Путин на прага на нов мандат: Русия избира президент

Осем кандидати се борят за гласовете на 109 млн. руснаци
Обновена: 19 мар 2018 11:26 | 18 мар 2018 08:00,
148
Путин на прага на нов мандат: Русия избира президент
Снимка: Reuters

В Русия днес е ден за избори. Руснаците избират президент, а според сондажите на общественото мнение сегашният държавен глава Владимир Путин e почти сигурният победител в състезанието.

Кандидатите са общо осем. Ако прогнозите се сбъднат 65-годишният настоящ президент ще бъде избран за четвърти мандат.

Още по темата

Останалите претенденти в надпреварата са лидерът на комунистите Павел Грудинин, 71-годишният лидер на дяснопопулистката либарално-демократичаска партия Владимир Жириновски, съосновател на дяснолибералната партия "Яблоко" Григорий Яблински, представителят на младата дяснолиберална "Партия на растежа" Борис Титов, националистът Сергей Бабурин, 39-годишният председател на по-новата комунистическа партия "Комунистите на Русия" Максим Сурайкин и единствената жена-кандидат – Ксения Собчак, която води кампанията си под мотото "Един срещу всички".

109 млн. руснаци имат право да гласуват в днешните президентски избори.

Партии и политически движения вече обявиха, че ще организират протести след изборите.

Изборите в Русия се провеждат на фона на повишаващото се напрежение между Москва и Лондон заради отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал.

Великобритания, подкрепена от Франция и Германия обвини Русия в опит за убийство. Москва отвърна, че това е опит на Запада да отклони вниманието на света от случващото се в Ирак и Сирия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
1
 
0
 
! Отговори
Blacksatar преди 6 години
До АнонименЗле си с историята и не си чел или гледал историята с полските офицери.
133
0
 
1
 
! Отговори
Blackstar преди 6 години
До NASAМай само ти се иска да е така. Л/бимата ти Америка е пред разпад, а нападнат ли Русия тогава ще видиш само пепел от Америка.
132
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха хааааа....смях избори ?!?! Русия и избори две несъвместими неща.Де факто в Русия никога е нямало избори. Винаги поредният сатрап е известен.Нещастници.
131
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обратной дороги нет.
130
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дори и да не е Путин на власт,Русия няма да смени се-гашния курс.Обратний дароги нет.
129
2
 
12
 
! Отговори
РОССИЯ преди 6 години
преди 10 мин.се върнахме със семейството ми от гласуванията опашки големи такава тищина спокоино и ред помислих че се намирам в болница.таково нещо не съм видял през живота си в бг на гласуванията.за пръв път гласувам и сина също.такава култура и общение по между си руснаците са на 1 място в света евала.никакви плакати афиши за кандидати президенти няма.никакви коли с вис.говорители нямаше.аз бях учуден как може такава спокоиствие и висока култура да имат руснаците
128
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
избори без избор!
127
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 74Кога англичаните са дали проба от отровата бе, лъжльо? А ти още ли не си разбрал, че КГБ не съществува от декември1991 г.? По-страшно от череп в менгеме няма!
126
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да живее другаря Путин и братския Руски народ.Слава на веки.
125
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Рано или късноА ти сигурен ли си, че Хага няма да се е изпарила? Те, хагските инквизитори вече си посипаха главите с пепел. Нерадиоактивна.Един хърватин им такова таковката!
124
10
 
1
 
! Отговори
мразещ алкохолиците преди 6 години
Дори и без избори Путин пак ще е на власт ! За какво изобщо ги правят тези избори в Русия щом като резултатите се фалшифицират в полза на пионката на Кремъл ?!Само харчат народни пари за изборите колкото да покажат пред света ,че правят някакво подобие на избори !
123
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"А ДЖЕНДЪРИТЕ СА КОИ"---Във "Винету" не пише за тях. Вземи и чети и други, по-съвременни книги.
122
10
 
0
 
! Отговори
Днеска преди 6 години
Очевидно днеска, платените матрьошки са вдигнати на всеоръжие да защитават Путина.Дали им плащат двойно -- зер днес е празничен ден, и Руското посолство в България ще се изръси повече.
121
0
 
14
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 6 години
Хи-хи-хи, Путин ще бъде президент което е ясно от 2012 г. На който сега му се изяснява ситуацията, а това са предимно ***-соросопитеците, е пълен д....ебил ! Глевният въпросе е, кого ще избере Путин за негов заместник и кой ще замести Медведев. Трески тресът Запада поради тези въпроси и за това измислиха "Отровеният Скрипал". Просто за толкоз имат акъл.
120
14
 
1
 
! Отговори
Рано или късно преди 6 години
Рано или късно, Путин -Отровителя, ще завърши кариерата си пред съда в Хага -- за престъпления срещу човечеството. Очаква го съдбата на Милошевич.
119
6
 
2
 
! Отговори
До 121 преди 6 години
Да Руснаците си харесват Путин -- той им осигурява скотски живот и това им импонира.А Вие Хан Страшко очевидно, че ще сте щастлив също да живеете скотски!
118
8
 
2
 
! Отговори
Ха,ха,хаа..СМЕШНИЦИ преди 6 години
ПУТИН...С КОГО СЕ НАДБЕГВА , ВСЪЩНОСТ....??!!!!!!!!!!!!!!
117
1
 
23
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Треперете, още 6 години Путин е президент на Русия
116
1
 
23
 
! Отговори
Хан Страшко преди 6 години
Ако имахме и ние такъв като Путин ,то аз бих гласувал за него ,каква ми е разницата ,дали е 1-2 мандата или 3-4 мандата ,главното е да върши работа за държавата ни и народа. А тези като се сменяват у нас през 2-4 години до какво доведоха Блгария -цъфти и ухаее по всички вектори на обществото ни ,тъй ли ?Путин е добър управленец за своята държава ,не е безгрешен ,но руснаците са доволни от него и ще гласуват за Путин .
115
2
 
25
 
! Отговори
КЪСМЕТ преди 6 години
Браво на Путин!