Берлин: Русия ще остане труден партньор за Европа

ЕС ще подкрепи Великобритания по случая с отравянето на Скрипал
19 мар 2018 14:00, Елка Василева
59
Берлин: Русия ще остане труден партньор за Европа
Хайко Маас. Снимка: архив, Reuters

Русия ще остане труден партньор, каза днес новият германски външен министър Хайко Маас, реагирайки на преизбирането на руския президент Владимир Путин и поставяйки под съмнение честността на изборната му победа, предаде Ройтерс.

Маас заяви, че Европейският съюз трябва да може да продължи да разговаря с Русия въпреки многото спорни въпроси.

Той заяви, че ЕС ще подкрепи Великобритания по случая с отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал.

Още по темата

Попитан дали ЕС ще обмисли евентуални наказателни мерки срещу Русия, Маас отговори, че общността ще обсъди въпроса, ако Великобритания поиска това.

Върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Федерика Могерини каза, че външните министри от общността ще изслушат днес британския си колега Борис Джонсън, който се предвижда да говори на среща в Брюксел за отравянето на Скрипал.

"Той ще информира министрите, ще проведем обсъждане и . . . мисля, очаквам да чуете от нас заедно в течение на сутринта съвместна позиция (по въпроса)", заяви тя пред репортери, имайки предвид общо изявление на ЕС, очаквано по-късно през деня.

"Винаги очаквам единство", каза Могерини за проявяване на солидарност от ЕС към Великобритания по въпроса.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Целта 19Тааааккаааа ли?????????????? Че ако ти само китайския и японския лидери ако сметнем, ако не ги спризнаваш за световни лидери си е твой проблем!!!! Да не говорим за другите....а, забравих и на ФРГ...и той е между другите....ако искаш малко по-късно ще ти ги изредя! Макар че смятам не е нужно пък да ти правя тоя кеф да ти се водя по акъла!
26
3
 
24
 
! Отговори
Крейг Мъри преди 6 години
Bивш британски дипломат Крейг Мъри:Получих потвърждение от добре поставен източник на FCO, че учените от Porton Down не са в състояние да идентифицират нервния агент като руски производител и са недоволни от натиска върху тях. Портън Даун ще се запише само на формулировката "от тип, разработен от Русия", след доста трудна среща, в която това беше постигнато като компромисна формулировка.
25
3
 
29
 
! Отговори
пак подвеждате преди 6 години
Да, Скрипал е бивш РУСКИ шпиони, но след това е Английски такъв. Няма доказателства, но не са им и нужни.Пол Крейг Робъртс - "Вашингтон и васалите му и в най-ниска степен не се интересуват нито от фактите, нито от правото".
24
4
 
32
 
! Отговори
погр ебален агент преди 6 години
Хайко Маас не е демократично избран. Той е назначен от негови партийни другарчета и го командват от САЩ. Путин е демократично избран, и го командва руския народ!
23
2
 
21
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
Скоро ще ви стане неудобно да подкрепяте Вел...... Шот така се издъниха и в такава каша ви забъркаха всичките. Питам къде са доказателствата или скандала със сваления боинг избледня и ви беше нужен нов?После кой създавал хибридните войни.
22
3
 
25
 
! Отговори
ЦилиВилиЗацията преди 6 години
Ще поздрави ли Путин за огромния рейтинг? Хайко се съмнявал във резултата 76.666%Трябва да си много наивен да накараш оФФФците да повярват че има манипулиране!Това да не са 2 или 3 %!НО ЗАПАДНИТЕ ДЕМОКРАТИ МЪЛЧАТ ЗАГУБИХА ДАР СЛОВО.
21
19
 
5
 
! Отговори
Джендър преди 6 години
Честит последен мандат във властта,мили приятелю Путин!
20
1
 
23
 
! Отговори
То преди 6 години
сигурно Путин е побелял от ужас, какво бил казал тоя и оня!
19
2
 
34
 
! Отговори
Целта преди 6 години
Целта е постигната: Нито един европейски ръководител а и много световни не поздравиха Путин. Ето за това запада убива руските агенти целенасочено с отрова. Целта е постигната. Войната започна
18
1
 
45
 
! Отговори
Борис Джонсън преди 6 години
Борис Джонсън е организатор на провокацията със отровата. Англичаните са най-жестоките и коварните в света. Историята го доказва: Кланета, убийства, заробване ликвидиране на цели племена по в Африка и Америка. По-жестоки убийци от англичаните в историята няма. Още една жертва на тяхната сметка.
17
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аллоооуууууууууу..........защо ще ги "подкрепяте" бре???? ЧЕ ТЕ ДА НЕ СА ИНВАЛИДИ??? Ха-ха-ха-ха.....всъщност, май ВЕЧЕ СА!!!!! Вай, вай, вай.....Путин ще ви разкаже играта!! КАКЪВ КЕФ!!! Ще ви завре великошовинистията някъде, където и Шерлок Холмс няма да ви намери! Омразници......пффуууу.......
16
2
 
35
 
! Отговори
др. Керестеджиянц преди 6 години
Труден е , защото пак начело е Вова , а не Мишка Горбачов , когото купихте , или Елцин,когото упоихте( всъщност той сам се упояваше) Въпреки тоновете кал и измислени компромати , отколешния мерак Русия да стане поредната робска колония ( като нас например ) , все повече става мираж !
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правете любов а не война. https://youtube/watch?v=zm02GWL02ts
14
2
 
30
 
! Отговори
noFreeman преди 6 години
нито от могерини зависи нещо нито от джонсън обратния... щели да се събират, смешни смешници... заробиха ни и си мислят, че със събирания ще навредят или уплашат Русия.
13
2
 
36
 
! Отговори
Стават смешни преди 6 години
Днешните управници в Европа ми напомнят много на някогашните дърти комунисти. Лъжат, мажат, манипулират.
12
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И по трудно ще ви стане ПРЕС,ТЪПНИЦИ! Колко зло се опитвате да направите на изтока. Ама Путин не е българското продажно правителство ще ви заседне ПИРА,ТИ.ВСЕ ОЩЕ ЧАКАМЕ ОБЕЩАНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА УЧАСТИЕТО НА РУСИЯ В ОТРАВЯНЕТО НА ЕДИН ШПИОНИН И ПРЕДАТЕЛ. А горката България не може да намери няколко достойни мъже да защитят страната си.
11
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия ще остане труден партньор защото не ви л..же з...те.Това да не сме ние.По-рано се кланяхме само на руснаците,а сега на Меркел,Брюксел,чичо Сам и султан Ердоган.Такова падение никога не е било.И после искаме да ни уважават.
10
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може би Русия трябваше да избере комуниста или пък Жириновски, че да ви видим тогава какъв партньор ще ви е Русия!!!Тъ.пи и пр.ости западни политици, не оценяват факта, че с Путин може да се разговаря и да се правят договорки, за разлика от други кандидати!!!
9
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Великобритания излиза от Европа. Сбирщината предатели не интересува никого.
8
25
 
7
 
! Отговори
Надарен преди 6 години
Снощи Русия ми беше лесна партньорка,останах доволен от нея.