Шотландски метъли стъпват за първи път у нас

Holocaust с концерт в София на 19 ноември
25 окт 2016 19:38, Александър Попов
3
Шотландски метъли стъпват за първи път у нас
Снимка: PR

Шотландска хеви метъл банда Holocaust идва за първи път в България. Събитието ще се състои на 19 ноември в столичния клуб Live & Loud и е посветено на деветата годишнина на сайта Metal Hangar 18. Другата група, която ще участва в събитието е румънската фолк метъл банда An Theos. Началото е предвидено за 20:00 часа.

Билетите за концерта са на цена 25 лева и се продават в системите на Eventim и EticketsMall. Останали са около 100 билета, съобщават организаторите.

Holocaust са създадени през 1977 г. в Единбург. Няколко години по-късно бандата издава дебютния си албум "The Nightcomers", който е считан от фенове и музикални критици за един от десетте най-добри NWOBHM албуми.

Те са любимци на Metallica. През 1987 г. Джеймс Хетфийлд и компания записват мини албум, в който правят 5 кавъра на групите, които най-много са повлияли на творчеството им. Една от песните е на Holocaust - "The Small Hours". Друга банда заклети фенове на Holocaust са Gamma Ray. Те правят два кавъра на техни песни - "Heavy Metal Mania" и "Death or Glory".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Holocaust
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
4
 
! Отговори
5764 преди 7 години
И в хеви метъла ли има со ро со ***? Жалка картинка.