Замлъква ли завинаги култовата "Уикеда"?

Ерол: Така е честно, няма какво повече да кажем!
11 юни 2018 14:23, Александър Попов
31
Замлъква ли завинаги култовата "Уикеда"?
Снимка: Булфото, архив

Една от най-яките и смислени родни банди - "Уикеда", слага край на съществуването. Това обяви фронтменът Ерол Ибрахимов.

"Здравейте приятели, за голямо съжаление, от днес "Уикеда" прекратява активната си дейност. Причината е проста, просто нямаме какво повече да кажем, та решихме, че е по-честно и към вас и към нас да замълчим. Благодарим ви за подкрепата и всички хубави неща, които ни дадохте! Обичаме ви! Лека, успешна, доходна и безаварийна", написа музикантът в профила си във Facebook.

Под поста му се включиха фенове от цял свят с призиви групата отново да се събере. А както се е изразил един от тях - надежда има, още повече, че "Уикеда" са имали "сухи" периоди. 

"Уикеда" започва своя живот през 1997 г., има 5 издадени албума, последният от тях е от 2004 година.

Участвали са в многобройни концерти и клубни изяви в България и други европейски страни, както и в САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: УикедаЕрол Ибрахимов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много мразите ей, много мразите...Уж хора ценящи изкуството, а толкова низки страсти. Има ли нещо стойностно и свято за вас ??? Ужасно е да чете човек коментарите по форумите. Всичко е само омраза, омраза, омраза.
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 28Еми не съм чалгар, слушам съвсем различна музика, но споделям мнението за "уникалната" група Уикеда. Пълен смех...
25
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чета коментарите и се уверявам за пореден път, че има адски много *** селяни в тая страна; че процентите не са 80%, а най-вепроятно 95%. Уикеда е страхотна банда, който беше част от една музикална сцена, която вече нямаме. Затова пък все още имаме чалга и чалгарите винаги имат какво да кажат. Ако не схащате какво означава дори самото присъствие на една такава група на сцената, значи изобщо не схващате какво е културна ситуация. С искрени пожелания да се удавите в собствената си повърня!
24
1
 
2
 
! Отговори
ТНС преди 5 години
Мари(у)ана, а льов ю со, мач, мари(у)ана...
23
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да ги запомня с нищо...или може би с тъпнята с кафето...определено няма да ми липсват
22
3
 
3
 
! Отговори
Щерю Митков преди 5 години
До Анонимен "Единствената българска качествена група е ФСБ и то от миналото и още 100 години няма да има подобна!Останалото е ***"====================Ами ... не си прав, ето само един пример за обратното :https://youtube/watch?v=8EBXjksQ_CY
21
1
 
12
 
! Отговори
llll преди 5 години
Какво толкова се пените. Изкуството е субективно! Да можеше с линийка да го измерим, нямаше да е интересно.
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До сульоСульо! Нищо повече не мога да напиша в отговор на коментара ти!
19
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименФормация Студио Балкантон (ФСБ) и през соца си беше елитарна група, която единици слушаха. Народа слушаше Щурците (на които едно време бяха забранили концертите, но не съм чул да се жалват, че са репресирани), Сигнал, Тангра, LZ. После в края на 80-те се отпуши вълната с Контрол, Ахат, Конкурент, Ера, Епизод, рок изцепките на Милена (някой да помни "Рок трио Милена" преди това?). Уейв групите няма и да ги коментирам (Ревю, Нова генерация).А ФСБ си останаха нишова елитарна група.
18
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименС кво да ги помниш ли? С песента "Обичам" например. За мен е една от най-българските песни (и единствената пънк/ска).
17
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко.Не им харесвах особено албумите, но концертите им бяха невероятни.Наистина ще ми липсвате, момчета!
16
4
 
37
 
! Отговори
Веселин преди 5 години
Аве *** и другите анонимни хейтъри кажете една група, която да Ви харесва повече и кадърна. Тези пичове, ако бяха в щатите щяха да са известни, защото наистина бяха много добри със собствена музика, а не с крадена. Но предполагам че не могат да се сравнят с вашия Азис или Дриско шитс. Ска на световно ниво, супер талантливи музиканти, на живо много добре свиреха. Но да върви комерса.
15
2
 
26
 
! Отговори
Дядо ви преди 5 години
"Нека работят здраво маймуните.. не се става така лесно човек :D" - най добрите!
14
42
 
5
 
! Отговори
сульо преди 5 години
Наистина ли? Днес. Цял ден ще пия от радост,че се оттървахме от поредните некадърници с претенции!!!
13
8
 
23
 
! Отговори
Sonq преди 5 години
Изключителни прогесионалисти, много бяха добри на живо. Ерол е страхотен
12
7
 
21
 
! Отговори
кирил преди 5 години
Забавна, свежа група. Бил съм им на няколко участия и винаги е било много весело.
11
9
 
21
 
! Отговори
До 5 преди 5 години
"Единствената българска качествена група е ФСБ"...Да си чувал за Щурците, Диана-Експрес, Сигнал, Контрол, Конкурент, Импулс, Ахат...още да изреждам ли? ФСБ бяха най-рекламираната и най лансираната група с може би най-скъпата техника и зрелищни ефекти, но с най-бездарния и грачещ вокал-Румен Бояджиев...Може ли някой да го съпостави с прекрасните вокалите на другите изброени групи? Групи по-скромни и бедни, но с мелодични и смислени песни!
10
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Знам, че адски е глупаво и банално дори, исках да кажа нещо хубаво, интелигентно нещо нали, а то пък виж какво се получи, младите от това какво ще научат. Не, нямам, нямам какво да ви дам, нищо не мога и нищо не знам. Ключа съм забравил и не е това мойта барака, не ми харесва тук но какво ли има оттатък. Цигарите са вредни ужасно за здравето, защо не ги оставих още навремето, нищо не мога и нищо не знам, не, не не нямам нямам какво да ви дам освен уиски с фъстъци и отвреме навреме с бадеми."
9
0
 
8
 
! Отговори
вег преди 5 години
нямаме бг поп тв да си ни рекламират групите!! има 2 ,ама те са 4ужди и удушават 4аст от нашите изпълнители!!
8
12
 
29
 
! Отговори
Butch Vig преди 5 години
Една от най-добрите БГ банди. Цялото хейтърство на света не може да им се закачи на малкия пръст. Ерол е феноменален вокал, а групата имаше своя собствена концепция и уникалност и наистина беше удоволствие да ги слушаш както по радиото така и на живо! Спокойно можем да ги наредим до ФСБ, Шурците, БТР и другите успешни групи в българската музикална история! Поклон Уйкеда! Бяхте наистина вдъхновяващи!