Kavarna Rock се мести от Каварна

Община и организатори не се споразумяха
28 яну 2016 15:07, Александър Попов
23
Kavarna Rock се мести от Каварна
Снимка: Цонко Цонков е лицето на фестивала. Снимка: Булфото, архив

Организаторите на Kavarna Rock не успяха да стигнат до споразумение с новата управа на Каварна, поради което фестивалът ще има нова локация.

"За нас като организатори на Kavarna Rock на първо място винаги е било важно да осигурим на феновете приятно преживяване и различна емоция, каквато винаги е имало на рок фестивала. Това е свързано с намирането на подходящи изпълнители, голяма инвестиция, организация и координация както и пълната подкрепа от община Каварна. Отмяната на новогодишния концерт в града предизвика вълна на недоволство във феновете. Прекратяването на една традиция, каквато именно е новогодишният концерт, както и преместването на Джулай морнинг, предизвика отрицателни коментари от страна на рок феновете и отлив на интерес към локацията Каварна, като място на което хората са получавали гарантирано рок преживяване“, споделят организаторите от Bulgarian Live Music.

Ежегодният фестивал "Каварна Рок Фест" е дълбоко свързан с бившия кмет на Каварна г-н Цонко Цонев, който е негов създател и лице.

Bulgarian Live Music е организатор на фестивала през последните години, а фестивалът съществува много преди това. Организаторите не искат да се разграничават от неговия инициатор и партньор за последните десет години. Цонко Цонев е човекът, който стои зад превръщането на „Каварна Рок Фест“ в традиция и който спомогна за изграждането на лоялна група от фенове. Дистанцирането на г-н Цонев от провеждането на фестивала в Каварна допълнтелно разклати интереса на публиката и феновете, които са верни на традицията и демонстрират притеснение от факта, че той може да не е част от него, пишат в официалната си позиция организаторите.

"Надявахме се в община Каварна да има приемственост и диалогичност и в името на рок музиката и на бизнес инвестициите да се запази благоприятната среда за провеждането на фестивала през 2016 г. Случващото се през последните месеци обаче ни кара да мислим, че бизнес средата в града е силно разклатена и рискова с оглед инвестицията, която коства един фестивал и тази година няма да проведем Kavarna Rock на традиционното му място. В момента водим разговори с други общини и при първа възможност ще обявим новата локация, но фестивал ще има“, допълват от Bulgarian Live Music.

Bulgarian Live Music спира продажбите на билети на зелено, а всички закупили такива билети ще имат възможността да ги върнат или да ги използват след като научат новата локация на Kavarna Rock 2016.

Организаторите се извиняват за настъпилите неудобства и гарантират осигуряването на незабравимо преживяване по време на фестивала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: КаварнаKavarna Rock
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ГошуГошу, че новата ***, и.д. кмет е от БСП - факт. Ама че спечели поста с подкрепата на ГЕРБ, също е факт... Таааа... ко каза за св. Боци?
18
0
 
5
 
! Отговори
От Мюнхен преди 8 години
В България традициите траят максимум 10г. Приемствеността е мираж. Затова сме на това дередже.
17
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
e kak taka za 6 meseca бизнес средата в града станала рискова?? тоест няма да могат да спечелят цонко и организаторите от лайв мюзик! е до сега как са пе4елили?? /пе4елил/със сигурност има нещо нередно!!
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ххахах, сигурно ще е в Мелник.
15
29
 
1
 
! Отговори
от Каварна преди 8 години
Ами чудестно, най накрая се разкараха тия гадни и грозни *** наречени метали. И новата ни кметичка незабавно да махне от блоковете рисунките на наркоманските идоли
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 14, аха само дето не се е кандидатирал за кмет помежду другото
13
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
по-скоро бившият кмет ще си го връща на тези които не го избраха, т.е. всички които са цоцали покрай феста - цяла каварна, така им се пада един вид
12
0
 
