Нова версия за смъртта на Явор Захариев, не е починал след побой

Експертиза опровергава сестрата на музиканта Рая Крумова
17 апр 2019 15:00, Екип на Dnes.bg
83
Нова версия за смъртта на Явор Захариев, не е починал след побой
Снимка: архив, Булфото

Певецът Явор Захариев от Gravity Co е имал хероин в кръвта си, когато е издъхнал. Това сочи физико-химичната експертиза, изготвена от ВМА на база проби от косми, кръв и черен дроб. Тя показала, че Явор е използвал наркотици през последните 3 месеца, пише "Телеграф", като се позовава на говорителя на Софийската районна прокуратура Невена Зартова пред "Телеграф".

Още по темата
Тя беше категорична, че няма данни за насилие върху Явор Захариев. Което пък противоречи на информацията на сестрата на Явор - Рая крумова, която написа в социалните мрежи, че кончината на музиканта се дължи на побой. Също така по нейните думи бил чист от наркотици.

"Искаме да се обърнем и към тези, които побързаха да го нарекат "наркоман" или да подчертаят с големи черни букви, че той е загубил борбата си с наркотиците, пише Рая. - На всички вас държим да кажем, че това не е поредната наркоманска история, която от първия момент ни нагнездихте насила в главите, без дори да знаете какво точно се е случило "по непотвърдени данни". По изключително....и подчертаваме, по изключително потвърдени данни, Явор не е имал наркотици в тялото си. Абсолютно никакви. Явор е бил бит...пребит от бой и тялото му, което беше също толкова чупливо, както и душата му не издържа", написа Рая.

Явор Захариев беше открит в началото на месеца в безпомощно състояние в кооперация в столичния квартал "Лозенец" и веднага откаран за лечение в "Пирогов". Лекарите от "Пирогов" също заявиха, че здравословното му състояние е тежко, като част от усложненията не са се дължали на инцидента. В крайна сметка певецът не успя да се пребори и почина на 5 април.

Причина за смъртта на Явор Захариев е болестно състояние - сърдечна недостатъчност, бъбречна недостатъчност и кръвоизлив, показват данните на медиците.

Предстои медиците от "Пирогов" да направят обобщение на съдебномедицинската експертиза, в която ще има пълният набор от изследвания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още по темата: Явор Захариев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
7
 
! Отговори
Див Петел преди 4 години
Аз ще го запомня само с хубавата музика и така ще си остане в моите спомени, пък кво било, кой друсал, кой кого бил, това са упражнения на сеирджии и невротици. Готин тип оставя само хубави спомени в хората.
68
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нова версия???Е кое и е новото като в мига който прочетох първите публикации ми беше ясно че този е джонла и всичко е или свръхдоза или надрусан се е само контузил.Нито ми трябва патоанатом нито разследване.Ама *** все извънземните са му в главата.То за това и извънземен Премиер-мaлoумниk си имате.
67
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само искам да ви напомня, че утре и вас, някакви здрави и прави хора, ако влезне в къщата ви някакъв ваш приятел и вземе да ви пребие и да умрете от това после....... бъдете сигурни, че на полицаите НЯМА да им се иска да работят и най-лесното нещо ще бъде да ви скалъпят набързо една фалшива история каквато е най-правдоподобна. Дори и да не сте взимали никога наркотици, ще кажат, че на стари години сте започнали да взимате и така. И веднага ще си измислят за пред журналисти, че сте изгубили ума.
66
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе квато и да е причината за смъртта му не му е чиста работата.
65
41
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гнусни наркомани, ***. Това не е трагедия, нарича се Естествен подбор.... Сори
64
23
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едва ли някой е взел насериозно фейсбуковите излияния на Райка, *** то и малко хора ги интересува тая история.
63
10
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз пък не мога да си обясня що за експерт е патолога и разследващия полицай, щом не може да различи побой от свръхдоза. Или са пълни некадърници и двамата, или прикриват нещо. Друга причина не виждам да се сменя версията на разследването.
62
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България посегателствата върху личноста и убий ствата не се разследват. Всичко е самоубийства и свръхдози.
61
1
 
59
 
! Отговори
... преди 5 години
Айде оставете го да си почива вече! И роднините му с смешните оправдания и обвинения и медиите със безкрайното търсене на сензации с цел да продадете още някоя страница от жалките си материалчета.Спрете се вече.Отвратително е!
60
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цялата тази история е доста странна. Нали сестра му вчера написа, че от резултатите на кръвта е бил чист. Днес не било така. Всеки ден различна версия. И все пак ако е имало нещо в кръвта му в рамките не 3 месеца назад, това не означава че е имал и в деня, в който е бил намерен пребит. Логиката не е за всички!
59
3
 
8
 
! Отговори
косача преди 5 години
всички ще го последвате!
58
11
 
12
 
! Отговори
чукча преди 5 години
абе некой от долуукоментиралите мал0умницо чел ли е нещо повече от заглавието????Айде наново:"е имал хероин в кръвта си, когато е издъхнал. Това сочи физико-химичната експертиза, изготвена от ВМА на база проби от косми, кръв и черен дроб. Тя показала, че Явор е използвал наркотици през последните 3 месеца"ПОСЛЕДНИТЕ 3 МЕСЕЦА... демек може да в друсал същия ден или преди 3 месеца. И предвид как е предоставена информацията, спокойно мога да твърдя че не е било същия ден.
57
8
 
21
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ИМАЛ Е ОТ ПРЕДИ 5 ДЕНА)!!ПРОКУРАТУРАТА ОТНОВО *** ХОРАТА ЗА ДА НЕ СИ ВЪРШИ РАБОТАТА!!!
56
1
 
14
 
! Отговори
Петко преди 5 години
Дори само да живееш преди да умреш,пак не е лесно!
55
10
 
8
 
! Отговори
Крудю преди 5 години
До мидЗапознал си се с него когато и ти си бил нарко ?
54
4
 
12
 
! Отговори
Гуню преди 5 години
Само се ровите по социалните медии на хората в търсене на сензации.Да видим колко ще ве продължи еуфорията по този
53
4
 
18
 
! Отговори
Айше преди 5 години
Много сериозен сайт. Един ден пише едно.На следващият ден ,обратното.
52
2
 
25
 
! Отговори
стефчо преди 5 години
Винаги ще се намери нещо което да разруши живота ни. Зависи само кое или какво ще ни открие първо. Човек винаги е готов да бъде отнесен. (големия Буковски)
51
29
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това че е наркоман не му пречи да го пребият до смърт. Много е вероятно именно заради това да са го пребили. Но не ми е жал ив двата случая. Сори. Бандата Гравити ко не е лоша, но не е нищо кой знае колко Велико.
50
7
 
66
 
! Отговори
Охобохо преди 5 години
Абе всички ще умрем,няма безсмъртни.Може да си пълен трезвеник,да спортуваш,да живееш здравословно и да те бутне кола на пешеходна пътека,или да развиеш скоротечен рак,дори да си дете.Там ред няма,лека му пръст!