Новата музикална обложка на "Конкурент" - дело на ученици!

Нарисували над 30 варианта за предстоящия албум "Rock 'nRoll music"
14 дек 2018 12:23,
5

Ученици от столично училище нарисуваха обложката на новия албум на българската рок група "Конкурент". Децатаса от 142 училище "Веселин Ханчев" в Бъкстон, а предложението децата да са създатели на корицата е на самите музиканти.

Идеята се появява през миналата година, когато барабанистът на "Конкурент" Емил Анчев отива в столичното училище по покана на художникът и преподавател по изобразително изкуство в учебното заведение Иван Апостолов, разказва самият той пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Музикантът бил впечатлен от училищните табла с рисунки на децата и сам предложил именно учениците да нарисуват обложката на предстоящия им акустичен албув "Rock 'nRoll music" - закачка с едноименната компилация на Beatles.

Така децата създават над 30 варианта, които да украсят обложката, а за да бъде уважен труда и таланта на всеки един от учениците, част от самия албум ще бъде и книжка с техните произведения.

В знак на благодарност към отдадеността на децата, група "Конкурент" ще изпълни специален акустичен коледен концерт за учениците, родителите и учителите на 20 декември в салона на училището.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Perivale преди 5 години
Цитат: "Идеята се появява през миналата година, когато барабанистът на "Конкурент" Емил Анчев отива в столичното училище по покана на художникът и преподавател по изобразително изкуство в учебното заведение Иван Апостолов"В едно изречение не може да има два ***, елементарен български не владете, тръгнали сте да пишете...
4
0
 
2
 
! Отговори
123 преди 5 години
Браво.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами като нямат пари да платят на художник използват децата.
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я комшуто станал и барабанист... браво, Джеси!
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само да помислят как ще изпишат името на групата. Че виждам опити да се изписва не на български. И децата, и музикантите е полезно да знаят , че 1. значението на английски не е като на български; 2. в повечето езици се пише с двойно r, вярно, на полски е с едно.