Рокът е сила и свобода, страхът няма да ни победи!

"Легендите" с уникално шоу в НДК
15 ное 2015 15:10, Александър Попов
8

Снимка: Булфото

Супергрупата "Легендите" изнесе уникално шоу в зала 1 на НДК, и изправи на крака публиката, като я накара да пее с тях от началото до края на вечерта. Още ден преди концерта стана ясно, че в залата няма да остане и едно празно място. Билетите бяха изчерпани, за да дойде поредното доказателство, че българският рок не е умрял, хората обичат и новото, и старото поколение.

В началото Любо Киров от името на на музикантите изрази тяхната съпричастност към трагедията сполетяла Франция. Като допълни, че не трябва да се оставяме страхът да ни победи и че рокът е това – сила и свобода. НДК пък грееше в цветовете на френското знаме.

Йордан Караджов от Сигнал, Константин Марков и Стенли от Тангра, Константин Цеков от ФСБ, Митко Кърнев от D2 и Любо Киров  започнаха ударно музикалната си рок-епопея с любимите парчета "Богатство", "Нашият град", "Любов". 

Близо 5000 пяха с музикантите вечни български класики като "Сто години", "Нямаше кой да ни каже", "Обещание", "Може би" и др.

Концерт на един дъх, в който всеки един в залата се превърна в неделима част от българската рок история.

И финал, който бе очакван - няколко пъти публиката връщаше "Легендите" на сцената за бис. Защото химията между музиканти и фенове бе пълна. Финал, в който прозвучаха тоталните хитове "Жулиета", "След десет години", "Сбогом", "Ледено момиче" и "Да те жадувам".

След което Данчо, Любо, Косьо Марков и Косьо Цеков, Стенли и Митко слязоха от сцената, светлини угаснаха... За да светнат отново на 10 декември в новата зала на Русе.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
9
 
5
 
! Отговори
циника преди 8 години
ба.хти дърташкия концерт
3
2
 
18
 
! Отговори
Unikalno преди 8 години
Много добър концерт беше:) Песните,звука и организацията беше на ниво, но лично аз не мисля че зала 1 на НДК е за рок концерти, първият един част хората се чудиха дали да станат прави...тъпо, добре че по едно време всички станаха и нямаше мрънкащи...хора! На рок концерт не се седи седнал! Ако ти се седи, остани си в къщи пред тв то:) без лоши чувстсва...
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе всичко хубаво, ама очаквам и нови композиции. Като че ли вече няма кой да твори нови парчета. Май всички се поизчерпаха - творчески. Ама то това в световен мащаб. Ковърдейл и той кара на стари лаври напоследък - The Purple Album. Е, няма как - накои неща не могат да се надминат.
1
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голяма веселба паднала в дните на траур