Сигнал и Тангра за пръв път на една сцена

Двете групи с три общи концерта
16 авг 2022 10:45, Александър Попов
14
Сигнал и Тангра за пръв път на една сцена
Снимка: БГНЕС

Две от най-популярните рок групи - Сигнал и Тангра, се събират за исторически концерти, в които ще бъдат за първи път заедно на една сцена.

"Въпреки че повече от 40 години сме на музикалната сцена, реално с Тангра никога не сме изнасяли общ концерт само двете групи. Затова с голямо желание и удоволствие ще направим през септември тези три концерта, като обещаваме на публиката наистина едно емоционално двучасово изживяване с много пеене, импровизации и естествено яко рок", заяви Данчо Караджов.

Фронтменът на Тангра Боби Косатката също е категоричен: "Нашето желание е да забавляваме хората, да ги отпуснем, да се чувстват щастливи и свободни! Подготвили сме съвременен много здрав звук с две соло китари, което е нещо различно и свежо. Ще съчетаем познатите ни хитове с нови песни в един зареждащ музикален микс с вечни послания!".

Концертите на Сигнал и Тангра са на 15 септември в Бургас, на 19 септември в Стара Загора и на 20 септември в Пловдив.

Подгряващи на концертите ще са познатата рок група от 90-те – Елит.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: сигналТанграконцерти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя ако знае колко не може ше се гръмне! То и Лорчето хич я няма.
11
5
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
- Не! Ние искаме Сигнал и Щурците...
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОЯ ДЪРТАК НЕ СТАВА ЗА ПЕЕНЕ САМО КРЕЩИ ПО СЦЕНАТА
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тангра е по-добрата група. След 1984 година буквално взривиха музикалната представа за рок музика у нас. За съжаление само Дани е от тази формация, а незаменимият басист К. Марков почина от Ковид преди година и нещо.
8
1
 
16
 
! Отговори
Сандо преди 1 година
аз съм свирил на една сцена със Сигнал като подгряваща група. Излизат те след нас и след първата песен се почват едни сола - търво китариста, след него барабаниста, после пак китариста. Викам си, бре тия станали големи звзди. Отивам за сцената и гледам Данчо Караджов лежи на еднин сандък, вдигнал кръвно и еднвам диша .... годините не прощават на никого
7
1
 
14
 
! Отговори
Дзивко преди 1 година
За едно е прав Ицо Хазарта, че за да се плаща на един изпълнител, той трябва да се слуша, тия групи може да правят добри пари от авторски права, но за съжаление не правят нищо ново, В. Найденов не спира по клубовете, Лили Иванова има нови песни, Веско Маринов прави концерти, колкото и да се плюят изпълнители като Графа, Криско Куку бенд не спират да бълват музика, всяка песен е много труд при това скъп, концертите (качествените) и те са скъпи. Много малко от старите групи и певци правят нещо нов
6
5
 
7
 
! Отговори
До българка преди 1 година
Преди месец бях на кнцерт на Сигнал, далеч си от истината, че Данчо вече не може да пее. Изкара си целия концерт без пробле. За песните си абсолютно права - нямат нови!
5
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За съжаление, повечето от оригиналните членове на тия групи ги няма, някои не са живи вече. На тяхно място вкараха някакви млади за пълнеж, колкото да се лансира марката. Данчо може и да е бил фронмен на Сигнал но сега след 1 песен остава без глас и отдавна му е време за пенсия. Тъй че това тяхно събиране на сцената е само да се извадят някакви пари, от музикална гледна точка е за съжаление
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това са несъвместими неща, не знам как са се съгласили. Дани Ганчев и композициите му са на светлинни години пред Сигнал. Данчо си е друга бира - авангарда на соц-рока...
3
3
 
14
 
! Отговори
българка преди 1 година
Изключително много харесвам песните и на двете групи. За съжаление последните 20 години нови песни нямат - припяват едно и също от времето на соца и началото на демокрацията. Независимо от това, песните има наистина са стойностни - и текст, и музика - винаги ще се слушат.Но тези мъже вече НЕ МОГАТ да пеят - просто са остарели и това е нормалния ход на живота.Особено Данчо - мъка, мъка..... Хубаво е човек да знае кога да спре и да си тръгне с достойнство - много по-велики от тях го направиха !
2
5
 
15
 
! Отговори
Съсипаха тая държава преди 1 година
Къде са младите музиканти и певци? За какво ги правиха тия музикални формати толкова години, търсим таланти а накрая пак старите от едно време са навсякъде. Не че бяха лоши ама те са още от социализъма. Мина им времето. Къде са младите таланти?
1
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Новини директно от старческият дом. Те не могат да ходят а решили да пеят.