Б.Т.Р. "набират" войници за българската армия

"Никога преди" – музикален прочит на честта да си военнослужещ
31 окт 2018 13:15,
44

"Готов съм винаги по заповед да защитя своята родина... и като воин от Въоръжените сили се заклевам да защищавам родината си мъжествено, умело, с достойнство и чест, без да щадя кръвта си и дори живота си за постигане на пълна победа над враговете" - войнишката клетва от едни отминали времена у нас.

Материалът на войната сме самите ние. Войната се състои само от плътта и душите на обикновените войници. Ние можем само да се преклоним пред онези, които са дали живота си в името на свободата и да сведем глави пред достойната памет на нашите герои. Това правят и рок групата "Б.Т.Р." с новата си песен "Никога преди" - филмов разказ за честта да бъдеш войник.

Парчето е съвместен проект с Министерство на отбраната и дава старт на кампания за привличане на военнослужещи за Българската армия.

В клипа на песента има мотивационни видеоклипове, заснети в реална среда на действие на различните видовете въоръжени сили – Сухопътни войски, Военновъздушни и Военноморски сили.

"Целите на този проект "Бъди войник" са две - да се привлекат хора на професионална служба в БА, а освен това и да се повдигне духът на българите. Може на нашата армия да не ѝ достига техника, но хората са на пост и служат вярно", отбеляза пред Bulgaria ON AIR вокалът на "Б.Т.Р." Атанас Пенев – Наско.

По думите му в последните години на групата ѝ е харесало да прави кинаджийски клипове.

Режисьор на продукцията е Петър Петров. Той допълни, че клипът е сниман на 8 различни локации в България - батальони, летища и други.

"Важно е да се каже, че няма компютърно генерирани образи. Всичко е реално. С БТР се работи много добре. И нашият, и техният екип има идеи", завърши Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Които окрадоха държавата те да ходят войници
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази държава направи така че около 10000 човека в МО и МВР взимат едновременно и заплата и пенсия.А и много други държавни служители също.Спокойно може да не им дават пенсии докато получават заплати.И с тези страшно много пари да се вдигнат заплатите на войниците.Тогава ще има качествени кандидати.
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Срам!
26
2
 
8
 
! Отговори
SA преди 5 години
.. и да станат роби на същите тези предизвикващи войни ли? ми в днешния свят можеш да си вземеш шапката децата и жената и да отидеш в целия свят... какво да те задържа в една територия и то противна в последните години??? Семейството е най важно, обирате си нещата и изчезвате, и много го направиха без да има война, то война има но е от нов тип икономическа, морална демографска, старите принципи на войни не важат просто света е полудял, политиците са използваши на народа заедно с капиталистите...
25
1
 
5
 
! Отговори
Чичо сам преди 5 години
ФАНТАЗЬОРИ. Бъди войник... Слугинаж на Чичо сам.Ирак,Афганистан...ЧИЧО САм - ИСКАМ ПУШЕЧНО МЕСО
24
0
 
6
 
! Отговори
SA преди 5 години
Хубаво е за защита на родината, за чест за слава ама в днешно време на падане на граници на хубаво умесване и размиване на нации и новия начин на живот, кадето са парите там бягат англия и западна европа. незнам кой може да ми обясни: Кой нормален ще служи да защити родината и държавата? като нея я няма във всеки смисъл на думата. да защитиш имотите на олигарсите ли? ок да си защитиш децата и от кого от тези който изкуственно ни създават войни ли? аз да загина и те да растът без баща и да ......
23
1
 
