Навални бойкотира вота: Не гласувах на изборите

Избирателната активност в Русия към 15 часа е била 46,9%
Обновена: 19 мар 2018 11:25 | 18 мар 2018 17:45, Красимир Ангелов
126
Навални бойкотира вота: Не гласувах на изборите
Снимка: Reuters

Руският опозиционен лидер Алексей Навални заяви, че е бойкотирал президентските избори в Русия и посъветва руснаците да направят същото, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Навални нямаше право да участва в предизборната кампания поради присъда, която мнозина определят като политическа. Самият опозиционер призова привържениците си да не гласуват заради липса на каквото и да било реално състезание на днешните избори, които президентът Владимир Путин се очаква да спечели с лекота.

"В изборния ден обикновено би трябвало да искаш да кажеш "Аз гласувах", но в действителност съм тук, за да ви кажа, че аз не отидох да гласувам", заяви Навални във видеопослание, качено в YouTube.

Той отправи остри критики към седемте съперници на Путин, че не са изразили протест заради гласуване с повече от една бюлетина и други нередности. "Подобни кандидати не са достойни за гласа ви", допълни Навални.

Същевременно стана ясно, че избирателната активност на вота за президент към 15 часа е била 46,9 на сто, според Общоруския център за проучване на общественото мнение

"Още сега можем да кажем, че избирателната активност е малко по-висока, отколкото на предишните избори. В 15:00 часа ние отчетохме активност на гласоподавателите от 46,9 на сто", каза генералният директор на фонда ОЦПОМ Константин Абрамов на платформата на онлайн-маратона "Нощта на избори – 2018".

Абрамов допълни, че жените гласуват по-активно.

Той каза още, че в рамките на екзит-половете на изходите на избирателните секции работят над 2000 анкетьори на ОЦПОМ, които вече са се допитали до 138 000 души в цялата страна. Данните от допитването могат да бъдат обявени само след затварянето на избирателните секции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
16
 
! Отговори
Бранник преди 6 години
Всички руснаци се солидаризираха с Навални. Преместиха си го в другия крачол.
54
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин е ловеца на вампири, модерн гостбастерс.
53
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
явно на рашките си им харесва да бачкат за 200 лв минимална заплата, пътищата и инфраструктурата да са им като в Африка, а цените като в Монте Карло
52
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя защо изобщо му дават да гласува в изборите в Русия? Тоя е битер нашия Плевенлиев. И двамата по закон трябва да са или в затвора, или с отнето гражданство.
51
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Навлни можеше да спечели изборите през 90те. Тогава нямаше интернет и руснаците бяха много бедни и прости. Тогава с долари можеше да се направи много. В сегашно време това е абсурд. Путин само с водородни бомби могат да го свалят от престола.
50
4
 
13
 
! Отговори
DO 55 преди 6 години
коментираш нещо което е по-добро от България в момента :) За разлика от кой набелязват мишени? Или другия модел дай цяла държава да разтурим за малко петрол :) упс *** то не е само една държава :) Преди месец се върнах от Русия от командировка-- градовете им са по-хубави от нашите, селата им са по добри от нашите, а за пътищата няма да коментирам ... за това като сравнявате градове сравнявайте москва със софия, провинция със провинция и т.н.
49
10
 
1
 
! Отговори
от 52 преди 6 години
Геледам - появяват се минуси на мнението ми за режима на Путин.Изглежда има доста сред нас, за които не им пука за руснаците, а само за сегашния режим. Доолни хора са - ясно че мразят България, но и Русия да мразят?! Или им плащат много добре от пасольство или верно не са на себе си!
48
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абе верно арабите за 20 години опасаха целия арабски полуостров с аутобани с парите от петрола, а рашките 50 години строят една магистрала от Москва до Петербург некакви 600 км и требваше да е готова за свтовното, ама ще я чакат към 2050 :) тъй де не е казано за кое световно
47
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мистър един процент си мечтае да стане президент. Както казва народа : всяко малко гущерче мечтае да стане голям крокодил.
46
8
 
3
 
! Отговори
масово внушение преди 6 години
За целта трябва да се измисли един общ враг с който да се плаши народа ! И да излезе един лидер като Путин ,който ще спаси руснаците от лошите американци и лошите западно европейци ! По телевизиите само това се дава !
45
15
 
3
 
! Отговори
браво на арабите преди 6 години
Построиха магистрали в пустинята !А руснаците пътища нямат ! Терена бил неблагоприятен да строят пътища ?!
44
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Понеже изборите у нас не са пародия...
43
17
 
4
 
! Отговори
много си тъп преди 6 години
До гогоАбе много ясно ,че Путин си реди пасианса независимо от нашите коментари ! Но ние коментираме не за да махнем Путин от власт ,а коментираме колко лошо е положението в Русия , как Кремъл набелязва мишени и ги отстранява от сцената !
42
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
добре че се отървахме от руснаците, че иначе и у нас изборите щяха да са същата пародия
41
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин назначи президента на краварите, та ще се страхува от този бездарник-жертва. *** история!
40
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Факт - руснаците са свестни хора, но изключително наивни. Дори това отравяне в Англия сега прилича на много точно преценана акция на сегашния руски режим - ето виждате ли целия лош западен свят е срещу добрата Русия. Аз (Путин) съм спасението ви от тях. При всички положения дойде в много изгоден момент за него. Хитър ход - да си оправяш вътрешнополитическите проблеми с външна политика.
39
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
както се казва човек на тоя свят може да избира всчико, само родителите си и президента на Русия неможе :)
38
3
 
17
 
! Отговори
гого преди 6 години
разбирате ли колко безмислени да коментарите ви. С тях и без тях Путин си реди пасианса. Цъкайте плюнчете се, все тая, империята укрепва и е трън в очите ....
37
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Попитали Собчак: - А, ти за кой гласува ?Отговор:- Естествено, че за Путин, нали той ме назначи за опозиция !
36
17
 
2
 
! Отговори
нормално е преди 6 години
До ДО 40Нормално е запада да се страхува от Русия ! Всеки се страхува от бедните и некадърните защото са непредсказуеми ! Ти не се ли страхуваш от съседи ,които са крайно бедни и некадърни ?! Винаги може да решат да ти ограбят къщата !