заедно със съпругата си Йоко Оно, той се установява в Щатите. Четири години по-късно прекратява кариерата си в името на семейството. През 1980 година отново започва да твори и готви своето завръщане на музикалната сцена, но вместо това го застига трагична смърт.

Последният записан от него и Йоко албум Milk and Honney излиза четири години след кончината му - през 1984.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
бийтълс са по -добри музиканти,стоунс по стават за слушане :)
13
2
 
6
 
! Отговори
бийтард преди 10 години
До АнонименЕй сега се почувствахме изключително музикално некомпетентни, защото ти го казваш. :) Бийтълс са ненадминати, Стоунс имаха 40 години в повече, за да ги достигнат, но така и не успяха. Нямам нищо против Стоунс, дори ги харесвам, и то много, но Бийтълс са... Бийтълс. Погледни дори само харесванията им във Фейсбук - на Бийтълс са 37млн., на Стоунс са 16 млн., при положение че Бийтълс са се разпаднали преди цели 43 години. И да, съвременната музика е изключително много повлияна от тях.
12
9
 
0
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
Много влачат бийтълсите, много лигаво...А годината 1980-та въобще не е лоша - Най-Великите издават първия си официален албум "Iron Maiden"!
11
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хайде само не разправяйте, че без Битълс нямаше да има съвременна музика, това може да го твърди само изключително музикално некомпетентен човек... И преди тях е имало новатори и по тяхно време също. Дори не мога да проумея, какво новаторко се твърди че има в тях, 50-те избухва рокенрола Джери Ли Люис и тн. Стоунс от техните времена, за мен лично са далеч по-стойностни, от отекчителните Битълс, и са оставили дълбока следа в съвременната музика.
10
4
 
9
 
! Отговори
крив макарон преди 10 години
Ном 8 , дори не заслужаваш да ти слагам запетайката , но си ***
9
2
 
10
 
! Отговори
Ува преди 10 години
Всички,които оскверняват паметници,паметни знаци са вандали и *** на обществото,ако въобще принадлежат към него!
8
31
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ВСИЧКО АМЕРИКАНСКО И АТГЛИЙСКО ВЗЕХМЕ ,ЗА ТОВА СМЕ НА ТОЗИ ХАЛ , ЗАБРАВИХМЕ БЪЛГАРСКОТО, ДЖОН ЛЕНЪН , КАКВО ОТ ТОВА , НЯКОЙ ЗНАЕЛИ НАШИТЕ ПЕВЦИ В АМЕРИКА ,ЧЕ НИЕ ТРЯБВА ДАСЕ ПРЕКЛАНЯМЕ НА ВСЯКО ИМЕ ДЖОН ,
7
6
 
27
 
! Отговори
До Аврора преди 10 години
То по коментарите си личи, кой е въшльото. Както ти казаха - пий си ракията и не се обаждай по теми, различни от чалга и биг брадър.
6
6
 
33
 
! Отговори
SS преди 10 години
ЕХ АВРОРА АВРОРА МЪЖ ЛИ СИ ЖЕНА ЛИ СИ? САМО КОНДЬО И АЗИС ТИ Е В ГЛАВАТА. ПЪК И НИКОЙ НЕ ТЕ КАРА ДА ГО ЗНАЕШ, ПИИ СИ ТАМ РАКИЯТА
5
9
 
29
 
! Отговори
Жоро преди 10 години
Ако не беше Джон много от днешните групи нямаше да ги има и съм сигурен,че музиката нямаше да е същата.Джон ще живее дълго още в сърцата на хората,които израснаха с неговата музика ,а и на тези след тях.
4
60
 
6
 
! Отговори
аврора преди 10 години
Какъв е пък тоя *** и защо трябва да го знам?
3
5
 
19
 
! Отговори
Snorky преди 10 години
На Алеята на славата живеят доста бездомници и наркомани. Вероятно някой ***, който не харесва ненадминатият Джон Ленън е поругал звездата му....
2
3
 
33
 
! Отговори
ко преди 10 години
*** има по цял свят :(
1
6
 
30
 
! Отговори
почитател преди 10 години
Джон е икона не само в САЩ и във Великобритания, а по целия свят!!!Албумът се казва "Milk and Honey"! Изпуснали сте кавичките, но сте прибавили едно n в повече...