Дългото сбогуване с Deep Purple отново в София

Рок иконите ще забият в "Арена Армеец" през декември
25 мар 2019 10:32, Александър Попов
24
Дългото сбогуване с Deep Purple отново в София
Гилън в Арена Армеец през 2017 г. Снимка: Булфото

Deep Purple ще гостуват в София и ще зарадват за пореден път своите фенове. Те ще забият на 7 декември в зала "Арена Армеец".

Преди две години рок групата стартира турнето The Long Goodbye, с което приключват окончателно своята концертна дейност. Поради огромния интерес на милионите фенове по света, Deep Purple ще посетят отново, в рамките на турнето, някои държави, за щастие в това число и България. Рок идолите са силно впечатлени от многобройните си български почитатели.

Deep Purple са една от най-емблематичните групи в музикалната история. Те стартират зашеметяващата си кариера през далечната 1968 година и постигат мултимилионни продажби на албуми като "In Rock" (1970), "Machine Head" (1972), "Made In Japan" (1973), "Perfect Strangers" (1984). Бандата е и член на Rock and Roll Hall of Fame от 2016 година.

Звездният състав, в който Deep Purple ще направят своята визита в България през декември, включва Иън Гилън, Роджър Глоувър, Иън Пейс, Стийв Морз и Дон Еъри.

Билетите за концерта ще бъдат на цени 60 до 120 лева и могат да бъдат закупени в мрежата на Ивентим. Продажбата на билетите стартира на 29 март, петък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
1
 
! Отговори
Roggi преди 4 години
Дио...Пърпъл....? Тънък познавач на материята!
22
3
 
2
 
! Отговори
Да живее рокенндрола преди 4 години
ПЪРПЪЛ......едва ли има група в света,която да е имала трима велики вокали.ГИЛЪН,КОВЪРДЕЙЛ и ДИО?!А....РИЧИ........лично за мен,най-добрата соло китара.
21
0
 
7
 
! Отговори
Рок и само рок! преди 5 години
Доста любители и фенове на ,,Диджей Бобо" и Джъстин Бийбър са се опитали да се изкажат тук.Естественно несполучливо.
20
9
 
3
 
! Отговори
Питър преди 5 години
Имам приятел - към 60 годишен шотландец, който целият си живот е бил меломан и не е пропускал никакви концерти, даже разправяше, че всички тия известни групи ги е гледал за по 2-3 паунда десетки пъти. Та той обясняваше, че Пърпъл въобще не са били популярни във Великобритания дори в най-силните си години, щото са били "прекалено тежки". Той беше и единственият британец, чувал и за Юрая Хийп, иначе съм говорил с действащи сега музиканти за тях - еми, само вдигат рамене и ме гледат учудено...
19
14
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
мдаа..Вехтарите,по които и аз бях луд когато бяха във върха си,си намериха публика:-Опърпания българин,ВИНАГИ едва държащ се за опашката на събитията..Но такава е съдбата ни изглежда..Впрочем,същото се случи и с "Лед Цепелин"..Дойдоха,поврякаха,но НИЩО ОБЩО с най-великите след най-великите-"Бийтълс".."Цепелините"......Вече 40 години ги слушам и не мога да им се наслушам.../разбира се,имам предвид ТОГАВАШНИТЕ "цепелини"../а "Битлягите" са "ВЪРХЪТ НА ВЪРХОВЕТЕ"!!ВСИЧКО С ВРЕМЕТО СИ!!!!!!!..
18
2
 
11
 
! Отговори
Рокаджия преди 5 години
Това лято им слушах концерта и за допълнение и един на Jethro Tull. Deep Purple беше зле. Гилън е загубил доста от гласа си, но все пак още може да пее. За сметка на това, Иън Андерсън вече ИЗОБЩО не може да пее. Пълна трагедия. Десет пъти съжалих, че не прочетох отзивите на Интернет преди да купя билетите. Носталгията по младините е интересно нещо, но сегашен концерт на живо не е решение. Оставам си със старите записи.
17
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никога не се знае коя ще е първата държава в турнето , но затова пък последната винаги е БГто.
16
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бе да. Когато бяха в апогея си млади правещи музика която с триста зора намирах от международните шофьори и плащах луди пари за албумите им комунистите не даваха да дойдат и да изнесат концерт. Сега на стари години изгубили гласа си свирещи със сетни сили ще ходя да гледам сбръчкани муцу.ни. Времето им отмина 70-те години бяха в силата си.
15
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До всички младежи, които пишат глупости за групата.(простено им е)Излишно е. И идея си нямате какво означава тази банда за поколението от преди 40-45 години, когато се внасяха записите нелегално и ти преравяха куфара и ти конфискуваха плочите, касетите и магнетофонните ролки на митницата.(защото била непозволена музика, вредно западно влияние). Това не можете да си го представите... абе никога да не го изживявате.
14
1
 
37
 
! Отговори
ЧОВЕК преди 5 години
НАЙ-ВЕЛИКИТЕ! ТЕ НА СА ГРУПА, А АКАДЕМИЯ ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ГРУПИ. БИЛИ ПЕНСИОНЕРИ. ВЕЛИКАТА МУЗИКА НЯМА ВЪЗРАСТ.
13
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всяка година в България се изнасят концерти от поредните рок динозаври.
12
3
 
26
 
! Отговори
ДА ДА преди 5 години
супер!!!!!
11
44
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кви са теа таласъми?
10
32
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мъкааааааааааааааааааааа!Мъкааааааааааа!
9
1
 
30
 
! Отговори
Горан преди 5 години
Тоя път отивам! С Ричи, без Ричи, това е! Няма да ги докопам, очевидно в състава с човека в черно, но няма какво да направя...
8
46
 
5
 
! Отговори
Тошето преди 5 години
Кви са тея пенсий ве мъняци
7
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 2Как може да напишеш такава простотия! Ролинг стоунс са още по- стари и ги канят навсякъде,а билет за тях струва колкото старата ти кола.Не разбираш от музика
6
9
 
22
 
! Отговори
до 5 преди 5 години
Ами слушай група "Любе" тогава.
5
39
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пенсионери.
4
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Безкрайно уважавам Дон Ери, който остана верен на стила на Лорд, безкомпромисно.Велика банда - създадоха характерна звучност, абе класици...Трябвало да спрат, хм. Щом имат идеи нека да пишат.Като гледам в световен мащаб какви "шедьоври" сътворяват новите банди - ум да ти зайде.