Евгени Дайнов и Васко Кръпката на Миндя Рок Фест

Вече и чужди групи на фестивала в китното селце
Обновена: 21 авг 2014 12:18 | 21 авг 2014 12:18, Александър Попов
0
Евгени Дайнов и Васко Кръпката на Миндя Рок Фест
Снимка: Миндя Рок Фест/Светослав Спасов

Броени дни остават до шестото издание на Миндя Рок Фест, който ще се проведе по традиция в последните дни на август - на 28, 29 до 30. Трите вечери са разделени тематично - четвъртък е озаглавен Youngest, петък е Hard Day’s Night, посветен на по-тежкото звучене, а съботата запазва традиционния за фестивала формат Blues & Rock.

На мегдана на китното великотърновско село Миндя ще забият общо 16 групи, две от които чужди - Atlas от Турция и Cotton Pickers от Сърбия.

В първата вечер публиката ще види непрофесионалисти и начинаещи музиканти, борещи се за голямата награда – запис и промоция на авторски сингъл. Групите, които ще се борят за голямата награда, са Контрабанда от Разград, Sunday от София и Grimaze от София. Миналогодишните победители - Powerslave от Велико Търново, са вече достатъчно популярни и ще са хедлайнерите на вечерта.

В петък обстановката ще се "втвърди" с Рестарт, Impade, Casper (Варна), Nemo Band, Rich Company и Monolith. Съботната вечер  ще открият групарите от Хоризонт, следвани от Магистри с проф. Евгений Дайнов, Blues Traffic, Atlas от Турция, сърбите Cotton Pickers и, разбира се, Васко Кръпката с Подуене Блус Бенд.

Както винаги, входът е безплатен, а организаторите са подготвили места за къмпинг, многобройни щандове с ръчно изработени предмети, книги и забавления. За първи път ще има открит музикален уъркшоп, организиран от партньорите на феста – Rockshcool.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари