The Offspring и Thirty Seconds to Mars идват на 6 юли

Вижте програмата на Sofia Rocks 2014
Обновена: 31 яну 2014 10:01 | 31 яну 2014 10:00, Александър Попов
30
The Offspring и Thirty Seconds to Mars идват на 6 юли
Актьорът и фронтмен на Thirty Seconds to Mars Джаред Лето. Снимка: Reuters

The Offspring и Thirty Seconds to Mars идват за петото издание на Sofia Rocks 2014. Събитието ще се проведе на 6 юли на стадион "Академик", обявиха организаторите от Болкън Ентъртейнмънт.

Билетите влизат в продажба в понеделник, 3 февруари, точно в 10 часа сутринта. Първите 500 бройки от категориите правостоящи-терен и правостоящи - пред сцена ще са на специална промо цена от 80 и 100 лв. След изчерпване на промо количествата цената на регулярен билет ще бъде 90 и 110 лева. За феновете на Thirty Seconds to Mars ще бъде пусната и лимитирана серия ВИП билети, които могат да бъдат закупени от www.adventuresinwonderland.com.

Българските фенове ще видят за първи път у нас на живо The Offspring. Най-продаваната за всички времена пънк-рок банда е формирана през далечната 1984 г., има 9 издадени албума, една компилация и три DVD-та, които достигат  продажби от над 32 милиона копия.

Възродили популярността на пънка през 90-те, те преминават през серия от трансформации, за да стигнат до вече познатия състав – Dexter Holland (вокалист, ритъм китара), Noodles (китара), Greg K. (баскитара) и Pete Parada (барабани).

На сцената на фестивала ще се качи и шведската рок банда Mando Diao. В момента групата работи върху нов, десети поред албум Aelita.

Безспорният хедлайнер на Sofia Rocks 2014 ще бъдат Джаред Лето и Thirty Seconds to Mars. 4 студийни албума, над 50 музикални награди, световен рекорд на Гинес за най-дълго турне на рок банда (60 държави от 6 континента), над 311 концерта пред 3 милиона човека и редица впечатляващи видеоклипoве са само част от визитката на американската рок банда.

Тя се сформира през далечната 1998 година от братята Джаред и Шанън Лето. Особен момент в творческия им път е създаването на This is War. Албумът достига 18-о място в класацията на Billboard 200, а парчето Hurricane изпъкна със синоними на "скандално".

С Love, Lust, Faith and Dreams (2013 г.) бунтарите обръщат посоката и решават да изпратят копие на сингъла Up in the Air на борда на космическия летателен апарат Dragon на SpaceX CRS-2. Емблематичното парче отнася и наградата за най-добър рок видеоклип за 2013-та по време на MTV Video Music Awards.

Френската банда ALCEST и OSSSY ще подгряват в следобедните часове на фестивала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Anonymus преди 9 години
Не знам за вас, но aз ще отида само заради SKILLET. Чуйте първо някоя тяхна песен и тогава говорете за другите *** групи.
26
0
 
1
 
! Отговори
Мизийски преди 10 години
до ТракийскиНапълно те разбирам, друже, но да отчетем фактите. Хората навсякъде по света се кефят на Мейдън и Металика. Някои от най-яките фестивали в Сърбия, Турция, Румъния и Гърция се финансират по местни или национални програми (в случая с Румъния и Гърция - по Европейски програми). У нас такова нещо липсва. Тук не само метълите (или част от тях) са спрели, всичко ни е спряло - и метълите, и народа, и администрацията, и бизнеса - ВСИЧКО. Големите банди, за които говориш се канят с пари.
25
2
 
10
 
! Отговори
\o/ преди 10 години
OFFSPRING FOREVER!!!
24
2
 
8
 
! Отговори
ViEh преди 10 години
Абе лошо няма ама да го прекръстят на София диско- поп маратон феста !Само Оффспринг биват.Тоя Джаред Лето е готин ама само да си го гледкам по филмите не да ми пее!Не ме разбирайте погрешно,не мрънкам.Като искам по-твърдо ей март месец ще се изсипят сума ти и корави метали в зала Армеец,ще ида там.Но определено някак си се загуби самият дух на София рокс...Тези групи по стават за оня Спирит бургаския.
23
0
 
3
 
! Отговори
Говедарин преди 10 години
до 22 БургасДали един фест и готин или не, не зависи от броя сцени а от вида групи. И да, пред всички "читави" родни изпълнители силно предпочитам читави западни изпълнители...Да, "Сонисфиър 2010" беше метъл фестивал, ако не ти аресва оди на "Бургас и морето", Веско Маринов в НДК итн... Нали за туй е демокрация? А на това, че Спирита се прецакал щото собствениците били от СФ ще ти река само едно - "на крив к*р и космите му пречат"...
22
5
 
