ЕС прие избора на Путин, но без гласовете от Крим

Европа не признава за руски полуостова и Севастопол
Обновена: 19 мар 2018 23:07 | 19 мар 2018 22:33, Екип на Dnes.bg
69
ЕС прие избора на Путин, но без гласовете от Крим
Снимка: архив, Ройтерс

Владимир Путин не получи днес честитки за преизбирането си от лидерите на евроинституциите, но въпреки това ЕС даде знак, че ще признае вота на руснаците, подаден в неделя.

Според изявление на говорител на дипломатическата служба на ЕС президентските избори в Русия са били проведени открито и при добра организация. ЕС обаче няма да зачете гласовете, подадени в Крим и Севастопол, тъй като не смята, че те са част от Русия.

Още по темата
“ЕС не признава незаконната анексия на Крим и Севастопол от Русия и затова не признава и провеждането на избори на Кримския полуостров”, заяви говорителят, който подчерта, че европейски дипломати и наблюдатели не са били изпратени да следят законността на вота извън признатите граници на Руската федерация.

Според предварителния доклад на наблюдателите от ОССЕ президентските избори са проведени без реална конкуренция на настоящия държавен глава и с оказване на натиск срещу неговите критици. Ограничаване на свободите на изразяване и събиране са били факт по време на предизборната кампания, както и пречките за регистрация на кандидати.

Наблюдателите посочват, че "обилното и безкритично отразяване на кампанията" на Путин от медиите е довело до неравнопоставеност между него и останалите кандидати. Кампанията е била фокусирана основно върху избирателната активност.

Днес министрите на външните работи от ЕС потвърдиха, че няма да признаят Крим за руски. В неделя се навършиха 4 години от отнемането на полуострова от руски военни части от Украйна.

"ЕС подкрепя суверинитета и териториалната цялост на Украйна и е за цялостно изпълнение на Минските споразумения", заяви първият дипломат на ЕС Федерика Могерини.

Последните са условие за прекратяване на санкциите, които ЕС наложи на Русия през 2014 г.

Днес външните министри от ЕС закусваха в Брюксел с украинския си колега Павло Климкин и обсъдиха реформите в страната. Климкин предложил на Лондон да изпрати в Киев част от изгонените от Москва заради шпионския скандал дипломати, за да удари по самолюбието на Путин.

ЕС иска от Киев повече усърдие в антикорупционните реформи и укрепване на независимостта на неправителствения сектор.

По-рано днес ЕС заклейми атаката срещу бившия руски шпионин Скрипал и дъщеря му и настоя Кремъл да предостави информацията по химическия агент "Новичок" на Организацията за забрана на химическите оръжия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Защо някой с някой се съюзява ??? Мисля ,че за да бъдат заедно срещу друг ! Кой е другият за ЕС --САЩ или Русия -или МВФ и Световната банка ??? А може би ЕС е срещу Световната еврейска експанзио-инвазия- с водеща роля на САЩ ??? Арабските войни /запалени от САЩ/ са за защита на Израел -за отцеляването му !!!!!
58
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 6 години
Като ги гледам в европейския парламент мъже , жени как се подбъзикват и как луксозно живеят на гърба ни и изпълняват американски задачи ,ми се повръща!
57
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 6 години
Че ,гласовете от Крим да не би да са на марсиянци?
56
1
 
5
 
! Отговори
Niki13 преди 6 години
"ЕС подкрепя суверинитета и териториалната цялост на Украйна и е за цялостно изпълнение на Минските споразумения", заяви първият дипломат на ЕС Федерика Могерини."Хайде сега недоразумението Могерини да ни покаже къде в Минските споразумения се споменава Крим и много важно , какво от тях е изпълнила Украйна
55
3
 
12
 
! Отговори
Ха ха, преди 6 години
ЕС приел избора на Путин. Ще не ще го прие. Колкото до гласовете от Крим,,все едно дали ги признават или не. Това не променя факта,че КРИМ Е РУСКИ.
54
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А за Каралия ЕС признава ли, и има ли мнение?
53
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо, никой не им иска признанието! И второ, в Крим за Путин гласуваха 90%! Това беше най-мощното признание чий е Крим! А ЕС да спрат да си самовнушават че са фактор изобщо. От едната страна се плашат с Русия, а от другата Тръмп им набива чемберите както си иска. Само кривите краставици са им в мандата на управление. Искам един ден, всеки от чичковците там да бъде избиран така, както е избран Путин! Тогава че имаме истинска европейска демокрация!
52
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички империи рухват рано или късно. пример - Римската.
51
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Принципно мнението на ЕС по вътрешнополитическите въпроси на държава, която дори не е негов член, е без каквото и да било значение.Русия не е клякаща и гърбеща се пред всеки нов господар държава, все пак. Накривили на някого на шапката с какво и с кого били съгласни другарите бюрократи и блюдолизци на НОТО-вските чепици.
50
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крим е руски , въпросът е приключен. Со ро сои дните джендари умират с искривени от безсилна злоба лица. Вземете си двойна евроатлантическа доза от "америка за бг" та да ви отпусне......
49
8
 
4
 
! Отговори
ds преди 6 години
По случай резултата от изборите в Русия поздравявам всички с:https://youtube/watch?v=Ic58BE83xtwПриятно гледане и слушане!
48
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Казват,че Обама побелял от гняв, като разбрал, че руснаците са го изпреварили в Крим.
47
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕВРОКУЧЕТАТА СИ ЛАЯТ, КЕРВАНЪТ СИ ВЪРВИ.ПОВЕЧЕТО ОТ ТЕЗИ МИНИСТРИ ОЩЕ ТАЗИ ГОДИНА ЩЕ СА В КАНАЛИЗАЦИЯТА.
46
2
 
19
 
! Отговори
Крим - не наш! преди 6 години
Крим - не наш. За малко да е наш, но ни изпревариха. Севастопол - руска база.Не признаваме! Косово - наше. Бондстийл. Признаваме!Крим - не наш!
45
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За един слон е без значение какво мисли мравката за него.
44
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И сега руснаците ще преместят ракетите от единия джоб в другия.
43
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най ме изкефи как американските кораби бяха тръгнали към Крим ама руските зелени човечета ги изпревариха,представям си физиономията на Обама и ония лакеи от ЕС.
42
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А на кой му пука какво приемат *** и какво не ?!?!?
41
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато грабехте Русия и унижавайте народа и , всичко беше наред и демокрацията цъфтеше,и си мислехте че ще е вечнО ,наближава времето когато ще лазите пред руснаците и сополиви ще молите за прошка.
40
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква работа има ЕС във вътрешните работи на страна извън ЕС?