Навални бойкотира вота: Не гласувах на изборите

Избирателната активност в Русия към 15 часа е била 46,9%
Обновена: 19 мар 2018 11:25 | 18 мар 2018 17:45, Красимир Ангелов
126
Навални бойкотира вота: Не гласувах на изборите
Снимка: Reuters

Руският опозиционен лидер Алексей Навални заяви, че е бойкотирал президентските избори в Русия и посъветва руснаците да направят същото, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Навални нямаше право да участва в предизборната кампания поради присъда, която мнозина определят като политическа. Самият опозиционер призова привържениците си да не гласуват заради липса на каквото и да било реално състезание на днешните избори, които президентът Владимир Путин се очаква да спечели с лекота.

"В изборния ден обикновено би трябвало да искаш да кажеш "Аз гласувах", но в действителност съм тук, за да ви кажа, че аз не отидох да гласувам", заяви Навални във видеопослание, качено в YouTube.

Той отправи остри критики към седемте съперници на Путин, че не са изразили протест заради гласуване с повече от една бюлетина и други нередности. "Подобни кандидати не са достойни за гласа ви", допълни Навални.

Същевременно стана ясно, че избирателната активност на вота за президент към 15 часа е била 46,9 на сто, според Общоруския център за проучване на общественото мнение

"Още сега можем да кажем, че избирателната активност е малко по-висока, отколкото на предишните избори. В 15:00 часа ние отчетохме активност на гласоподавателите от 46,9 на сто", каза генералният директор на фонда ОЦПОМ Константин Абрамов на платформата на онлайн-маратона "Нощта на избори – 2018".

Абрамов допълни, че жените гласуват по-активно.

Той каза още, че в рамките на екзит-половете на изходите на избирателните секции работят над 2000 анкетьори на ОЦПОМ, които вече са се допитали до 138 000 души в цялата страна. Данните от допитването могат да бъдат обявени само след затварянето на избирателните секции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смееш ли да не гласуваш в Рашата ? После няма работа , няма и помощи.
14
16
 
3
 
! Отговори
до номер 10 преди 6 години
Абсолютно правилно ! Тогава както казваше Радой Ралин - всички хранеха танкиста !Всички страни от Варшавския пакт хранеха СССР ! Затова руснаците изпитват носталгия по онези славни времена !
13
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има заповед от Кремъл да се изготявт по места списъци с негласувалите. Срещу тях ще има репресии.
12
2
 
18
 
! Отговори
факт преди 6 години
Разбира се че осъден човек не може да участва в изборите,когато е крадял да е мислил.
11
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя май се готви да стане опитна мишка на английска лаборатория за новичок.
10
3
 
25
 
! Отговори
леле преди 6 години
На кого му пука за това американското ***
9
3
 
22
 
! Отговори
тоз пък преди 6 години
И колко подкрепиха "големият" политик в призива му?Що не го пуснаха, за да види колко ще събере.И да не ходи в Англия, че там на предателите им се случвало нещо.
8
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До както винагиГрешиш ! Руснаците живееха добре когато целият комунистически блок от Варшавският пакт работеше за руснаците ! Хранехме ги почти безплатно , изнасяхме за Русия абсолютно всичко на безценица ! Тогава руснаците си живееха както се казва - като Симеончо ! Сега няма кой да ги храни безплатно ! Всичко се плаща по международни тарифи ! Затова мизеруват !
7
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изглежда умен човек, ама защо се е хванал да дразни мечока не разбрах.
6
3
 
26
 
! Отговори
Баи х.и преди 6 години
Невални си остава невален по клозет..там му е мястото на американското платено мишленце...хахахаха...и да рипа и да вика все тая..скоро ще го обгазят службите,щом не си е свършил работата.ще го сменят с друго мишле..
5
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Земя - небе. Има ли сравнение?! В цялата европа няма толкова пари, колкото в сметките на Путин.
4
26
 
4
 
! Отговори
както винаги преди 6 години
Който и да спечели изборите , руснаците пак ще си останат мизерници ! Никога не са живели добре , мизеруват от както съществуват !
3
5
 
20
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 6 години
Е щом Навални не е гласувал, това означава, че изборите в Русия са нелегитимни ! Следователно, В.В. Путин не е президент. ! А ако все пак се осмели да направи и една крачка в Кремъл, то ще последват още по-жестоки санкции от онези, обгазените с райски газ "Дурачок" !
2
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Същевременно стана ясно, че избирателната активност на вота за президент към 15 часа е била 46,9 на сто..та шак! че то почти като тука ве.е ше минат 50%, ама де ги тия 70%, дето ги дават като активност?по принцип, мине ли 16-17 ч, пиши го бегало... нема да имат и 60%, т.е. проформа избора ше е с под 50% от реалните гласове.
1
2
 
18
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Немцов колко процента взе ?!