3
 
! Отговори
Тракийски преди 10 години
Това наричам спряло . Страната ни масово се пропуска от наистина големи банди щото ние си слушаме някви неща от 10 години насам и всичко друго го наричаме музика за обратни и Боза. Гърците , румънците, турците и сърбите са 10 пъти по в съвременната музика от нас. Еми съжалявам ама тва е циклаж. Абсолютен .
21
2
 
7
 
! Отговори
Тракийски преди 10 години
До neтър до тракийскиСпор няма, аз също бих отишъл за Offsping ,но с удоволствие ще чуя и 30 секъндс. Колко хора ще се съберат , съжалявам ама е слаб аргумент. В България не идват едни от най-качествените музиканти именно щото сме назад. Щото сме или на чалга или на яко жица дълги коси и ако може първият им албум да е от преди да си роден. И 3000 човека да има за тези пичове са достатъчно хора и заслужават да си чуят любимата банда . Писна ми от 5 пъти Металика , 10 Мейдън и прочие.
20
2
 
1
 
! Отговори
Бургас преди 10 години
До ГоведаринЕдна сцена на един песък не е имало . Последната година слуучаай , но провалиха Spirit-a щото видиш ли изведнъж собствениците станаха Софианци и още по-случайно решиха датите му да се покриват със София рокс . Една сцена един песък и видяхме изпълнители дето никога нямаше да ги видим , щото в Софията друго освен метъл фестивали не се правят. Spirita е имал до 6 сцени . И давал възможност на всички читави родни изпълнители да се изявят . Тогава когато не опираше до реклама на софия.
19
2
 
7
 
! Отговори
neтър до тракийски преди 10 години
Слушай братче, кой колко е назад не определяш ти. Фактите са си факти - За тея лапета ще отидат 2 максимум 3 хилуди души. Останалите 15 000 ще идат за Офспринг и това е! Ти сам ще видиш ако ходиш хората на кое ще се изкефят повече! Тея може и да са мегаизвестни в САЩ, но тук никой не ги слуша! А Офспринга са легенда, ако ще да беше останал само албума им Смаш от началото на 90-те.
18
0
 
4
 
! Отговори
Говедарин преди 10 години
до 16 БургасА една сцена на един песък е фест и половина, тъй ли?Дяда ти говедарин и на Rock am Ring e бил, и другаде, не му гледай ти аватара само ;)
17
9
 
4
 
! Отговори
Тракийски преди 10 години
Те нямат албум от тогава . А Americana и Conspiracy of one са мнооо слаби албуми . Ти къде живееш ? В Нарния ли ?
16
7
 
3
 
! Отговори
Експерт преди 10 години
Последният добър албум на Офспринг е от '95-та
15
7
 
3
 
! Отговори
Тракийски преди 10 години
Слагайте ми колкото си минуси искате. Мега сте спрели. Нареждате някви групи щото така се прави и за да не ви помислят за изнежени. Повечето от тях дори не сте ги слушали обстойно. Пълни коне с капаци.
14
2
 
3
 
! Отговори
Бургас преди 10 години
До ГоведаринЗеми отиди един път на фест , па барем спреш да говориш глупости . Една сцена на един стадион е всичко , но не и фест. Бях на Сонисфер 2010 , беше брутално . НЕ беше фест.
13
9
 
7
 
! Отговори
Тракийски преди 10 години
В интересен на истината 30 seconds to Mars , макар да не ми допадат особено , са една мега добра банда . Просто Метълите и феновете на рока в България ..или 80 % от тях живеят с 30 години назад в музиката . Лайнъп-а засега е обещаващ . Дано продължат така.
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Александър Попов е обикновен чалгар.
11
4
 
6
 
! Отговори
Говедарин преди 10 години
Sonisphere 2010 беше фест....София рокс, Каварна, Спирита, Берксток и.т.н. са рояк таш***ци
10
1
 
8
 
! Отговори
Жоро преди 10 години
Страшна трагедия..... Добре че идват Amon Amarth и UDO :) Дано в Каварна феста е по-хубав тази година.
9
2
 
13
 
! Отговори
въпрос преди 10 години
аз може ли само за офспринг да си взема билет ?обещавам тържествено като слязат от сцената, да си тръгна !
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
30 seconds...аве кви са тия?!!!