Уникален концерт: 50 години Щурците на 3 юни!

Групата се събира за юбилеен концерт през 2017 г.
21 дек 2016 11:45, Александър Попов
19
Уникален концерт: 50 години Щурците на 3 юни!
Щурците през 1969 г. Снимка: H2H

Легендарните музиканти от Щурците се събират за юбилеен концерт-спектакъл на 3 юни следващата година в София. Групата ще отбележи 50 години на сцената в "Арена Армеец".

Под надслов "50 години Щурците", Кирил Маричков, Валди Тотев и Георги Марков, заедно с Иван Лечев и Славчо Николов като гост-китаристи, ще спрат времето и ще извадят от него всички онези мелодии, които са му дали вкуса и са оставили следи.

В концерта ще участват и бившите членове на Щурците, както и групите Фондацията, Тангра, D2 и Б.Т.Р., които ще свирят както свои парчета, така и хитове на легендарната група.

Сантиментален и трогателен момент на сцената ще бъде виртуалното присъствие на Пеци Гюзелев, който почина преди 3 години. Непрежалимият китарист ще се включи от екраните в залата и ще свири заедно с колегите си.

В памет на Пеци Щурците ще изпълнят няколко емблематични песни заедно с него, сред които ще е вечният им хит "Клетва". Три мащабни екрана в залата, както и звук, и осветление на световно ниво, ще превърнат концерта-спектакъл в незабравимо преживяване за многохилядните почитатели на групата.

Билетите за концерта на Щурците са в продажба от 19 декември в мрежата на ticketportal.bg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А къде са Пепи Цанков и Веселин Кисьов? Киро какво се прави, че не съществуват?
14
2
 
66
 
! Отговори
само питам преди 7 години
къде ще се съберат? на небето ли ?щото пеци е отдавна там,той пеци като беше жив не се събраха заради егаизма им сега кой ще го замести?
13
64
 
12
 
! Отговори
данчо сигнала преди 7 години
Какво им отговаряте на тези нещастни ***?!Те са олицетворение на падението на България,заради такива като тях мизерията е обща.Иначе браво на Щурците.
12
4
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен - до последно ще са на сцената, въпреки че са много далеч от онези Щурците, които харесвахме през 1967-1971 години.как си, добре тракаш с кастанетите?!
11
4
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И Кирето като Мик Джагър, а юбилеен, а прощален, а не знам си къф концерт. Само паре да се събират. Иначе супер песни написа щуреца, така е. Той има понятие от музика, за разлика от доста наши групи.
10
61
 
16
 
! Отговори
Webley revolver преди 7 години
Хаха. Дупарата и Дриско фенове седнали да пишат миришещи коментари за Щурците. Само малко по-спокойно тийн *** без бъдеще. Щурците ще се слушат винаги, а вашите надрусани идоли са кратко и тъжно явление.
9
62
 
10
 
! Отговори
До Rock преди 7 години
Първо: ориентацията какво общо има с музиката? И второ : Щурците са се доказали във времето, имат уникален стил и са може би най-успялата рок банда в БГ. Може и да звучат поп на моменти, но са си рок н рол банда!
8
63
 
24
 
! Отговори
Факти преди 7 години
Така е хората са на възраст и наистина Кирил Маричков може да пее, а другите да свирят. Изненадан съм от коментарите на хората които плюят и мрънкат. Вие сте жалки смрадливи овце. Радвам се, че все още има хора като Кирил Маричков, Жоро Марков, Слави Николов, Косьо Маркиов и стотици други качествени музиканти. Защо просто не си заврете главите в дупарата на чалга певиците които харесвате и не продължите да лъскате жалките си си израстъци вместо да плюете и обиждате.
7
62
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде чалгарите наизпълзяха. Щурците бяха водеща рок група в тка наречения "източен" блок. Бяха преследвани от комунистите и поне два пъти напълно забранявани. Рок-музиката освен изкуство е и сводолюбие и това ни даваше надежда в онези години.
6
19
 
67
 
! Отговори
rock преди 7 години
Фен съм на рока, но Щурците никога не са ме убедили, че са точно рокаджии!! Да не коментираме и сексуалната им ориентация!
5
25
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези кой ги излъга, че могат да пеят? Най некадърните певци по времето на комунизма ставаха рокаджии. Айде да се скриват, че не мога да ги гледам.
4
25
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези ще надминат и Лили Иванова и Тина Търнър. Да ги харесваш сега, вече прилича на некрофилия.
3
68
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Супер новина! Фенове сме и ще сме там. Като не ви се гледат дядовци ходете да гледате Гери-Никол и дупарата й - никой не ви пречи.
2
34
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Досадни старци, стават за смях.
1
30
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Двама са основните в Щурците - Маричков на 72 години и Гюзелев на 71 години. Отдавна трябваше да са пенсионери и да се радват на старините си, но не, до последно ще са на сцената, въпреки че са много далеч от онези Щурците, които харесвахме през 1967-1971 години.