Над 30 000 полетяха с Aerosmith

Уникално шоу даде старт на евротурнето на бандата
Обновена: 18 май 2014 13:13 | 18 май 2014 12:45, Александър Попов
115

Снимка: Булфото

Една от най-дълго чаканите рок банди - Aerosmith, "отнесе" българската публика при първото си гостуване у нас.

Зарядът се усещаше още със задръстванията в съботния следобед в квартал "Надежда". Тези, които бяха избрали да отидат с кола, спираха на километри от стадиона, защото около него всяко място за паркиране бе заето. Коли и пешеходци имаха една крайна цел - стадион "Локомотив".

Към 19:30 стадионът започна да се понапълва, а половин час по-късно шоуто започна със сет на родната банда D2. След като подгряха и Bon Jovi, на Митко Кърнев, Дидо, Сашо и компания се падна честта да създадат нужната атмосфера и преди появата на Aerosmith.

Родните музиканти, в нежната компания на Латида, представиха парчета от новия си албум "Феникс". Градусите се покачваха, за да достигне кулминацията при хита им "Не мога да спра да те обичам".

Дидо подаде топката към хилядите фенове, които с цяло гърло припяваха "И не искам вече да поглеждаш назад, в мойта стая с безброй врати, върви при другите намазани с грим, мечтая лудо за старите дни"...

След което започна очакването за появата на Стивън Тайлър и компания. А то бе нестандартно. Минутите им до появата на сцената бяха запълнени с кадри на живо от бекстейджа, което направи необходимата пауза поносима. И когато американските рокаджии стъпиха на сцена с откриващото парче Walkin' the Dog, над 30 000 бяха готови за поредната незабравима рок вечер.

Реално с концерта в България Aerosmith дадоха старт на европейското си турне и с помощта на публиката направиха наистина летящ старт.

Aerosmith доказаха защо са великани вече над 40 години. Ентусиазъм, силно присъствие на сцената, лудостта и енергията на Стивън, мощната подкрепа на Джо Пери. Звук като по конец, Тайлър пя сякаш сега започва кариерата си. Шоуто бе гарантирано с класики като Cryin', Livin' on the Edge, Janie's Got a Gun, I Don't Want to Miss a Thing. Изненадващо в сетлиста не попаднаха песни като Crazy и Pink, но няма как всичко най-добро да присъства. Пък и едва ли някой ще се разсърди да ги чуе при тяхна нова визита. Както обеща Стивън Тайлър.

Естествено, имаше и бис с парчетата Dream On и Sweet Emotion, но сякаш бяха недостатъчни...

Виновниците за събитието - собствениците на СМЕ Димитър Ковачев - Фънки и Иван Несторов - Амебата, изгледаха шоуто сред публиката. Бандата бе аплодирана и от Славчо от Б.Т.Р., Васко Кръпката, Поли Генова, Мери и Миро от "Мери Бойс Бенд", D2 също се сляха с феновете.

Ако има нещо със знак минус, което обедини голяма част от публиката, това бе мястото на концерта.

Отдалечеността на стадиона, задръстванията и старото съоръжение не отговарят на нивото на подобен ранг концерти. Калните и тъмни алеи около стадиона, особено откъм сектор А, където бе и ВИП зоната, едва ли са предизвикали положителни емоции. Бирата и хот-догът, който се предлагаше като хранителна подкрепа, също не кореспондираха с голямата изява на американците, но това нямаше как да помрачи големия музикален празник за поредна година.

Най-ценното е, че над 30 000 от няколко поколения си тръгнаха с усмивка от стадиона, заредени от поредната доза рок...
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
2
 
! Отговори
F-0FF преди 9 години
До АнонименПа мен ме бОли фара кога и къде си ходил да ти кажа! Тези разкази ги запази за дружките ти за по бира!
83
1
 
2
 
! Отговори
F-0FF преди 9 години
До АеросмъркСмърк, думата полицай в множествено число се пише полицаИ!
82
1
 
2
 
! Отговори
F-0FF преди 9 години
Kaква отдалеченост, какви 5 лв., някой пътувахме по над 600км. да ги гледаме, хайде да не се разглезвате толкова, дами и господа столичани!
81
4
 
