Легендарните Jethro Tull идват у нас през октомври

Концертът е по повод 50–годишния юбилей на групата
11 май 2018 11:52, Александър Попов
38
Легендарните Jethro Tull идват у нас през октомври
Снимка: Latam Windsor/СМЕ

Легендарната британска група Jethro Tull ще посети България през октомври 2018, като част от световното турне по повод 50–годишния си юбилей.

Концертът е на 17 октомври, от 20:00 ч., в зала 1 на НДК, съобщиха организаторите от София Мюзик Ентърпрайсис.

С повече от 60 милиона продадени албуми в цял свят, Jethro Tull е една от най-успешните прогресив рок групи на всички времена. Музиката им е изключително характерна и включва в себе си уникалната водеща флейта на фронтмена Ian Anderson, както и фолк, блус, класически и хард рок мотиви. Специалните юбилейни концерти на бандата ще включват най-доброто от забележителната им кариера.

Jethro Tull поемат на последна световна обиколка, за да отпразнуват заедно с многобройните си фенове 50-тата годишнина от създаването си.

Освен световното турне, през 2018 Jethrо Tull ще издадат специална компилация от три диска, наречена 50 of 50, която ще е налична на 25 май. В юбилейните дискове ще бъдат включени 50 от най-великите парчета на групата, които лично Ian Anderson избира от всички 21 студийни албума на бандата. Заедно с компилацията 50 of 50, на пазара ще излезе и съкратена колекция от 15 песни, с името 50th Anniversary Hits, която ще е налична на CD диск и плоча.

Юбилейното последно турне на Jethro Tull стартира през март и ще бъде едно от най-мащабните досега. Световната обиколка ще премине през САЩ, Канада и цяла Европа и ще продължи до края на 2018 година.

Билетите за концерта у нас са на цени от 70 до 130 лева и могат да бъдат закупени в мрежите на Тикетпро и Ивентим. Продажбата им стартира на 14 май, понеделник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: концертндкJethro Tull
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 25 Queen - Innuendo (1991)
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Благодаря за интересната информация, ще следя и този сериал.
24
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 27Мазни хора, мазни предпочитания
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Велики музиканти и поети, енциклопедични и ренесансови личности. Въобще, великите две десетилетия на /некласическата/ музика са 60-те и 70-те години, като - естествено - изключвам джаза. Посочете една стойностна творба след 1979 година - просто няма.
22
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предпочитам Графа или Криско.
21
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България почнаха да идват само пенсионери, които по света вече никой не им ходи на концертите. Поредните динозаври, набори на Лилито.
20
1
 
5
 
! Отговори
кракра преди 5 години
До DimitrinaДимитрина- в празната ти хралупа ще положа мина,Докато спиш с резачката ще мина,Тъпотата ти е необятна и непоправима,Оставям те на снежната лавина !Амина
19
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прогресив рокът от 70-те е точно противоположното на чалгата. Това е интелектуално стимулираща музика която примесва класически елементи, поетични текстове и се пее не само за любов, а и по философски теми. Най-чести са дългите композиции по 10-12 минути и такава музика се слуша не като бекграунд, а трябва да си изцяло съсредоточен и потопен в нея.
18
0
 
17
 
! Отговори
Акваланг преди 5 години
Димитрина,Димитрина ти не си виновна .Тя природата те е............Има неща които са непреходни.За теб явно Сузанита и Гери Никол имат стойност. Ти и тези като теб на колко смятате да се самоубиете за да не остареете? Джетро Тул са като старо вино,и не пеенето е най важното а цялостното звучене.А то е за хора с по друг социален статус от любителите на по горе казаните и Криско и Кондъо,или Азис и гологъзите пайнърки.
17
1
 
8
 
! Отговори
Грую преди 5 години
Да е6а цензурата - думата беше мpете:Мpете чалгари
16
0
 
11
 
! Отговори
Грую преди 5 години
Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die!*** чалгари...
15
11
 
2
 
! Отговори
Краставички преди 5 години
Те няма да пеят в Бг за сефте, че го извеждате като новина и то за края на годината Елементаристи сте всички журналЛекета
14
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само Криско и Слави!
13
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много интересна информация беше изнесена относно сериала "Не ме оставяй" . Това явно е един много вълнуващ сериал и трябва да се гледа.
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До тнтSongс from the wood - също жесток албум
11
1
 
18
 
! Отговори
тнт преди 5 години
Беше си прекрасно преживяване преди години,когато в същата зала имах късмета да слушам Йън Андерсън. Когато ми се ще да навлеза дълбоко в мислите си пускам и "Акваланг", и всичко друго прекрасно,това е някаква ангелска флейта. Но не е музика за всеки, на селската свинкя кладенчевата вода й е прекалено бистра.
10
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз чакам Мили Ванили да дойдат. Това са истински звезди не като тия.
9
0
 
21
 
! Отговори
Руцифер преди 5 години
Защо бе, пичове, пишете за тази група без да сте чували и гледали? Те свирят елитарна музика, която не е за всяко ухо. А за гениалността няма възраст. За вас - Гери Никол. Това, всъщност, двама дущи ли са?
8
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До DimitrinaЗащо ограничени и комплексирани същества като теб с IQ на райграс коментират теми от които нямат дори идея за какво иде реч ?! Ако за теб старостта е порок, препоръчвам ти на 40 макс да си сложиш въжето. Ако не разбираш музиката и текстовете им, чети си Пауло Куело.Ако те дразнят дрехите им, наслаждавай се на чалга стайлинга. Защо си причиняваш възможността да получиш презрителни коментари към несъществената ти персоналност ?!
7
0
 
15
 
! Отговори
Клара преди 5 години
Прекрасна новина!