Почина Джон Лоутън, изпълнителят на легендарното парче July morning

Той не е имал някакви заболявания, отиде си на 75 г.
Обновена: 6 юли 2021 07:08 | 6 юли 2021 07:02, Александър Попов
99
Почина Джон Лоутън, изпълнителят на легендарното парче July morning
Джон Лоутън на концерт в Русе през 2013 г. Снимка: БГНЕС

Изпълнителят на легендарното парче July morning - Джон Лоутън, е починал на 29 юни, на 75-годишна възраст. Новината бе потвърдена на официалната страница на Uriah Heep.

"С дълбоко съжаление споделяме, че внезапно Джон Лоутън почина на 29 юни. Противно на съобщенията, той не е имал заболяване, което прави неговата смърт неочаквана. В последните мигове до него е била неговата съпруга. По желание на Джон, неговото погребение ще бъде в тесен кръг - семейството и най-близките му приятели", съобщават от групата.

Лоутън гостуваше често и в България, като хиляди са посрещали изгрева на 1 юли под звуците на хита July morning.

Джон Лоутън се присъединява към Uriah Heep през 1976 година, с която записва албумите Innocent Victim, Firefly, Fallen Angel и Live '79.

През дългата си кариера Джон работи с някои от най-големите имена на рока като Роджър Гловър, Девид Ковърджейл, Глен Хюз, Иън Гилън и други.

У нас има записан албум с "Диана Експрес" през 2012 г., който е озаглавен "Силата на мисълта".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още по темата: Джон Лоутън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
17
 
3
 
! Отговори
дърт металяга преди 2 години
Единствения албум на Юрая Хийп. който харесвам е "Look At Yourself". Другото са отделни забележими песнички оттук-оттам.
73
5
 
9
 
! Отговори
наблюдаващотдалеч преди 2 години
До Анонимен87 Само хора които си мислят че са близо до музиката, могат да отричат Д Лоутън, като вокал на Urian Heep!
72
5
 
8
 
! Отговори
бай Ставри преди 2 години
До до 83 Д Байрън, не е никакъв символ! Беше Най-добрият вокал на Ю Хиип. Изгониха го за алкохолизъм и наркотици. Малко след това умря. Но никой не може да изпее Юлско утро като него.
71
0
 
4
 
! Отговори
наблюдаващотдалеч преди 2 години
До Анонимен 87 Не само че е, но има още няколко след Лоутън.
70
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма никакво значение кой първи е изпълнил легендарната песен. И Байрон, и Лоутън я изпълняваха и имаха невероятни гласове. Като имащ отношение към музиката човек се въздържам да ги степенувам, защото и двата гласа са невероятни. Джон Лоутън не е бил неуспешен, напротив. Лек да е пътят на Джон, няма да го забравя никога.
69
1
 
18
 
! Отговори
Петър Маринов преди 2 години
Оригиналният изпълнител на песента July Morning от албума Look at yourself-1971г. e David Byron. Джон Лоутън започва да я изпълнява като нов вокалист на Uriah Heep след смъртта на Дейвид Байрон.
68
3
 
20
 
! Отговори
Идеалист преди 2 години
Вечна му памет! Той беше символът на стремежа към Свобода!
67
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Невероятен глас. Вечна му памет. Винаги ще го помня и слушам.
66
2
 
13
 
! Отговори
светнат преди 2 години
До ПенсионерПо голям грозник в групата от Мик Бокс нямаше. Ама пък беше уникален китарист.В тази връзка едни виц - седят в Кръчма разлини китаристи и по едно време Ричи Блекмор казва - аз съм най-великия китарист! Другите го питат - ама кой ти каза това? И Ричи отговаря - Господ ми каза! В това време от другата маса се обръща Мик Бокс и небрежно подхвърля - аааа, не съм казвал такова нещо :)))))
65
0
 
25
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 2 години
Почина преди една седмица. Наистина не е оригиналният изпълнител на Юлското утро, но какво от това? Много обичаше България и в замяна ние винаги ще го обичаме обратно. Лоутън имаше прекрасен глас. Любимата ми песен с Юрая Хийп е Уайзмен, макар да не е вокал там за дълго време. Преди Хийп пее в една група Lucifer's friend, която ще е доста приятна за любителите на тази музика.
64
9
 
9
 
! Отговори
хахо преди 2 години
деивид баирън е истинският изпълнител на юлско утео , нямям нищо против лоутън но тои въобще не може да се мери с д . б аирън
63
1
 
2
 
! Отговори
Lan преди 2 години
Възроденият празник на лятното слънцестоене Еньовден...е все още не си е в точното време, но ритуалът е почти спазен и енергията се усеща осезаемо. Знанието не изчезва, само се оттича в пръстта :) и чака своето време.
62
9
 
5
 
! Отговори
наблюдаващотдалеч преди 2 години
До Анонимен Вокалистите на Юрая Хиип , са няколко в различно време. Дочно въпросната песен Лоутън я изпълнява от немай къде. И твърде неуспешно
61
0
 
21
 
! Отговори
наблюдаващотдалеч преди 2 години
Истинският изпълнител на "Юлско утро" е Дейвид Байрън. Лоутън я пееше на Джулая, защото вече го нямаше Д Байрън
60
1
 
29
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
Светъл път, Джон!...
59
1
 
17
 
! Отговори
джъст -А- мен = BMG! преди 2 години
Все пак тук, експертите можеше споко да споменете, че страхотният глас на John Lawton /R.I.P./ изгрява с 1-та немска супер-група Лусифър'с Френд от Фр/Майн, издала в началото на 70-те дори LP в Щатите - Banquett, откъдето някъде 4-5 години по-късно го грабват осиротелите откъм водещ вокал U.H., просто щото историята не търпи празни места и така попълват групата с този прекрасен соло-вокал. И това човек следва да го знае дори без да отваря уикито+Гуглето...
58
4
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
иначе,малко извън темата:..-Не знам за вас,но от това айдиотче с червената папионка,цайсите и вдигнатия палец от "рекламата"../не знам дали и при вас излиза../,направо ме втриса!..
57
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
У нас Лоутън го промотираха Цонко Цонев и Валери Симеонов и му създадоха ореола на най-великия от бандата, но феновете на Юрая Хийп знаят абсолютната истина!
56
23
 
2
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 2 години
Освен Чък Бери не признавам никой друг за добър певец....
55
41
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рокът е част от световната заблуда след 1945г.Може спокойно да се каже,че днешният сатанизъм в 21 век се дължи на тоталната културна самозаблуда през 20 век след ВСВ.Тук Хитлер няма общо,просто света сам се прецака.