Явор от Gravity Co. – роден да обича!

Той е там, където има само обич и любов
11 апр 2019 11:55, Екип на Dnes.bg
9
Явор от Gravity Co. – роден да обича!
Снимка: Булфото, архив

През далечната (за някои) 2001 година, от един проект за композиране на музика за компютърна игра се ражда групата Gravity Co. 

Нюхът на продуцента Георги Станев (собственик на звукозаписното студио, където са правени записите по проекта) не го подвежда. Неговото решение да потърси вокал и да събере тези талантливи момчета в група се оказва сполучливо. 

И така зад името Gravity Co., застават Георги Станев (продуцент), Явор Захариев (вокали), Петър Съмналиев (китара и клавишни), Ясен Филипов (бас и китари), Стефан Попов (ударни инструменти), а на малко по–късен етап и Иво Чалъков (китари).

Още по темата
Следват години на творчество, на създаване на песни, на албуми, на музика извън стандарта на балканските ни нрави и за тези географски ширини. Награди, концерти, дори за първи път и българска песен (Wings) в ефира на MTV.
 
Gravity Co., групата, бандата, която имаше друго звучене и друг стил музика, които докосваха сърцата ни, нежно, кадифено. Музиката им създаваше прекрасни усещания, други светове извираха в сетивата ни, слушайки творчеството им, слушайки мекия тембър на Явор.

Явор и неговият глас прекрасно допълваха и се сливаха с музиката на групата.

Явор - ако има друга дума за добротата у един човек, то това щеше със сигурност да бъде "явор", синоним за чувствителност, за обич, за нежност. Един малък симпатичен човек, с кадифен глас и същата мека кадифена красота в очите му. Един прекрасен и добър човек със свръхчувствителност към средата и света, в които живеем, към цялата простотия и заливащо ни его.

Сега това творение на Бог, този талант на Природата, този синоним на всичката доброта у нас, която можем да имаме, го няма, отиде си от този свят. 

Някой го изпрати, нещо се случи, така че един прекрасен млад човек да отиде на може би по-добро място. Там където няма суета, няма гордост, няма его, няма завиждащи очи. Там където, няма да правим всичко за пари, дори да убиваме или да нараняваме хора като него. Там където всичко е на всички, а не мое или наше. Там където има само обич и любов. Място, където неговата прекрасна душа ще бъде истински щастлива. Място, където най-накрая ще бъде себе си, да обича, да бъде обичан, така както го заслужава.

Сбогом, Яворе!

Феникс Шушаджи


9
Още по темата: Явор Захариев
Още от Рок
P.I.F. с песен за хората с множествена склероза
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
8
 
! Отговори
Ани преди 1 седмица
Всеки човек е роден, за да обича и всеки човек трябва да се уважава! Всички ще умрем, по един или друг начин. Не бъдете лоши!
3
2
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Абе, какъвто и да е.... Коментарите, които чета е, че е бил чувствителен, добър и лиричен човек. Не сте вие хората, които ще го съдите. Съдете първо себе си! Какъвто и да е, си е отишъл рано, рано.... Съдба, жени, не издържаш на напрежението, в този живот крехките и чувствителните хора го отнасят... Добрите хора.... Оставил е нещо след себе си.... Не сте вие жалките душици тук да го съдите. Не го познавам, живея праведно, даже и не пия, но не го съдя. Не съм аз човекът! Нито вие.
2
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Познавах го, беше много мило и добронамерено момче. RIP...
1
1
 
50
 
! Отговори
СБОГОМ ОТ СЛИВЕН преди 1 седмица
МНОГО КРАСИВО НАПИСАНО! БЛАГОДАРЯ ВИ
ЯВОР И НЕГОВАТА МУЗИКА ЩЕ НИ ЛИПСВАТ!