Култов концерт за "Златното перо" на рока Сашо Петров

Препълнената зала "България" аплодира юбиляра и родни звезди
3

Снимка: 8 Art Club

Един от най-големите поети на българската музика - Александър Петров, отбеляза своя 60-годишен юбилей в препълнената зала "България". Надсловът на вечерта беше "Бъди какъвто си", цитат от една от най-емблематичните песни по по негов текст, записана от група Тангра.

D2, Фактор и Диана Експрес в оригиналните си състави, Сигнал, Дани Ганчев от Тангра, Стенли, Маргарита Хранова, Нели Рангелова, Георги Христов, Веселин Маринов, Тони Чембъра (Монолит), Боби Косатката (Der Hunds), Краси Гюлмезов и приятели, сред които и композитора Кристиян Бояджиев, излязоха на една сцена и взривиха емблематичната зала в чест на "Златното перо" на рокендрола.

Вечерта стартира с "Черно бяла снимка" – класика от албума Тангра 2. Тя бе представена от D2 в партньорство с Дани Ганчев.

Кратките паузи между изпълненията бяха запълнени от интересните истории около песните, разказани от водещия Тома Спространов.

Специално за събитието се събраха и група Фактор, които представиха "Главната улица",  "Самотният",  "До последен час" и разбира се вечния хит "Приятели", в чийто още начален рефрен "бяхме момчета 16 годишни" се включи и цялата публика.

На сцената излязоха и Митко Щерев, и Илия Ангелов, които представиха "Пиано за сам" и "Заговор в Ла мажор", част от дискографията на Диана Експрес. Маргарита Хранова постави следващата кулминационна точка в шоуто с изпълнението на "Оставаме", песента от най-популярния български филм "Оркестър без име".
В следващите минути сцената беше превзета от Веселин Маринов, който представи "Вчера" – песен от негов албум, както и кавър версия на „Любовта, без която не можем“ – в оригинал записана през 80-те от Тангра с незабравимия Чочо Владовски.

Типично естраден привкус на вечерта придадоха Нели Рангелова и Георги Христов, които в дует изпълниха "Една любов" и "Кристален свят".

Своята голяма благодарност за дългогодишното сътрудничество показаха Сигнал, които стъпиха на сцената направо от летището след пътуване от Лос Анджелис. Те представиха две от най-силните си песни - "Съжалявам" и "В друго време, в друг свят".

Последва емоционалната кулминация на вечерта. D2 вдигнаха залата с най-емблематичните песни от двата основни периода на група Тангра.

На сцената се качи и Стенли, за да представи онази романтична история за "Жулиета" и рок химна "Оловния Войник". 

Естествено на финала излезе юбиляра Александър Петров и публиката аплодира на крака "Бъди какъвто си", изпълнена от всички участници в концерта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
някой бил там няма ли да напише нещо?
2
1
 
2
 
! Отговори
старчески дом преди 10 години
Това по скоро е три-пера за бабушки и дедушки.
1
3
 
4
 
! Отговори
wow преди 10 години
Звучи респектиращо. Евала!