76,65% от гласовете за Путин и… всичко е точно в Русия

"Нуждаем се от решителен пробив в развитието, обречени сме на успех"
Обновена: 19 мар 2018 11:24 | 19 мар 2018 07:20,
131
76,65% от гласовете за Путин и… всичко е точно в Русия
Снимка: Reuters

По данни на ЦИК на Русия действащият президент на Русия Владимир Путин е лидер на изборите за държавен глава, получавайки 76,65% от гласовете след обработването на 99% от протоколите на избирателните секции, предава ТАСС.

Кандидатът на КПРФ Павел Грудинин заема второ място с 11,82% от гласовете. На трето място е председателят на ЛДПР Владимир Жириновски с 5,68%.

Още по темата

За Владимир Путин са гласували повече от 55,4 млн. души. За Грудинин повече от 8,5 млн., а за Жириновски повече от 4,1 млн. души.

На четвърто място е издигнатата от "Гражданска инициатива" Ксения Собчак с 1,66% от гласовете на избирателите. За нея гласа са си дали 1,2 млн. души. След нея е Григорий Явлински от "Яблоко" с 1,04% от гласовете.

Останалите кандидати са получили по-малко от 1% от гласовете.

Избирателната активност вчера е била над 67 на сто.

"Нуждаем се от решителен пробив в развитието. Можем да направим това - достигнахме ниво, на което можем да направим този пробив... Сега е възможно. Трябва да използваме тази историческа възможност, както и да се възползваме от нашите постижения във всички области, за да направим това. Но, разбира се, хората трябва да разберат какво ще правим", заяви Путин по време на митинг, когато стана известно за победата му.

"Много е важно да привлечете към ваша страна и тези, които може би са гласували за други кандидати. Нуждаем се от това единство, за да продължим напред. И за това трябва да почувстваме всеки гражданин на страната ", напомни той и обобщи: "Ще помислим за бъдещето на нашата голяма родина, за бъдещето на нашите деца. И при това, ние със сигурност сме обречени на успех. Заедно ще извършим мащабна работа в името на Русия".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
7
 
! Отговори
заблудени оФци преди 6 години
Не се сърдете на Василев а на баща му - българския Мичурин , че е създал говорящо дърво .
74
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поне 10 % дължи на пишман скандала с нервопаралитика.Още 20 % му дадоха западняците със санкциите! Защото там не отчитат, че русите не са като тях и българите да слугуват на оня, който ще им даде повече мъни и да предет своите.
73
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов поздрави ли Путин, а Захариева? :) Направиха огромен дипломатически гаф миналата седмица отново!После да не се чудят защо Путин се държи така с тях....
72
16
 
2
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 6 години
77 процента ??? Слабичко,слабичко ... Другарят Ким от раз ги прави по 99,99. Вовка-излагаме се бе!!!
71
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин - 77%, комуниста - 11%, Жириновски - 6%! Колко останаха за Лондон мажоретките?
70
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и що бяха тия избори ?!
69
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кой тогава е, според теб, наш спасител и защитник - Борисов ли, Ердоган ли, Тръмп ли, Меркел ли, Дол ли, Юнкер ли, Кралицата ли, Мей ли, или мюсюлманите?Не казваме, че Путин е наш спасител, а обсъждаме ситуацията. Като не разбираш, недей да обиждаш всички българи във форума и си спести драсканиците, не ни вълнуват, Василев! :)
68
27
 
3
 
! Отговори
Предвидимо: преди 6 години
Иначе руската демокрация олицетворявана от Путин добре е знаем какво представлява - арести на неудобни олигарси, мачкане и трепане на опозиционни лидери и неудобни журналист и ликвидиране на непослушни бивши агенти на КГБ. А в международен план противостоене на демократичния свят и налагане на мир със въздушни атаки по неудобните на режима на Асад сили.
67
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега да инсценират извънземно нападение и да кажат че Путин ги е повикал
66
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВасилевСаше, Саше, Западът само обвинява Путин и за сваления самолет ( дето после нищо не се чу за него) И за Скрипал ... а доказателства освен обвинения ... кога ????
65
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес нямали да отровят някоя ненужна вече западна марионетка за да наложат някакви санкции.
64
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Василев, не обиждай българите! Отивай да слугуваш на господарите си, които и да са те!
63
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Запада са в паника защото знаят,че за още един мандат Путин ще ги довърши
62
26
 
11
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Няма по некадърно и просто племе от българското, което да припознава Путин за свой спасител и защитник!!!Путин е част от световната олигархия и всичките му мандати като президент говорят еднозначно какво направи за руската олигархия и как тя беше интегрирана в светованата олигархична финансова система!!!И как да правим реформи и да дърпаме страната напред, когато има болни мозъци, които чакат и си мислят, че някой друг ще свърши тяхната работа!!!А другите не спират да крадат!Грейнджър!ЦРУ!!!
61
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин си навреди като спечели изборите,сега от злоба ще почнат да пикаят газ и никой няма да купува руският.
60
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сащ веднага демонстрират подводница... :) Правят намек на Путин колко са велики, както плашеха по циркаджийски начин и Ким. :)Е, агресорите не спират, после като замучат в краварника, да си спомнят какви ги вършат по света...
59
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега очаквам Запада да обяви 3дневен траур
58
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
днес всички демократични държави още си мълчат, някои лидери си пият кафето и мислят-как така, толкова много направихме, съсипахме ги от санкции и провокации, а те даже си пяха химна на Олимпиядата, въпреки, че ние и това им забранихме!, те тия руснаци нямат акъл, седи пак и мисли какво още да правим, кой да отровим, кой да убием,...какво да се прави с тия ужасни, сплотени руснаци!!!!
57
19
 
2
 
! Отговори
до 50 преди 6 години
До АнонименСметни по-внимателно .Право на глас-111 милиона ,гласували- 56 милиона .От тях за Путин 77% или 43 милиона , които са 38% т 111 милиона избиратели .Т.е. Путин ще управлява най-голямата по територия страна в света с 38% от гласовете на избирателите.
56
0
 
8
 
! Отговори
Наблюдателен преди 6 години
Вчера на работа беше Спейси, днес е Стрейндж :-)