P.I.F. с песен за хората с множествена склероза

"Понякога" скоро ще има и видеоклип
Обновена: 9 апр 2019 08:23 | 8 апр 2019 12:08,
5
P.I.F. с песен за хората с множествена склероза
Снимка: Ади Янкулова

Музикантите от P.I.F. се включиха в кампания "Невидимата МС" на фондация "Множествена склероза България" с новата си песен "Понякога". 

Групата приема участието си в кампанията не само като социална отговорност, но и по лични причини. Една от бившите съученички на фронтмена на групата, Димо Стоянов, е диагностицирана с множествена склероза.

„Тя е диагностицирана с МС от доста време, но е изключителен боец по дух – движи собствен бизнес, ходи на бокс, въобще - живее активно. Здравка (председателят на фондацията) я помолила да препоръча артист, който да запише песен по случай световния ден на МС 30 май. Имам много познати с тази болест и приех идеята присърце“, разказва Димо.

Песента е написана преди доста време, близо десетилетие, споделя изпълнителят. „И все не намираше повод да излезе на бял свят. Пуснах я на Здравка и текста зазвуча в пълен синхрон с идеята за съпричастност към хората с МС и изпитанията, пред които ги поставя болестта.“

Целта на кампанията „Невидимата МС“ е повишаване информираността на обществото за невидимите МС симптоми и тяхното въздействие върху качеството на живот на диагностицираните. В България по последни неофициални данни има над 10 000 души с МС, като всяка година тяхната бройка се увеличава приблизително с нови 80 пациенти.

Съвсем скоро „Понякога“ ще се сдобие и с клип, в който ще видим лицата на МС през вдъхновяващите истории на хора с различни професии.

"Извън сюжета на видеото те ще споделят своите невидими за околните симптоми и ще изразят това, което искат масово да се знае за диагнозата, за да бъдат туширани погрешните схващания за болестта. По този начин всеки съпричастен към хората с МС в България ще може да осигури адекватна и правилна подкрепа", убедена е Здравка Цветарска.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
Ето затова не трябва разни плювачи да се плюнчат предварително, преди да е ядно всичко и да е точно. Това важи и разни апсртаменти и съдебни дела.
2
10
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Изпели им множествена песен...
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наистина трябва разяснителна кампания, но за това как цяла тълпа артаджии паразитират върху нещастието на хората.