Леми си отишъл от рак на мозъка и врата

Музикантът разбрал диагнозата си на 26 декември
30 дек 2015 11:37, Александър Попов
12
Леми си отишъл от рак на мозъка и врата
Снимка: Reuters

Фронтменът на Motorhead Леми Килмистър е починал от рак на мозъка и врата, съобщи мениджърът Тод Сингърман пред Sky News. Легендарният рокаджия научил диагнозата си на 26 декември, само два дни след рождения си ден.

Още по темата

Леми поля рождения си ден на 13 декември с куп приятели и колеги в Лос Анджелис, но няколко дни след купона отишъл в болница след като се почувствал зле. Лекарите го изписали и успокоили, че е добре. Но направили допълнителни тестове, тъй като Килмистър завалвал думите.

Имало съмнение за лек удар, но впоследствие диагнозата се оказала най-тежката - рак на врата и мозъка в последен стадий. Той бил определен като "екстремно агресивен".

"Научихме в събота, че той изобщо има рак. Лекарите му казаха, че му остават между два и шест месеца живот. Той си отиде, а през това време аз звънях на Фил и Мики, за да им кажа да дойдат, за да си вземат последно сбогом, докато той все още е добре. Това беше последното нещо, което бихме очаквали. Нито един лекар в различни болници в цял свят не го откри този рак, което е шокиращо", заяви Сингърман.

Самият Леми е подготвял официално съобщение до феновете, за да ги уведоми за състоянието си, но смъртта го изпреварила.

Целият рок свят продължава да изказва съболезнования за своя приятел и колега, а музикантите от Metallica го обявиха за "Нашият герой".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: MotorheadЛеми Килмистър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
6
 
! Отговори
CIC преди 8 години
Александър Попов ... жалко че си ял парите на родителите си за да учиш журналистика....
7
2
 
18
 
! Отговори
sge преди 8 години
Пак сте драскали с краката си, смешковци!! "Легендарния рокаджия научил диагнозата си на 26.12-само 2 дни след рожденния си ден......" .... "Леми поля рожденния си ден на 13.12..." Много сте зле бре, *** много-тотално неграмотна журналистика-стъкмистика!!
6
7
 
33
 
! Отговори
мутра преди 8 години
лека му пръст на Лени,и си спомних как международни шофьори внасяха негови плочи контрабадно и ги записвахме на ролкови манетофони и го разправям на жена ми снощи а тя ме гледа като теле и ми вика кога е било това а аз 78г. преди да вляза в казармата а ти си била на 7г. и си си играл със кукли а аз вече прасках махленските каки и а сега ми сервирай по прашки да си пия ракията със кефф ле
5
0
 
18
 
! Отговори
Щиглиц преди 8 години
R.I.P. Lemmy, finaly killed by dead
4
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-великият мистър е Леми Килмистър. Роден съм през 1974 г., една година преди Леми да основе Мотърхед. Израснах с музиката им, продължавам да ги слушам и днес. Сега, когато Леми си отиде, сякаш една голяма част от мен си отиде с него. Все едно някой от родителите ми е починал. R.I.P. (Rock in Peace) Леми...
3
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Николета никога няма да хване рак на мозъка.
2
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Със сигурност е знаел и преди какво се случва, но никога не се оплака или подви крак. Живя като пич и си отиде като пич. Рест ин стийл, Леми..!
1
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименТо и ти си жив, което е още по-голяма несправедливост.