Захарова: Западът използва Скрипал да отвлече вниманието

Тя настоя, че в Русия не са правени разработки на "Новичок"
Обновена: 19 мар 2018 11:27 | 17 мар 2018 17:52,
155
Захарова: Западът използва Скрипал да отвлече вниманието
Снимка: Архив, Reuters

Говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова направи връзка между случая Скрипал и сирийския въпрос, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Още по темата

Западът се опитва да направи хората на глупаци, за да отвлече вниманието от своите действия в Сирия и Ирак, се аргументира тя в ефира на телевизия "Россия 24".

Захарова отбеляза, че за никого вече не е тайна, че в Сирия се намират американски и британски командоси, които действат в тясна координация с въоръжената опозиция. Всички са наясно и че целта на това присъствие е подялба на интереси, допълни тя.

Захарова изрази съжаление, че Лондон не е предоставил на Москва никакви данни във връзка с разследването на отравянето на бившия руски разузнавач, предавал информация на Великобритания, Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия.

Захарова увери, че в Съветския съюз или в Русия никога не са били правени разработки на химическо вещество под кодово название "Новичок". Великобритания нарочно използва това име, за да дискредитира Русия, подчерта тя.

Захарова спомена изрично от кои страни може да е дошло използваното при атаката химическо вещество - Великобритания, Словакия, Чехия, Швеция и, под въпрос, Съединените щати. Тези държави от края на 90-те години на миналия век провеждат интензивни изследвания на вещества от проекта "Новичок", посочи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
0
 
0
 
! Отговори
👍&#1 преди 6 години
Да
128
4
 
21
 
! Отговори
Ника преди 6 години
Путин може да има много недостатъци,но глупостта едва ли е сред тях.Да ликвидира някого преди изборите???Ама наистина ли изглеждаме ***,или някой е много уплашен?
127
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 137-139Много отрано си се напил..
126
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ординерните приказки от Москва. Нищо ново.
125
4
 
1
 
! Отговори
Handel преди 6 години
Интересно, на готвача на Путин троловете се появиха по българските форуми пак много късно през нощта. Странно защо през деня и вечерта присъствието им не се усеща... Може би защото има много истински българи, и троловете не се набиват толкова на очи. Или просто са некадърни ***... какво може да се иска от ***, ръководени от готвач? Каквато държавата, такива и троловете.
124
3
 
23
 
! Отговори
До Тереза Мей преди 6 години
ВСЕ ОЩЕ ЧАКАМЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА УЧАСТИЕТО НА РУСИЯ В ОТРАВЯНЕТО НА СКРИПАЛ. ВСЕ ОЩЕ ЧАКАМЕ ОБЕЩАНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА СВАЛЕНИЯ САМОЛЕТ НАД УКРАЙНА. ДЪЛГО ВРЕМЕ ОЧАКВАМЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЧЕ ЛЕЙДИ ДАЯНА НЕ Е УБИТА.
123
2
 
14
 
! Отговори
избори преди 6 години
да се компрометира Русия, може ли други тайни служби да са извършили покушението.
122
6
 
5
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
Е, аз бих я нае6ал, но като политически убеждения не ми импонира.
121
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Освен, че е бързорека, показа, че може да играе казачок и да си показва дебелите баджаци пред чуждите дипломати.
120
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мария Захарова е много хубава жена.Има я на снимки с българска народна носия,която веднага е облякла когато българи са й я подарили.Тя обича нашия народ.А защо тука й е сложена най-оли-гофренската снимка сами се досетете.Просто такива са атлантическо-соро-соидните директиви.Просто заповедта е всячески да се компрометира Русия и усилията в тази посока са титанични.Само че резултатът е точно обратен,на хората взе да им писва от тази антируска истерия!
119
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скрипал е лежал в руски затвор за шпионаж в полза на Британия.Руснаците ако са искали още тогава да са го убили.Отровен е сега от МИ-6,за да се злепостави Русия.Ако изобщо е отровен,още никъде не са го показали.Хем е пял на англичаните каквото знае,хем такива като него после те си ги тровят за да компрометират Русия,и да не им плащат повече издръжката.Сега силно ще намалеят желаещите да работят за английските служби!
118
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До св.св.Маркс и ЕнгелсНе беше ли ти онзи специалист по китайските чинели? От всичко разбираш, енциклопедист голям си! На "плоското Марче" до чатала не можеш да стигнеш да покажеш уменията си!
117
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Иво ХристовНе кради чужди имена! Твое е само ТМ - Тыпо Мастурбаторче. На мен Маша Захарова ми харесва много, за разлика от Захариева. Това, че и двете нямат цици, е без значение. Маша знае великолепно английски и говорим и писмен мандарин. По-важното е, че е бързорека и не й пука и може да постави всекиго на мястото му. А нашата от една махала на Трекляно, едва се справя с българския, а за подкрепата й на Британия текстът на подлизурското писмо са й го съчинили. Калинка-еднодневка!
116
2
 
22
 
! Отговори
Ш като шерлок преди 6 години
На първо четене се сещам за г.марков, литвиненко ,скрипал и дъщеря му. Все убити в лондон. Кой от кой по маловажен за кое да е разузнаване, камо ли за кгб което имаше 150 000 агенти и с журналистически сведения е невъзможно да му разбиеш агентурата. Скрипал е разменен за руски агент преди 14 години?!!!!! Че те всички са се пенсионирали за това време,бе.... на кой му пука за него?
115
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Новините по тоя проблем са измислени .Русия смята да перфорира острова като копче с четери основни дупки .
114
7
 
1
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
До Анониментази фамилия Скрипал не е руска и не може да бъде чист руснак . но никой не казва нищо ---------------Шойгу и Кадиров чисти руски фамилии ли са?
113
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Естественно че е политическа манипулация целяща отклоняване на вниманието .Раздрънкана глупост без никакви доказателства .
112
2
 
1
 
! Отговори
Чапаев преди 6 години
До Шерлок, ама смотан. Естествено, че има огромен брой шпиони, убити в много други страни и градове, но се опитваш прекалено елементарно да коментираш. Недей повече така.
111
23
 
2
 
! Отговори
изнервен преди 6 години
От кое да отвлече вниманието, ***, коза? Глуппаците сте вие, които си мислите, че след поредната ви нагла операция, ще накарате хората по света да вярват на вас, а не на Великобритания и още един куп сериозни, демократични държави. Че вие за първи път ли се оаквате, та да ви вярваме - Катин, Чернобил, Литвиненко и още, и оше.
110
21
 
6
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 6 години
Плоското Марче пак дрънка дивотии...Довчера обесняваше че новичок се правел в СССР ама не в Русия а в Казахстан...Днес вече не било в СССР ами в Швеция!!!??? Съвсем е избръмчала горката...