35
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Благодарение на инициативата на Цонко и компания от около 10 години Каварна получи световна известност. Защото тези фестове и концерти в крайна сметка са една финансова инжекция за общината и за туризма там като цяло. В резултат на това имотити там поскъпнаха с бесни темпове и целия район живна видимо. Сега с новото ръководство на общината нещата ще тръгнат много зле. Като се замисли човек типично по български ще ликвидираме нещо градено вече от десетилетие.
11
1
 
39
 
! Отговори
Метала преди 8 години
Миналата година имаше 12 000 души в продължение на 3 дни в това кирливо градче и магазините се спукваха от оборот, всички квартири пълни с хор, че и оставаха и а по- дълго време. Каварна губи това нещо
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някак си хич не ми звучи Каварна рок - в Тутракан(нищо лошо за Тутракан просто там преместиха Джулая)Отивам на Каварна рок. Къде? - Ами в Горно Нанадолнище...... Ъъъъ?!Как така промяната на управлението на общината (Цонко сам се отказа да се кандидатира, но е общински съветник) накара фирмата организатор да спре да вярва и да се плаши че ще е на загуба едва ли не от организацията на феста? Коя малка община бяга от поток от поне 20 000 човека за 4 дни? Помислете над това.
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига вкарвахте политика в това какво е управлението на общината.... На балотажите сегашната кметица излъчена от БСП беше подкрепена от ГЕРБ за да не спечели другата кандидатка. Така че е излишно да слагате политически привкус на ситуацията....Кой крив кой прав времето ще отсъди....
8
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рок столицата на България падна в лапите на комунистическата шайка и нейното чалгарско подкрепление. Новата община се кани да заличи ликовете на Лоутън и Дио от блоковете, и на тяхно място да сложи Веско Маринов, Тони Стораро и Фики. Лонг лив чай шукарие, ой йеее!!!
7
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом така са решили хората от Каварна. Може пък този фестивал да ги притеснява и да не го искат повече.
6
14
 
3
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 8 години
От вонящото блато на музикалното статукво у нас, денонощно ни се натрапва, чалга, поп, рок, метъл и разбира се некадърно обработен фолклор с малки изключения. Интонационната среда в България, в момента не е Българската. Българщината ни е атакувана непрекъснато и от всякъде. Българският песенен фолклор е под ръководството на евреин, проф. Кауфман. Този могъщ извор за БЪЛГАРСКА МУЗИКА, българският фолклор, целенасочено се отравя и затлачва защото сме красиви и богати, невероятно богати с Българския фолклор и няма защо да се правим на скромни от деликатност да не се засегнат другите нации.
5
25
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми нормално, тя общината вече няма какво да продаде, че да им плати на всички музиканти. И апартаментите по морето се изПодариха вече.... новата кметица да му мисли...
4
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде бе! Че от кога феста се определя и се прави от бившият кмет само.... сигурно той носи оборудването на гръб ..... свири пее и играе ....... Глупости на търкалета са това.... кажете си истинската причина да не го направите в Каварнаа и тази година... Ако Цонко догодина реши да отиде да живее на остров Тасмания там ли ще преместите феста..... Монетата винаги има две страни...... А как една нова управа няма да иска да приеме 20-30 000 души за 4 дни както бяха нагласени датите тази година?
3
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Странна работата малко - от Общината им пратиха писмо за среща и уговаряне на условията а те не отговориха и сега видите ли новата управа била виновна. А тя каза че ще има и концерт на Джулая и ще се опитат да направят и фестивала....Тука пак се правят едни игри от което страдат феновете. Ако е рисковано да го направят в Каварна където си има традиция вече 10 години то на някое ново място по-малко рисковано ли ще е, повече ли публика ще се събере и т.н. ?
2
5
 
28
 
! Отговори
Гошу преди 8 години
До 2ГЛУПАК! Новата кметица е от БСП бе, проучи преди да се излагаш като селски бек. Само вие можете да каните Азис на митингите си и да убиете рока, както и направихте. А сега слушайте си Йосиф Кобзон, защото новата комунистка каза, че такива щяла да кани, а не пропаднали капиталистически групи.
1
1
 
53
 
! Отговори
Метъл фен преди 8 години
Проклинам новата управа на Каварна, в частност новата кметица! Недостойна и неспособна на приемственост дребна селска душица!!!