4
 
! Отговори
Аеросмърк преди 9 години
66 години стигат.За разлика от Депеш и Елтън Джон, тоя не може да пее.Инструменталите го носеха, а той призоваваше София(сигурно приятелка) да го подпомогне творчески. Акустичните тела скриваха екрана за половината зрители. На излизане никакви указателни табели, а полицай "регулираха" движението, като се изминаваха 500 метра за 50 минути. Фънки и Амебата пак се нагушиха с билети за по 150 лева. Усмивки имаше, но над собствената ни глупост. Край на кариерата през България и заслужен отдих желая.
80
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хубаво сте летяли ама ай презимявайте се вече...Кво банкет ли да ви направим че сте били на концерт?Аз га ходих по концерти нямаше интернет даже...
79
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хейтърите под тази статия незная дали и доколко са чалгари, но 100 % са атакисти.
78
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тридесет хиляди *** ... харестват това и здрав мъж зад тях ...
77
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хич не са хубави тея ликета...
76
1
 
5
 
! Отговори
немам думи преди 9 години
Дедо Йов, за теб лиготия, за мен не е .Като слушам fear of the dark, така и amazing.ЕДНОТО НЕ ИЗКЛЮЧВА ДРУГОТО, това искам да кажа пък аз :).
75
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А аз сега разбрах в Америката що има негарска музика!Ми то тоя не се траеше...Кончита вурст и тоя са от един пол само дето Кончита е спечелила награда за музика а тояза чекнене...
74
5
 
3
 
! Отговори
дедо Йов преди 9 години
Немам думи виж моето момче, харесвайте си го тоя лигльо Стивънчо нема лошо, не претендирам за "велики познания" в никаква област, просто на I Don't Want to Miss a Thing, Cryin и прочие лиготии не мож ми стане дедовия както на FEAR OF THE DARK примерно :)
73
1
 
9
 
! Отговори
Говедарин преди 9 години
Стивъне - наборе, голем си!!! Мани ги тея пустиняци дет не разбират...Само що не дойде след концерта да удариме по шише ракия и буркан с туршия, да живнеш?
72
1
 
6
 
! Отговори
немам думи преди 9 години
До дедо Йов Тъй, тъй-Меноар,Металика и Мейдън-с това ли се изчерпват великите ви познания в областта?(нищо против тези групи).Харесвам блус и рокендрол звученето, бе.Е, и? Ама щом пък ти е толкова акъла да сравняваш с Бритни, кво повече да говорим.Истинският музикален фен може да оцени.Други дет разбираш ли, държат да се бият в гърдите,че само жици слушат , ги оставям настрана...
71
2
 
20
 
! Отговори
Горан преди 9 години
Ей, концерта беше страхотен! Групата не ви е виновна за скапаната организация! И аз се прибирах 2 часа, след концерта, да! Но концерта беше на супер ниво! Много малко хора поддържат такава супер форма на 66 годишна възраст! Когато вие успеете да направите дори и малка част от това, което Аеросмит са направили, тогава обяснявайте кой изглежда, като спечелил Уродвизия!
70
18
 
3
 
! Отговори
п стоянов преди 9 години
Тоя прилича на спечелил Уродвизия 2014 :)
69
14
 
2
 
! Отговори
дедо Йов преди 9 години
Какво ги превъзнасят ти я бе, Cryin', Livin' on the Edge, Janie's Got a Gun, I Don't Want to Miss a Thing това ли са им лигавите хитовете, като го чуя то лигоч Тайлър и си го представям да ми *** ауспуха на моторетката, виж IRON MAIDEN си е ЙЕС БЕЙБИ !!! Незнам кви продавани албуми, колко години на сцена ама тя и Бритни има назнам колко продажби ама кой я слуша, не е важно продадени албуми и търговски класации ВАЖНО Е МУЗИКАТА ДА ВТВЪРДЯВА СТОМАНАТА!!!
68
1
 
21
 
! Отговори
Des преди 9 години
Концерта беше супер, за разлика от организацията като цяло. Паркирахме колата на нещо, което преди 20г. може и да е било паркинг, но сега беше с трева до коленете и храсти по-големи от човешки ръст. Пълна мизерия, никакво осветление, а за изтеглянето след концерта нямам думи. Два часа концерт, два часа прибиране. Полицията ни заби по Илиенско шосе и там час и половина. Обаче на Фънки му дреме на шнорхела за нас, ангажимента му е да ни прибере парите и до там.
67
2
 
16
 
! Отговори
такааа преди 9 години
Колкото по-малко бесепари, чалгари и депесари - томлково по хубава ще е България!
66
3
 
15
 
! Отговори
мдааа преди 9 години
Комунизма и чалгата води до ментални увреждания!
65
2
 
35
 
! Отговори
фен преди 9 години
Аеросмит си бяха на ниво! Друг е въпроса, че организаторите се изложиха - и с мястото, и с подгряващата група, и с шоуто, и с организацията като цяло. Не става само да *** Фънки.... Никога повече пари за концерт организиран от Фънки!!!