Почина Марк Ланеган, легенда на гръндж вълната

Той си отиде на 57 г., изкара тежко COVID с кома
23 фев 2022 10:15, Александър Попов
8
Почина Марк Ланеган, легенда на гръндж вълната
Снимка: БГНЕС

Американският рок музикант Марк Ланеган почина в Ирландия на 57-годишна възраст.

"Нашият любим приятел Марк Ланеган почина тази сутрин в дома си в Киларни, Ирландия. Обичаният певец, автор на песни и музикант беше на 57 години", се казва в публикацията в Twitter акаунта на твореца.

Преди месеци Ланеган бе споделил в интервю, че е водил тежка битка с COVID-19, като е бил за 3 седмици в кома и временно е загубил слуха си.

Марк Ланеган е роден в САЩ през 1964 г. и започва музикалната си кариера в средата на 80-те години. Основава рок групите "Screaming Trees" и "The Gutter Twins", а също така е член на "Soulsavers" и "Queens of the Stone Age".

Той е един от най-популярните музиканти от гръндж вълната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Марк Ланеган
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
15
 
6
 
! Отговори
whistleblower преди 2 години
Тоя не съм го чувал въпреки че слушах гръндж на времето. Бил е антиваксър и явно за това не съм го чувал тея не са много умни.
3
2
 
13
 
! Отговори
Ееее преди 2 години
Може да не е имал много албуми, но имаше страшен глас. Онзи ден слушах една брутална песен с негови вокали - Song for the Dead на Queens of the Stone Age, препоръчвам я за всеки фен на твърдата музика.
2
11
 
5
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Лека ти пръст , приятелю ! Благодаря за борбата срещу англосаксонският фашизъм !
1
17
 
5
 
! Отговори
Истински Геноцид преди 2 години
В България се нарушава Европейската Конвенция за Човешките права- Чл.1 Право на живот и Член 2 Забрана за изтезания и унищожаване на личността, Президента и Премиера да излезнат и да кажат защо се ЕКЗЕКУТИРАТ мирни хора чрез СРС техника!?Има доказателства за извършване на Геноцид в Република България от МВР, ДАНС и милиции близки до Борисов и Гешев! Доказателства - снимки, видео клипове, аудио, свидетели, жертви!