Путин любимец в Чечения, събра 93% от гласовете

Той води със 74,22% при обработени 40% от изборните протоколи
Обновена: 19 мар 2018 11:21 | 18 мар 2018 22:19, Красимир Ангелов
94
Путин любимец в Чечения, събра 93% от гласовете
Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин води убедително на произведените днес в страната президентски избори със 74,22 процента от гласовете при обработени 40,01 от изборните протокол, съобщи Централната избирателна комисия (ЦИК), цитирана от ТАСС.

Още по темата
Далеч назад втори с 14,03 процента е кандидатът на комунистическата партия Павел Грудинин. Ултранационалистът Владимир Жириновски е трети с 6,51 процента, Ксения Собчак от партия "Гражданска инициатива" е четвърта с 1,41 процента пред Григорий Явлински от либералната опозиционна партия "Яблоко" с 0,80 процента, Максим Сурайкин от партия "Комунистите на Русия" с 0,64 процента и Сергей Бабурин от партия "Руски общонароден съюз" и Борис Титов от Партия на растежа с по 0,63 процента.

Президентът Владимир Путин е получил, по предварителни данни, над 93 процента от гласовете, подадени в Чечения за президентските избори в Русия, заяви ръководителят на руската република Рамзан Кадиров, цитиран от ТАСС.

По данни на чеченското министерство на вътрешните работи митингът в регионалната столица Грозни по случай четвъртата годишнина от "съединяването на Крим с Русия" е събрал повече от 180 000 души. Предварително са били заявени 50 000 участници.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
26
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цяла нощ москалските агенти пеят дитирамби за един диктатор. Явно хранилката им е подсигурена за следващите години. Тяхната мама, ***!
43
1
 
54
 
! Отговори
Анализатор преди 6 години
Няма какво да се лъжем. Преизбирането на Путин си беше голяма изненада за всички. Сензация! Запада не го очакваше.
42
7
 
54
 
! Отговори
азсъмаз преди 6 години
Валадимир Владимирович, вы для нас все!
41
24
 
39
 
! Отговори
sd преди 6 години
това не са избори, а операция на кагебейската хунта която не е пускала властта в кремъл. надявам се че цивилизованият свят няма да признае изборите и няма да нарича жужин президент.
40
10
 
39
 
! Отговори
до 39 преди 6 години
Русия не трепе ли в Сирия,Афганистан и Ирак?
39
6
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При Елцин, чеченските главатари му се караха в Кремъл а той само сумтеше.Путин намери решение на проблема.Сега всички са за него в Чечения!А преди години мразеха Русия.Путин наля много пари там за възстановяване и икономика.Резултата се вижда.Северозападна България иска да се пресъедини към Румъния;) Защото на никой не му пука за нея.Европейска политика в действие
38
3
 
40
 
! Отговори
До до Тео преди 6 години
Говоря за Русия. Хората са си решили проблема. До преди десет години бяха във война. Изводи? Няма как ей така непознат да насочи дулото срещу друг. Епитета "те рор ист " очевидно отстъпва пред човечното и с приемане на особеностите на региона. Варвари или не, в противен случай трябва да ги изтрепят както правят САЩ в Сирия, Афганистан и Ирак.
37
3
 
36
 
! Отговори
до тео преди 6 години
Ти за Русия ли говориш или за някой град от бъдещето който е претърпял природен катаклизам и някви примитивни племена колят други племена от 16 годишни и вярват в Алах.
36
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СВОБОДА НА СЛОВОТО ЕДВА ЛИ ДЖЪСТ КАВАЛИ
35
4
 
53
 
! Отговори
Тео преди 6 години
Русия е федеративна република. Т.е. хората са си решили, наистина цивилизовано, преглъщайки гордостта си, проблемите с разимрните, най-често мюсюлмански автономии като Чечения. Там, на ниско ниво е племенна структура. Всяко племе ако реши ще воюва срещу другото - повод да има. Разман Кадиров лично заявява, че е убил първия си руснак на 16 години. Но е местен диктатор. Ай Путин е паднал, ай са станали като в Сирия! Мир има ли? Има! Убийства няма ли - няма! В някои територии е така! Въпроси?
34
2
 
68
 
! Отговори
Николай преди 6 години
Чечня .... Господа не говорете глупости ))) Бил съм в Чечня по работа. Там няма и признак че е имало война ! Налети са милиарди в нея за въстановление и се наливат. Не само от РФ и Салдитите също !!! Путин го обичат защото спря революцията и непозволи да се отделят......
33
4
 
70
 
! Отговори
ЗАСЛУЖЕНО преди 6 години
ПЕЧЕЛИ И С ПРАВО , ЗАВИЖДАЙТЕ МУ !!
32
19
 
39
 
! Отговори
до 21 преди 6 години
Ти нали си виждал на живо как живеят руснаците да говориш.Страната с най-големите ресурси, а с икономика като на Италия. Супер....
31
4
 
69
 
! Отговори
Do 29 преди 6 години
Присмял се хърбел на щърбел.А вие защо си избирате за трети път един еднокнижник?Путин поне е най-влиятелния политик за миналата година и световен лидер,а нашия п*о*д*л*о*г*а на Меркел и компания.
30
1
 
45
 
! Отговори
звезда преди 6 години
свобода на словото едва ли ...джъст кавали
29
4
 
70
 
! Отговори
**** преди 6 години
Сега всички кравопитеци заврени в някое кише,и тихичко да поскимтят за да си излеят мъката от победата на Путин,и от тук нататък да свикват с новият световен шеф.
28
16
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Халал да им е на рашките ... на рамо да си го носят както се казва !а пък вие за какво спорите та чак до смешно го докарвате.
27
5
 
71
 
! Отговори
Маке преди 6 години
БГ също обича Путин и мрази оная провиснала лоена торба Меркел, каква мижитурка трябва да си за да се кланяш на Меркел.
26
16
 
38
 
! Отговори
мазепа преди 6 години
Стокхолмски синдром
25
4
 
45
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
Той и на Позитано 20 е любимец.