Емоционално: Дара Екимова ще пее песни на баща си Дими

Младата певица ще участва в трибют на група Сленг
22 фев 2019 15:37, Александър Попов
13
Емоционално: Дара Екимова ще пее песни на баща си Дими
Снимка: Duran Duran

16-годишната Дара Екимова се изправя пред най-сериозното музикално и емоционално предизвикателство досега. Тя за първи път ще изпълни песни на баща си Димитър Екимов – Дими, основал Сленг.

Точно една година след участието й в "Гласът на България", младата изпълнителка получава покана от музикантите Станислав Петров – Стенли и Светослав Славков – Светльо да бъде вокалист на трибют на група Сленг.

"Една вечер, в предаването "Гласът на България" чух Дара да пее и усетих, че искам един ден да бъда редом с нея на сцената", споделя Светльо.

Пианистът Стенли и колегата му от години изпълняват хитовете "Мой свят" и "Синьо" и са убедени, че именно талантливата наследничка на Дими трябва да застане зад микрофона. Заедно избират и името на проекта Slang by Dara Ekimova. Специално заради нея правят нов аранжимент на "Мой свят".

"След хиляди години сън", част от първия студиен албум на групата – "Синьо", чийто автор е Дими, ще прозвучи отново на клубна сцена в съвременен аранжимент. За първи път в Slang by Dara Ekimova, младата певица ще изпълни и една от любимите песни на Дими - "Остани".

Дни, след като започват репетиции Светльо, Стенли и Дара привличат още музиканти към проекта. С радост и вдъхновение към групата се присъединяват Иван Попов - китара, Николай Николаев – барабани и Илия Ранков – бас китара. Страстта и любовта към музиката така увличат професионалистите, че заедно с Дара решават да включат и кавъри на световно известни хитове, изпълнявани от Дими и Сленг по време на клубните им участия през 90-е години, когато групата беше в апогея си.

Така в листата влизат Hit the road Jack на Рей Чарлз, вечни класики, изпълнени от Уитни Хюстън и шлагери на Тото – фаворити на самия Дими.

Премиерата на Slang By Dara Ekimova ще се състои на 22 март, петък от 23.00 часа в столичния пиано-бар Витоша Лайв Клуб, в парк-хотел Витоша.

"Изпълнена съм с вдъхновение и вълнение, смесени с притеснение. Много бих искала да се посъветвам с татко, да знам какво мисли за проекта, да изберем заедно песните. Обичам музиката му и чак сега осъзнавам колко богата и красива е. Когато бях по-малка не си давах сметка затова. Смятах, че не е достатъчно модерна и не пасва на това, което младите харесват  днес", споделя Дара.

Амбициозната певица в момента работи по втория си самостоятелен проект, песента "Пробвай се" и заснемането на клип към нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
5
 
! Отговори
слушалка преди 5 години
Евтин, безуспешен опит за внимание на неталантливата Дара. Със същия успех девойчето можеше да направи "трибют" и с Рей Чарлз! И като свършат песните на този Дими, къде ще се"наслои" или "слее"?
12
2
 
19
 
! Отговори
Раша преди 5 години
За жалост Дара е бездара! Сори.
11
1
 
11
 
! Отговори
БГ преди 5 години
До Анонименхвана се с някъв негов приятел след като се разби с мотора ... много й се издразних ! не бяха минали и няколко месеца ... потрес ! никво уважение а мъжът й беше страшен пичага ....
10
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Басистът с тоя "Марцус Миллер Сигнатуре..."
9
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбирам как не ги е срам да пеят до полуда и с акцент идьотски кавъри на стари и изтъркани парчета, като Хит дъ роуд, Джак. Вие певци ли сте или имитатори? Ако ми се слуша Хит дъ роуд, Джак или Джони Б. Гууд или Имейджин или Хотел Калифорния, ще си ги пусна в оригинал, а не даслушам някой аматьор как се напиня.
8
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че Екимова не е цвете е ясно, но тук някой я укорява, как можело да излиза с мъже след смъртта му е смешно. Трябва да влезе в манастир явно. А малкото е изключително надменно и злобно същество. Мисли се за голямата работа.
7
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо сте толкова злобни,нека пее детето,а може духът на баща и да намери покой!Пейте и вие кой ви пречи,аз лично не мога.
6
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И за какво ще пее? "Фучим с моторетката кат алтав" -- най-новия хит, пocмъpтно издание.
5
2
 
18
 
! Отговори
бг смешки преди 5 години
До Анонименмама ходи да се чу2ка наляво надясно с некви от "хайлафа " ...дори беше тръгнала по едно време с 1 приятел на ДИми ...ужасно проста жена с ку***рвенско поведение ...много ме хвана яд че Дими се беше оженил за нея !
4
3
 
22
 
! Отговори
бг преди 5 години
познавах бащата на ДИми !супер умен и честен човек ! беше преповадател по Математика в УНСС ...един от най-добрите ! дори ме черпи с бонобони когато те се жениха ...мисля че беше 2004та някъде ...много се раадваше човека ! после настана ад ! той се отрепа с мотора а жена му почна да излзиа с некви други мъже което мн ме подразни ...възможно е да муе въртяла номера и преди да се отрепе ...чудно ми е как може такова хубаво момче да се хване с такава парцалана долна ... ама кво да правиш живот
3
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Abe vse dezata na isvedni se orejdat
2
2
 
29
 
! Отговори
123 преди 5 години
Жалко,че талантът не се наследява.Милото момиче не може да пее,за някой вечерен клуб горе-долу става,но за голямата сцена-НЕ. Не давайте фалшиви илюзии на детето.
1
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смятах, че не е достатъчно модерна.............но сега смятам, че покрай името на татко , и аз ще преживявам, както го прави мама от години.