Panic Station са ученическа банда №1

Пловдивчани спечелиха "Голямо междучасие 2015"
14 сеп 2015 13:51, Александър Попов
0
Panic Station са ученическа банда №1
Снимка: D2

Финалът на конкурса за най-добра училищна група "Голямо междучасие 2015" премина с тричасов рок концерт в събота, пред паметника на Съветската армия в София.

На сцената излязоха финалистите - Church of Destiny от София, Deadline от Ямбол, Windswept от Плевен, Panic Station от Пловдив, както и групите участници в конкурса от София - The Roost, Escape From Inferno, Beyond Faith, The Wild.

Специално за концерта пристигна и сръбската банда HURLEUR. Най-добрата ученическа група на Сърбия е участник във фестивала „Bunt Rock Masters”, полуфиналист в „Belgrade demo Fest” и финалист в 49-тото издание на култовия рок-фестивал „Гитариада”.

Кулминацията беше обявяването на групата победител. Безапелационно, за най-добра ученическа група на България за 2015, D2 избраха Panic Station от Пловдив. Те спечелиха музикално оборудване по избор на стойност 2000лв.

Заместник-министърът  на младежта и спорта Калин Каменов връчи голямата наградата на победителите Panic Station и им пожела още много успехи и винаги да следват мечтите си. Не пропусна да поздрави и всички млади музиканти за хъса и енергията.

Тази година имаше и още една награда за финалистите, тази на публиката, която е продуциране и запис на песен в професионално студио.

Кметът на София Йорданка Фандъкова връчи наградата на Windswept от Плевен.

Panic Station правят концертния си дебют като група през май, 2014г., а през септември издават първия си сингъл Revelations. Подготвят авторски репертоар от 12 парчета и пускат втори сингъл Amsterdam, като към него заснемат и видеоклип. 

Групата определя стила си като модерен мейнстрийм рок. Panic Station са в състав: Йоан Баков 17 г. – вокал и китара, Тодор Личев 17г. – бас китара, бек вокал, автор на песните, Иван Маринов 19г. – барабани и Георги Земярски 17г. – соло китара.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари