Дет метъл симфония "взриви" Универсиада

Children of Bodom, Medeia и Decapitated "махнаха" главите на 1000 фена
Обновена: 14 ное 2013 14:32 | 14 ное 2013 14:17, Александър Попов
10

Феновете останаха доволни след концерта. Снимка: Dnes.bg

Второто гостуване на финландските герои Children of Bodom се превърна в истинска дет метъл симфония за родните фенове. За разлика от много други концерти нямаше компромис с подгряващите банди и това си пролича още в първите минути.

Точно в 20:00 часа на сцената в зала Универсиада стъпиха финландците от Medeia (виж галерия тук). Създадената преди повече от 11 години група, с четири албума и едно EP зад гърба си, гостува за първи път у нас и определено впечатли с мощния си половинчасов сет. Единственият минус бе звукът, който не бе на тяхното ниво. Още след второто парче обачe публиката се завъртя в пого, а фронтменът Keijo Niinimaa не се поколеба да се качи на металната ограда и да се слее с феновете. Кийбордистката Лаура също трудно стоеше само зад клавишите и на няколко пъти разтърси русата си коса под одобрителния рев в залата.

Мелето продължи с Decapitated (виж галерия тук). Полските дет метъли бяха доста "по-студени" в комуникацията с феновете, но пък показаха класа, която не кореспондира с подгряваща група. Без много заигравки те направо "махнаха" главите на най-лудите пред сцената, като погото се вихри над 20 минути.

Последва пауза преди на сцената да стъпят хедлайнерите Children of Bodom (виж галерия тук). Алекси Лайхо и компания бяха посрещнати с мощни възгласи от интернационалната публика, която наброяваше над 1000 души.

Това, което може да се каже със сигурност, е, че шоуто на "Децата" бе много по-добро от първото им гостуване, като феновете имаха възможност да чуят на живо Silent night, Bodom after midnight, Lake Bodom и др. Да, имаше и липсващи парчета от любимите на феновете като Follow The Reaper, но никой не го забеляза. Естествено, бандата представи и новата си продукция, включена в Halo of Blood. Според някои албума е връщане към началото на кариерата им, според други - поредната стъпкан напред, но снощи на никой не му пукаше за тези спорове. Всички се потопиха в "музикалното езеро" Bodom,  финландците показаха защо са смятани за една от топ групите на живо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
рокаджия преди 10 години
Алекси Лаихо изнесе урок на Българските групи и озвучители кое как се прави при това почти безплатно.Незнам ще доживея ли да чуя наша група да звучи по подобен начин,според мен и озвучителите трябва да се замислят.Китарист от такъв калибър да свири пред толкова малко публика си е рядкост,но тва не е моя грижа и така става.
9
0
 
0
 
! Отговори
до 3 от славянин преди 10 години
Абе ''умнико'', водата при тестовете не Емото не е замразена, а течна, и след третирането и с определено въздействие се замразява, за да може да се нареже за ултратънки слайдове, които се снимат със свръхмощен микроскоп ,за да се види структурата на молекулите и след определеното въздействие! А най доброто доказателство, за ''благотворното'' влияние на тази музика е безкрайния екшън-хорър сериал оттатък океана ''Лудостта на мутантите''!
8
8
 
0
 
! Отговори
до 7 от славянин преди 10 години
Не шум, а звуково-енергиен хаос! И този който го слуша мозъкът му се превръща в пихтия!
7
7
 
1
 
! Отговори
... преди 10 години
Това не е музика, а шум.
6
4
 
2
 
! Отговори
Перо Деформеро преди 10 години
Отивам на концерта на Перо Деформеро ,а вие си слушайте изгъзиците на Бодом НЕ ЗНАМ КОИ СИ ,,,!!!
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стана добър концерт, но имаше по-малко публика отколкото очаквах.Снимките ви са добри и предават атмосферата :)
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Blake. Ака как бе Блейк, ти не знаеш ли, че славянина редовно си замразява главата във фризера под звуците на класическа музика и това му личи. Сигурно славянина е симпатизант на "АТАКА"
3
0
 
9
 
! Отговори
Blake преди 10 години
До славянин: Само искам да те светна, че подобна музика НЕ СЕ слуша в "хипнотичен транс"... Също така, замислял ли си се за честотния спектър на едната и другата музика, и какво е влиянието на определен тип вибрации върху образуването на кристали.И не на последно място искам съвсем сериозно да те запитам, ти какво количество замразена вода имаш в тялото си? Щото на нашата планета май не се сещам да съществува организъм с подобни характеристики, предполагам че си от друга планета тогава!
2
1
 
10
 
! Отговори
Терора преди 10 години
О беше Божествено пого. Искам пак да се подложа на такъв терор!
1
19
 
2
 
! Отговори
славянин преди 10 години
Запознат ли е някой с изследванията на Масару Емото за енергоинформационните свойства на водата!? Според тези изследвания и снимков материал на замразени водни молекули подложени на различни въздействия, под въздействие на метъл музика водата образува деформирани и уродливи по форма кристали за разлика от тази подложена на класическа музика вода! А тези които с часове на ден слушат в хипнотичен транс такава музика представяте ли си на какъв енергоинформационен терор са подложени телата им!?