Шведската банда Therion идва на Каварна рок

От днес тръгва продажбата на билети за феста
25 апр 2016 10:44, Александър Попов
4
Шведската банда Therion идва на Каварна рок
Снимка: Каварна рок

Шведската банда Therion потвърдиха участието си на Каварна рок фест 2016, който се организира от Loud Concerts и община Каварна. Те ще зарадват българските фенове на тежката музика на 2 юли. Те се присъединяват към вече обявените имена - Аvantasia и Myrath.

Билетите за феста влизат в продажба от днес, 25 април, в мрежата на Eventim и партньорите в цялата страна. Цената на билет за един ден е 55 лева, а за двата фестивални дни – 99 лева. Седмица преди феста стойността им ще се повиши съответно на 65 лева за ден и 109 лева за двeте вечери.

Therion стартират през 1987 година с дет метъл звучене, но постепенно създават свой собствен стил. В него комбинират елементи от дуум, готик и класически хеви метъл, а след поредица музикални експерименти включват и симфонични елементи. Хоровете и оркестрациите подсилват епичното звучене на музиката им. Класическите музиканти и певиците се превръщат в неотменна част при живите им участия.

Някои от членовете на Therion се сменят през годините, но основния движещ елемент си остава Кристофър Джонсън, който не престава да търси нови посоки за развитие на бандата.

Последният студиен албум от 2012 г.включва кавъри на стари френски песни. През есента същата година бандата обявява работата си върху рок опера, чието създаване продължава и до днес.

В началото на миналата година свирят пред Tons Of Metal пред 70 000 човека, а по-късно през 2015 г.правят мини турне в Латинска Америка, чието продължение през януари тази година е в Европа. Това лято, освен в Каварна, Therion ще участват и в други европейски фестивали като Wacken Open Air и Sabaton Open Air.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: TherionКаварна рок
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 2Лауд Консертс организират Каварна рок фест 2016 в Каварна, а Цонко ще организира Каварна фест във Велико Търново :D За момента Лауд водят с 3:0