Питър Фрамптън страда от рядко дегенеративно заболяване

Болестта може да му попречи да свири на китара в бъдеще
24 фев 2019 16:03,
7
Питър Фрамптън страда от рядко дегенеративно заболяване
Снимка: Reuters

Англо-американският китарист и певец Питър Фрамптън призна, че страда от рядко дегенеративно заболяване, което засяга мускулите му, предаде Франс прес.

Болестта може да му попречи да свири на китара в бъдеще, така че анонсираното негово следващо турне ще бъде последното в кариерата му. Тавата "Frampton Comes Alive" от 1976 година е един от концертите на живо с най-много продажби по света, пише БТА. 

Музикантът е бил диагностициран със заболяването миозит. Той е работил по-интензивно от всякога, за да изпревари последствията от болестта си.

"От миналия октомври до ден днешен съм записал 33 нови парчета", довери Фрамптън. Музикантът усетил първите симптоми, след като преди три години паднал на сцената. От миналата есен започнал да губи мускулна сила. От всеки билет, продаден за прощалното му турне, по един долар ще бъде дарен на медицинското заведение ,в което се лекува,обеща музикантът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И добре какво се пчаква? Да събираме пари за тяхното здравеопазване ли?Да сключва договор с Discovery Channel и ще гледаме генна терапия.Преди време даваха документален филм за Ози Озбърн и наистина наркотиците са го "изградили".
4
3
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Срам и позор за днесбг! Пропуснали да да споменат мненията на Майли Сайръс и Мегън Маркъл за случая!
3
2
 
15
 
! Отговори
До 3 преди 5 години
Много уважаван и велик китарист .Във супергрупата Хъмбъл Пай бяха ,,виелица" със Стив Мариот. А след това със солокариерата си правеше грандиозни турнета с бандата си и частен самолет.Беше на върха на топа по продажби. Но за любителите на поп-фолка той и доста други велики са непознати.За тях преди петнайсетина години не е имало живот на земята.
2
1
 
8
 
! Отговори
До 1-Дрт Прч преди 5 години
И това доживяхме! А за Диджей Бобо , и Джъстин Бийбър си чувал нали? И Азис, Софи маринова,Глория...и .Цикория ли Магнолия ги знаеш Че си Прч,прч си ама явно си още ,,яренце" След време такива като теб ще питат за Клептън или Дж.Пейч-кви са тия?........
1
2
 
10
 
! Отговори
Въпрос преди 5 години
ГОЛЯМО БРАВО на човека.!Незнам дали тук е мястото да попитам, какво стана с онзи, украинец, руснак ли дето щеше да си сменя главата?Не се сетих за по-мек начин да питам:(