6
 
! Отговори
ss преди 5 години
кви войници всички са джендари сега....
22
2
 
3
 
! Отговори
Питър преди 5 години
Между другото само, на ген Колев не му се е наложило да стреля срещу руснаци и казаци. Това, че е гонил казаците из Добружда е малко легендарно - по-скоро това са били румънски части, командвани от казаци. Просто уточнявам, сигурен съм, че и руският цар да беше там, и него щеше да гони. Но просто не се е наложило
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изразих се двусмислено и се поправям но хич и не мисля да си променям мнението да си рицар или самурай е чест но никой не иска войни със мозък който не козируват на политици с да си войник е все едно да си част от армията от роби на Ксеркс не мислиш само изпълняваш и ако откажеш те убиват без значение колко безмозъчна и самоубийствена е заповедта.Старата армия на Крум и Иван Асен роди велики войни и аристократи като самураите новата казармена или платена армия роди *** без мозък.
20
1
 
3
 
! Отговори
Питър преди 5 години
До Анонимен 26Съгласен съм. По всеки, по когото трябва. Ако ще и руснаци да са, разбира се. Но НАТО нещо не ме грабват с идеите си
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В статията има едно вярно и едно грешно нещо вярното е че войната я води и страда от нея народа невярното е че войната се представя все едно е одобрена или предизвикана от народа а реалността е друга тя е предизвикана от крадливи политици който не им стига че дерат своя народ а искат да дерат и чуждите а народа никой не го пита иска ли да участва в нея.Има и друга глупост да си войник значи да си яко добиче без мозък и със смачкана воля а да си войн като самураите примерно това е чест
18
0
 
8
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Тая трагична група започна да настига Вазелинчо по гениялност...
17
3
 
4
 
! Отговори
Питър преди 5 години
БТР не ме кефят много, но клипа е супер. Гробариите трябва да бъдат обесени, но това не променя факта, че нашите войници още са един от най-добрите в света. В Ирак, по време на въстанието на шиитите, българите са били единствените, не отстъпили от бойното си дежурство, а в последствие разбили шиитска милиция, събитие, което после поляците откраднаха във филма "Кербала". Българин е най-добрият стрелец в нато. Нашите отказали да стрелят срещу "руски" мишени на учение, за което имат адмирациите ми.
16
0
 
4
 
! Отговори
Фитнес преди 5 години
"филмов разказ за честта да бъдеш войник." Изпитвам интерес. Моята чест струва 3500 месечно. Навити?
15
2
 
17
 
! Отговори
Бухаха преди 5 години
Няма такава гротеска :) На 26 съм за протокола. Здрав, силен, да предположим с умения в улични битки. Кое да защитавам бре? КОЕ ? Кредита си ли ? Имотите и парите на 100-на олигарха ли? Често ли ми искате кръвта и живота? Сега, аре да ми погледнете едно пръстче. Аха, същото за което си помислихте :)
14
1
 
2
 
! Отговори
Сандо преди 5 години
колкото и да не съм очарован от тяхното творчесто на фона на цялата чалга пУмия са като цвете
13
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато прослужвах редовната си военна служба, във великата българска армия имаше само елементи от селски тип, пълни мишоци и подмазвачи...гаври с наборниците, остаряла допотопна техника...остарели методи на обучение и тренировки...мизерия и глад..Не вярвам в момента нещата да са мн.по-различни.А, на агент Иван *** му патриотични приказки...не искам изобщо да ги слушам.
12
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз, Гоце, Тиквата, шкембе войвода- агент Иван, Волен, Валери, Нинова...няма да пазя.Като толкова напира псевдомакедонеца...да си вкара сина в казармата или сам да влиза в нея.Като иска руски самолети в бг армията- да отива в Русия- там ще се води до живот на руски летящи ковчези...Таа...писна ни от псевдопатриотщина.Един ****к вицепремиер не могат да уволнят, за това, че обиди майките...иначе, големите мъже...искат хората да приемат държавата на сериозно.
11
1
 
20
 
! Отговори
Генади Смукачев преди 5 години
Какво стана,като на времето служихме достойно на МАЙКА БЪЛГАРИЯ?
10
1
 
20
 
! Отговори
metalist преди 5 години
закъсаха го БТР и те като олигарсите го удариха на субсидии))): срам - в рока няма такова нещо по цял свят- рок банда на дотации от държавата!