Легендарните Jethro Tull идват у нас през октомври

Концертът е по повод 50–годишния юбилей на групата
11 май 2018 11:52, Александър Попов
38
Легендарните Jethro Tull идват у нас през октомври
Снимка: Latam Windsor/СМЕ

Легендарната британска група Jethro Tull ще посети България през октомври 2018, като част от световното турне по повод 50–годишния си юбилей.

Концертът е на 17 октомври, от 20:00 ч., в зала 1 на НДК, съобщиха организаторите от София Мюзик Ентърпрайсис.

С повече от 60 милиона продадени албуми в цял свят, Jethro Tull е една от най-успешните прогресив рок групи на всички времена. Музиката им е изключително характерна и включва в себе си уникалната водеща флейта на фронтмена Ian Anderson, както и фолк, блус, класически и хард рок мотиви. Специалните юбилейни концерти на бандата ще включват най-доброто от забележителната им кариера.

Jethro Tull поемат на последна световна обиколка, за да отпразнуват заедно с многобройните си фенове 50-тата годишнина от създаването си.

Освен световното турне, през 2018 Jethrо Tull ще издадат специална компилация от три диска, наречена 50 of 50, която ще е налична на 25 май. В юбилейните дискове ще бъдат включени 50 от най-великите парчета на групата, които лично Ian Anderson избира от всички 21 студийни албума на бандата. Заедно с компилацията 50 of 50, на пазара ще излезе и съкратена колекция от 15 песни, с името 50th Anniversary Hits, която ще е налична на CD диск и плоча.

Юбилейното последно турне на Jethro Tull стартира през март и ще бъде едно от най-мащабните досега. Световната обиколка ще премине през САЩ, Канада и цяла Европа и ще продължи до края на 2018 година.

Билетите за концерта у нас са на цени от 70 до 130 лева и могат да бъдат закупени в мрежите на Тикетпро и Ивентим. Продажбата им стартира на 14 май, понеделник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: концертндкJethro Tull
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До DimitrinaТакива са да. Не са като силиконките от Планета или Пайнер. За семтка на това музиката им ще надживее и теб, мен и всичките силиконки.
5
31
 
6
 
! Отговори
Dimitrina преди 5 години
Още едни пенсионери идват в България 😀! Със сбръчкани лица и боядисани коси, с фалцетни гласове, защото, нали знаете, че на старият човек гласът се променя и става по-тънък. То не бяха "световно известни" групи, певци, певици, които никой не помни в техните страни, но тук намират "световно" признание. А някои толкова много "заобичват" милата ни Родина, че чак остават тук. Като певеца, на който забравих името, от Юрая Хийп. Много обичам България, каза той, и не научи една българска дума.
4
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кои са тия?
3
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз ще ходя на Гери Никол. Тя е най добрата певица
2
4
 
11
 
! Отговори
Халиф Мезути преди 5 години
Бааси добрата новина ( : Там съм!
1
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жестоко ! Велика група.