U2 посветиха парче на жертвите в Париж

Бандата с концерт във френската столица, днес излизат на "Берси"
2
U2 посветиха парче на жертвите в Париж
Снимка: Reuters

Известната ирландска рок група U2 написа и изпълни нова песен в памет на жертвите на терористичните нападения в Париж миналия месец, отнели живота на 130 души, съобщиха световните агенции, цитирайки Би Би Си.

Преди изпълнението на композицията по време на неделния концерт на бандата в AccorHotels Arena във френската столица Боно заяви, че това е песен за Париж, "градът на свободата".

Той също изтъкна, че музикантите на състава изказват своята подкрепа за семействата на загиналите във Франция и в американския град Сан Бернардино.

По време на 2-часовия концерт Боно се загърна с френския национален флаг и след бисовете изпя хита на Жак Брел "Ne me quitte pas!".

На сцената на концерта на U2 не се качиха музикантите от Eagles of Death Metal, които свиреха в зала "Баталкан", когато на 13 ноември терористите нахлуха и откриха безразборна стрелба по публиката.

Очаква се те да гастролират с ирландското банда тази вечер в зала "Берси" в Париж.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
До Краси преди 8 години
Както е написъл Г-н Попов "ирландското банда" как мислиш дали те разбра? ;-)
1
0
 
1
 
! Отговори
Краси преди 8 години
Господин Попов имам една забележка към Вас. Бъдете по осведомен когато пишете материалите си. Първо концертите на U2 в Париж са в една и съща зала, която беше с предишно пълно наименование на български Пале Омниспорт дьо Пари-Берси или просто зала "Берси".След ремонт и реновация залата се казва AccorHotels Arena Четейки материала Ви човек остава с впечатление, че U2 имат турне в самия град Париж - концертирайки в различни зали, а това не е вярно.