Навални бойкотира вота: Не гласувах на изборите

Избирателната активност в Русия към 15 часа е била 46,9%
Обновена: 19 мар 2018 11:25 | 18 мар 2018 17:45, Красимир Ангелов
126
Навални бойкотира вота: Не гласувах на изборите
Снимка: Reuters

Руският опозиционен лидер Алексей Навални заяви, че е бойкотирал президентските избори в Русия и посъветва руснаците да направят същото, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Навални нямаше право да участва в предизборната кампания поради присъда, която мнозина определят като политическа. Самият опозиционер призова привържениците си да не гласуват заради липса на каквото и да било реално състезание на днешните избори, които президентът Владимир Путин се очаква да спечели с лекота.

"В изборния ден обикновено би трябвало да искаш да кажеш "Аз гласувах", но в действителност съм тук, за да ви кажа, че аз не отидох да гласувам", заяви Навални във видеопослание, качено в YouTube.

Той отправи остри критики към седемте съперници на Путин, че не са изразили протест заради гласуване с повече от една бюлетина и други нередности. "Подобни кандидати не са достойни за гласа ви", допълни Навални.

Същевременно стана ясно, че избирателната активност на вота за президент към 15 часа е била 46,9 на сто, според Общоруския център за проучване на общественото мнение

"Още сега можем да кажем, че избирателната активност е малко по-висока, отколкото на предишните избори. В 15:00 часа ние отчетохме активност на гласоподавателите от 46,9 на сто", каза генералният директор на фонда ОЦПОМ Константин Абрамов на платформата на онлайн-маратона "Нощта на избори – 2018".

Абрамов допълни, че жените гласуват по-активно.

Той каза още, че в рамките на екзит-половете на изходите на избирателните секции работят над 2000 анкетьори на ОЦПОМ, които вече са се допитали до 138 000 души в цялата страна. Данните от допитването могат да бъдат обявени само след затварянето на избирателните секции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
1
 
! Отговори
Мето преди 6 години
Ако Навални беше истинска опозиция, досега да е засмукал Новичока и да е гушнал букета. Путин е режисьор идеален за Болшой театър.
94
0
 
1
 
! Отговори
Вито преди 6 години
Дневални се прави че е опозиция, ама и той е на хранилката на дядя П у т я.
93
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нахални да си го вземем в България, да види чудо!
92
1
 
6
 
! Отговори
до 98 преди 6 години
До SpaceXНале? Един преател от Варна каза същото - чартъри с руски пенсионери почнали да пристигат за двуседмични почивки по северните ни курорти. За ожалване са гОрките! Добре, че нашите старци тънат в охолство, особено откакто сме горди чуенове на ЕС.
91
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези предани на Америка полу-човеци........
90
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нахални и краварските му спонсори да си заврат по еднашашка в дирниците и да отлитат. никому не са нужни.......
89
5
 
27
 
! Отговори
РОССИЯ преди 6 години
този сега живей под страх западните му господари да не го убиват че не е платил данъците и глобите които ги има този е корупционер.как можаха да допуснат ксения собсок за канд.президент която с нищо не е заслужила а него не такива предатели не се допускат това да не е българия като на местан да прави партия
88
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НаХални ни напомня за себе си, бяхме го забравили.
87
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин отива да гласува с Мерцедес, понеже изразява подкрепа за заводИТЕ на Мерцедес в Русия, 60% от чиято продукция е за износ. Въпроса е, защо българските политици ходят да гласуват със западни возила.
86
0
 
10
 
! Отговори
HH преди 6 години
Евала !!!
85
5
 
33
 
! Отговори
бледия воин преди 6 години
доста е пребледнял, да не го самоубият шефовете от САЩ, а?
84
4
 
35
 
! Отговори
Навални иновални преди 6 години
брато, трудно можеш да събереш 2%! Направо си късметлия, че не се кандидатира щото твоите спонсори щяха ти свитнат крушката, като на Немцов - заради изхарчените милиарди и нищо насреща ахахах
83
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе невалния що не вземеш да се скриеш па да се търсиш? Как ти звучи 74 % гласували за Вовата? За теб колко гласуваха има ли 5 % или си под 1 %?
82
4
 
37
 
! Отговори
Специалиста преди 6 години
Има 8 или 9 кандидати за президент в Русия. Защо не се говори за останалите а само този Навални ни го тикат в очите? Купените медии си правят истории без да има такива, но истинските истории се крият.
81
5
 
16
 
! Отговори
До 93 преди 6 години
Е, това се казва оптимист!Но спри с дрогата или каквото взимаш там...и спри да си правиш промивки със Сороската пропаганда, че това е прокиш и си се бъгнал нещо...
80
39
 
9
 
! Отговори
SpaceX преди 6 години
94 Горката Русия , Путин ще я затрие съвсем
79
18
 
7
 
! Отговори
SpaceX преди 6 години
96 Ти нещо друго ли си очаква, никой не е очаквал другоТака или иначе Путин по демократичен път няма да си ходи
78
7
 
33
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Ами резултатите са очевАдни!С или без "Наливалний" все тя!Русия направи своя избор!Въпреки усилията на западните политици и техните подконтролни медии (особенно на баба Тереза и клоу---на Борис Джонсън) руснаците гласуваха за Путин!Прасенко е изпаднал в тежък дилириум... водката се лее като из ведро, за да облекчи мъката на "шоколаденото олигархче" с подрепа в Окраина няколко процента!Ами, да им е честито на руснаците и да се надяваме, че един ден и у нас ще се появи лидер като Путин!
77
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голяма работа, че не е гласувал...
76
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин елегантно ще спечели със голяма подкрепа и Навални отива във Сибир да бачка миньор вместо да се изживява като неуспял ментор. Русия има нужда ог миньори, а не от псевдо-блогери.