Финландските метъли Ensiferum идват у нас през април

Концертът ще бъде в Mixtape 5
19 окт 2015 12:40, Александър Попов
0
Финландските метъли Ensiferum идват у нас през април
Снимка: Арт БГ

Финландската метъл машина Ensiferum ще акостира у нас на 13 април следващата година за концерт в столичния клуб Mixtape 5. Те ще представят новия си албум One Man Army, който музикално е отнесен към следващото ниво във викинг-фолк-дет метъла, както самите Ensiferum твърдят.

"Return of the One Man Army" Tour на Ensiferum е началото на поредицата от концерти Made in Finland, които ще се провеждат ежегодно и ще заливат българската сцена с качествена финландска музика, разкриват организаторите от АРТ БГ.

Билетите ще бъдат достъпни в мрежата на Eventim от сряда, 21 октомври. Цената на първите 100 е 39 лева, а след това ще се продават за 45 лева. Ако има останали пропуски в деня на концерта цената им ще бъде 50 лева.

Ensiferum се сформират през 1995 г, когато китаристът Маркус Тойвонен и барабанистът Киммо Миеттинен, повлияни от финландския фолклор, създават ”героичната викинг група”, както те описват стила си. Голяма част от текстовете им са базирани на финландския епос Калевала. Следват 6 силни албума - епични, героични, мелодични, от които последният One Man Army от 2015, е революция в собственото им творчество.

"Преобръщахме всички частици, ноти, акорди надолу с главата, за да се уверим, че сме постигнали възможно най-добрия резултат. Съкратихме реалното количество парчета и аранжирахме инструментите по-мъдро. Процесът на запис беше не по-малко дълъг и труден, но удовлетворяващ и изпълнен с невероятни мигове. Записвахме инструментите и ги включвахме непосредствено, вместо да сглобяваме парчетата от стотици записи и да ги модифицираме след това", заявиха от бандата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: концертEnsiferum
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари